ja divadlom doslova žijem, idem na každé nové predstavenie, ale nie na premiéru, ale na technickú skúšku- to je skúška ktorá je ešte pred zaradením daného predstavenia do obehu, jasné lístky mám zadara keďže mi tam otec robí...
divadlo je moj zivot a ja som zivy priklad jedneho vyroku:
"kto do divadla raz vojde zadnym vchodom, toho z divadla uz len vynesu"
Som divadelnik, hrdy ochotnik, intenzivne chodim na amaterske prehliadky (Scenicka zatva v Martine, Tlmacke Cinohranie, Divadelny Trebisov, EXIT Levoca, atd.), z casu-na cas chodim na profesionalov (v KE na Malej scene mi este ostali v zalohe 2-3 predstavenia, ktore som este nevidel . Divadlo nestudujem, ale chcel by som - VSMU je moja cesta, rezia a dramaturgia, ale aj tak skoncim v divadelnom manazmente
nemam rad divadla, slovenski herci mi pridu az moc preafektovani a umeli.. no a niektore predstavenia sa mi zdaju az moc nadhodnotene (financne) a este aj aby som si na seba dal oblek, ktoremu sa snazim vyhybat aj na skuskach? to pre mna nie je...
@seagull1 no preco asi? prides do divadla obleceny tak ako ked ides na pivo a ludia na teba kukaju ako na kokota.. vraj bonton
ta preafektovanost je mozno sposobena reziou, ale ta umelost je podla mna neschopnost velkej casti hercov prirodzene hrat.. ale naposledy som bol v divadle pred 3-4 rokmi, mozno sa odvtedy vela zmenilo... kazdopadne je mi to jedno, za tie prachy pojdem radsej do restiky, alebo len tak na pivo...
a práve včera sme s @jenamalinach a @michalda prišli na to, že sme veľmi úzka skupina ľudí, s ktorými sa môžeme o divadle rozprávať, pretože argumenty "mne sa to nepáči, lebo tam na mňa bolo príliš veľa hliny" nás neuspokojujú ani trošku.
@tommyhot ja nemam problem prist do divadla aj v monterkach... ale cistych samozrejme taky debil zasa nesom... ale do divadla v obleku? maximalne na premieru... ale aj to len niekedy...
inak, neviem ci by si zasiel za tie prachy do divadla? ak v BA, tak mozno, ale divadlo nie je draha vec... v KE mas listok max za 5€, ak mas ISIC, tak 2,5€, a za to sa najest neda
milujem len tak sediet v tme a kukat muzikal alebo nejaku komediu, hmmm... ale predstavenie si radsej vyberiem sama, lebo nasa zastupkyna nas vodila po takych avandgardnych
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Sice pred daaavnymi rokmi som chodila na divadelny kruzok a hrala som, ale inak nic
a inak ja neviem nechodievam na take predstavenia
a niekedy by som si chcela zahrať aspoň nejaký strom a vychutnať si tú úžasnú atmosféru aj z druhej strany
divadlo je moj zivot a ja som zivy priklad jedneho vyroku:
"kto do divadla raz vojde zadnym vchodom, toho z divadla uz len vynesu"
Som divadelnik, hrdy ochotnik, intenzivne chodim na amaterske prehliadky (Scenicka zatva v Martine, Tlmacke Cinohranie, Divadelny Trebisov, EXIT Levoca, atd.), z casu-na cas chodim na profesionalov (v KE na Malej scene mi este ostali v zalohe 2-3 predstavenia, ktore som este nevidel . Divadlo nestudujem, ale chcel by som - VSMU je moja cesta, rezia a dramaturgia, ale aj tak skoncim v divadelnom manazmente
najskôr ma na ňom lákalo iba to, že ho nepoznám
a veru spoznávam ho doteraz...
a plánujem spoznávať, študovať, učiť...
@nicmanenapada a ty máš aký vzťah k divadlu?
"nehante lud môj", a toboz nie profesionalnych hercov... oni za to nemozu to hod na reziu, ze nieco take dopusti
ta preafektovanost je mozno sposobena reziou, ale ta umelost je podla mna neschopnost velkej casti hercov prirodzene hrat.. ale naposledy som bol v divadle pred 3-4 rokmi, mozno sa odvtedy vela zmenilo... kazdopadne je mi to jedno, za tie prachy pojdem radsej do restiky, alebo len tak na pivo...
a práve včera sme s @jenamalinach a @michalda prišli na to, že sme veľmi úzka skupina ľudí, s ktorými sa môžeme o divadle rozprávať, pretože argumenty "mne sa to nepáči, lebo tam na mňa bolo príliš veľa hliny" nás neuspokojujú ani trošku.
dosť intímny, intenzívny a pozitívny
inak, neviem ci by si zasiel za tie prachy do divadla? ak v BA, tak mozno, ale divadlo nie je draha vec... v KE mas listok max za 5€, ak mas ISIC, tak 2,5€, a za to sa najest neda
to by som bol rád