ako baví ma to čo študujem...ale celkovo sa mi to moc nepáči...je to o tom koľko sa naučím nie koľko ma naučia tz v pohode by sa to dalo učiť aj v praxi.
tu by sa na mna hodilo viacej moznosti 2.,3.,4.,5. ale urcite nie preto ze by ma to bavilo, tak vseobecne skola, baby su v pohode ale ucenie je zabijak, vobec sa k tomu dokopat ..
Ja osobne si ľudí s titulom vážim, no v materiálnom svete je titul na nič. Predstavy vysokoškolákov sú pekné, no realita o to drsnejšia. V mojej brandži som denne stretával ľudí s VŠ, ktorý sa mali často horšie než prostý maturanti. Každý by sa mal zamyslieť, prečo VŠ študuje...
v poslednej dobe zisťujem, že študujem asi fakt len pre titul. zistila som totiž, že vypracovať sa dá aj bez školy, aj ked je to ťažké. tam, kde chcem byť som začala robiť ako prváčka, teraz to je stále lepšie
ale moja škola mi zas dáva veľmi veľa dôležitých kontaktov.
študujem neperspektívny smer, ale študujem pre seba nie pre titul ani pre nič...proste ide o môj osobný dobrý pocit, že budem niečo vedeť a ten titul bude len taký bonus...
študujem ju, lebo ma baví a myslím, že vzdelanie je dôležite, neskor sa lepšie uplatním v zamestnaní a navyse vysokoškolský život je super, tak prečo nie?
študujem, lebo je to dôležité... titul je dôležitý. v normálnom vymeriavaní mzdového základu sa ten ktorý sa týka pracovníka s titulom zvýši práve na úkor pracovníka bez titulu.
ľudia s VŠ (väčšina) má rozhodne väčší prehľad, sú vzdelanejší aj keby celú výšku prešli cez ťaháky.
...a v neposlednom rade. Roky štúdia na VŠ sú najkrajšími rokmi života. či už na intráku alebo pod domovskou strechou, no ten voľný čas je na nezaplatenie. robiť budem po škole až do dôchodku. nevidím jeden dôvod načo si to približovať, keď vyžiť môžem i z príležitostných brigád... a opakujem, ten voľný čas a zážitky z neho plynúce sú na nezaplatenie. I LOVE MY STUDENT LIFE
no mna asi priali tak od septembra nastupujem.. no uvidim ci ma bude bavit dufam ze aj ano.. myslim ze ma to zvyhodni... titul .. inak idem na lahku skolu.. aplikovanu informatiku na matfyze.. (naschval idem na lahku tentoraz) bol som pred tym na FIIT ale v 4 semestri som padol..
no na výške ešte neisom ale môj názor na ňu teda minimálne na tú kde chodí môj brat je že je to jedna vweľká budova za ktorej bránami sa pije húli fetuje a súloží čo neznie úplne najhoršie pokiaľ odstránime fet ale rozhodne je to skvelý zážitok a vysokoškolský diplom sa tiež hodí tak prčo nie
Mna nikdy samu od seba nenapadlo, že by som chcela ísť na výšku kvôli zamestnaniu (a vyššiemu platu atď.). Takéto názory som sa dozvedela od iných.
Ja som vysokú školu vždy brala ako vzdelanie/naberanie vedomostí/dozvedieť sa niečo nové. Čiže by som nikdy nešla na VŚ len kvôli tomu, že budem viac zarábať. Aj keď nevylučujem, že možno po VŚ budem robiť niečo úplne iné, ako vyštudujem. Poznám viac takých ľudí, ktorí robia niečo iné ako vyštudovali.
Pre niektorých ľudí je VŠ zbytočná, niekto chce hneď zarábať, alebo vie, že zarobí viac ako keby si VŠ urobil atď. Ale existujú aj ľudia, ktorí na VŠ idú len preto, lebo ich k tomu viedli rodičia (ak ich priamo nenanútili), a boli by oveľa šťastnejší bez nej. Nie každému systém VŠ vyhovuje. Keď niekoho niečo zaujíma, nepotrebuje VŠ, aby o tom čítal knihy, časopisy, alebo, najlepšie, chodil po svete a tak sa dozvedal viac.
No, čo som vlastne chcela povedať Že je to slobodná voľba každého človeka, nikto by nemal druhého do niečoho nútiť.
Ja som nikdy nebola ambiciózna... Netúžila som po titule, perspektívnej práci, vysokom plate (síce by som ich neodmietla). U mňa sú to dva dôvody, ktoré rozhodli o tom, že budem chodiť na výšku: nevedela som si predstaviť čo budem po strednej robiť a na druhú stranu som ešte nechcela opustiť školský život. Asi preto, lebo som bola na školu celé tie roky zvyknutá. Bolo pre mňa čudné zrazu zo školy odísť. That´s all.
Lepšie sa uplatním v zamestnaní.Zároveň si aj myslím,že vzdelanie je dôležité.A rodičia?Neviem,asi by im vadilo,keby som nechcela ísť na VŠ,ale nestalo sa to,lebo ja chcem ísť na VŠ.
ti ktory hlasovali za moznost "lepsie sa uplatnim v zamestnani" je blbost...exsistuje plno hlupakov, ktory skoncia a vysoku prave z tohto dovodu a v reale nevedia nic...vedai teoriu, ale prax nikde a su to mantaci na vsetko. A kto to takto bere tak asi tak aj skonci. Zato, ze ma clovek vysoku neznamena, ze ta okamzite zoberu. Neraz sa stalo, ze uprednostnili maturanta pred vysokoskolakom pretoze maturant vedel vsetko prakticky a ked to vie prakticky vie to aj teroreticky. Nespoliehal by som sa na titul, je to iba par pismenok pred menom. Neskatulkujem len hovorim ako to zvacsa chodi.
Ja by som bol za skolsky system, kde by sa ucilo praxov a to sa premietalo do teorie. Lenze na Slovensku je vsetko naopak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
jasne ze to zalezi aj od cloveka,aky je ambiciozny,priebojny ako sa vie predat.
pri velkom mnozstve zbytocnych informacii sa najde aj cast uzitocnych,zaklad je nasjt si tu svoju zaujimavu oblast a jej sa naplno venovat.
Ak chces mat lepsie postavenie na trhu prace VS je super,ak chces podnikat a mat vlastny biznis,skolu nepotrebujes.
Skola nie je zaruka lepsie plateneh omiesta len ponuka moznost sa o tuto poziciu uchadzat.
ale moja škola mi zas dáva veľmi veľa dôležitých kontaktov.
ziarivym prikaldom je nam @xhtml
študujem ju, lebo ma baví a myslím, že vzdelanie je dôležite, neskor sa lepšie uplatním v zamestnaní a navyse vysokoškolský život je super, tak prečo nie?
ľudia s VŠ (väčšina) má rozhodne väčší prehľad, sú vzdelanejší aj keby celú výšku prešli cez ťaháky.
...a v neposlednom rade. Roky štúdia na VŠ sú najkrajšími rokmi života. či už na intráku alebo pod domovskou strechou, no ten voľný čas je na nezaplatenie. robiť budem po škole až do dôchodku. nevidím jeden dôvod načo si to približovať, keď vyžiť môžem i z príležitostných brigád... a opakujem, ten voľný čas a zážitky z neho plynúce sú na nezaplatenie. I LOVE MY STUDENT LIFE
Ja som vysokú školu vždy brala ako vzdelanie/naberanie vedomostí/dozvedieť sa niečo nové. Čiže by som nikdy nešla na VŚ len kvôli tomu, že budem viac zarábať. Aj keď nevylučujem, že možno po VŚ budem robiť niečo úplne iné, ako vyštudujem. Poznám viac takých ľudí, ktorí robia niečo iné ako vyštudovali.
Pre niektorých ľudí je VŠ zbytočná, niekto chce hneď zarábať, alebo vie, že zarobí viac ako keby si VŠ urobil atď. Ale existujú aj ľudia, ktorí na VŠ idú len preto, lebo ich k tomu viedli rodičia (ak ich priamo nenanútili), a boli by oveľa šťastnejší bez nej. Nie každému systém VŠ vyhovuje. Keď niekoho niečo zaujíma, nepotrebuje VŠ, aby o tom čítal knihy, časopisy, alebo, najlepšie, chodil po svete a tak sa dozvedal viac.
No, čo som vlastne chcela povedať Že je to slobodná voľba každého človeka, nikto by nemal druhého do niečoho nútiť.
Ja by som bol za skolsky system, kde by sa ucilo praxov a to sa premietalo do teorie. Lenze na Slovensku je vsetko naopak.