určite by som svoje decko nenechala napospas osudu...nech si robí čo chce..občas trest alebo facka pomôže...ja som ako malá dostala po riti keď som čosi vyviedla a bolo..nikdy mi nedali zaracha alebo čo, lebo vedeli že by to u mňa nefungovalo...
uvediem priklad...mam brata...zatial co on bol vzdy ten dobrucky, ten co poslucha, ten co nepapuluje, ja som si vzdy stala za svojim a nenechala som si rozkazovat...co nasledovalo? hulakani a facka je nic oproti tomu co som si zazila ja...a ako je to cil? zatial co brat zazil dokopy 5 faciek za cele detstvo, je z neho fajn chalan, nepije, nefajci, ma 3r krasny vztah...a ja? absolutne nic sa nezmenilo...som taka ista...mozno aj horsia...kam tym mierim? ze rodic moze fackat svoje dieta kolko chce...ale nic sa nevyrovna trpezlivosti, spravnej komunikacii v rodine, aby sa dieta odmalicka ucilo co sa ma/nema a nevyrastol z neho hulvat...a co sa tyka problemov medzi manzelmi...riesit si ich mimo deti..dieta netreba bit!!! treba ho len usmernovat aby chyby, za ktore moze byt trestane, nerobilo....
treba si uvedomiť, že trest ako taký nič, nenapraví a nezmení, je to spôsob vydierania, ... ktorý dieťa neučí ale vytvára antipatiu a učí vypočítavosti. Osobne si myslím, že akékoľvek zákazy sú zbytočná vec, teda po hranice zodpovednosti kam môže rodič zájsť... ale výchovná facka či výprask, je správna vec v rannom veku, ... o tom sa prieť nedá.
väčšinou dostanem facku za to že rodičou svojou prefíkanosťou čosi ako vydieram alebo za neslušné rozprávanie, ne-upratovanie atd. alebo mám zaracha na comp telku alebo tak. Ale ak je to čosi vážnejšie dostanem facku a potom dlhú prednášku o tom čo som spravila no a potom ma pošlú do izby rozmýšľať o tom čo som urobila a ja to milujem vždy si čítam alebo robím čo chcem a mne moji rodičia celkom vyhovujú
Suhlasim s tym, ze vychovna neublizi. Aby decko mi skakalo po hlave neexistuje. Hlavne ked vidim tu v UK tu "vychovu" tak mi je az zle. Len sa nedotykat dietata nahodou, lebo milionpat health and safety picovin, prav dietata a dalsich X dokumentov a vyhlaseni o ludskosti a potom vidis tych spratkov ako sa len chechocu a vsetko zneuzivaju, Hroza brrr.
Fyzické tresty? Bitka po riti či zaucho nikdy nemôže uškodiť. Samozrejme nemôžme čakať, je že jedna bitka zmení dieťa od základov, najmä vtedy, keď sa rodič správa tak, ako dieťa píska celý život. Takže áno, bitka áno, ale len v krajnom prípade pri predpokladoch, že aj rodič sa správa normálne. Ale ako tak pozerám na niektorých rodičov, bitku by si zaslúžili skôr oni ako deti.
ako sa vraví: ohýbaj ma mamko pokiaľ som ja Janko, keď ja budem Jano neohneš ma mamo ... s času na čas treba dostať na zadok a som viac za fyzický trest lebo tá červená facka sa zahojí, dieťa si poplače a už vie, že to robiť nemá ... ako ho psychicky vydierať ... to môže mať neskôr negatívny ráz v osobnosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
na niečo to dobré je..
@meredithgrey aj to je dobra pomocka
Ttresty naozaj pomôžu vo výchove. Som živý príklad.