podľa toho, v akom smere.. budovy gotické, obrazy barokové, renesančné i z klasicizmu , literatúra.. hmm, toho je veľa, ale asi to začína romantizom a končí.. v polovici minuleho storočia? a tak...
a vlastne aj v tej architektúre by sa toho našlo viac, aj antika a antikou ovplyvnené slohy sú fajn...
neviem, ale keď sa povie "umelecký sloh" tak si myslím, že sa to týka iba architektúry a nie obrazov a literatury. Z týchto by to bola Antika, a tiež východná - Japonsko a Čína.
Neviem jednoznačne odpovedať pretože z architektonickej a možno ešte trošku odevnej smiley: stránky jednoznačne empír... ale napríklad v maľbe jednoznačne impresia a expresia
Aj gotiku - kvoli architekture. Aj antiku. Barok ma super literarne diela . Ale na maturite si chcem z dejin vytiahnut jednoznacne preddejinne obdobie !
@purenarcissism Tak potom pravdepodobne ani zakladatelka tejto ankety to nemyslela tak podrobne a kategorizovane, ako si to Ty definovala (nevravim, ze nespravne, len ze sa nad tym skratka asi nikto nezamyslal..), kedze o impresionistickom slohu v architekture si len marne spominam, ze by som niekedy pocula.
@flussica mňa len rozčuľuje, keď ľudia hovoria o niečom, o čom vlastne nič nevedia a nemajú to naštudované a potom šíria nesprávne informácie a namiesto pozdvihnutia vedomostí ide o ich pokles....
@purenarcissism No, to su nastrahy komunikacie . Tak aspon, ze si pripomienkovala, i ked si na nas (diskutujucich) tak vyletela, ze som sa zľahka zľakla za monitorom .
@flussica uznávam, niekedy sa asi prezentujem príliš agresívne, ale keď ma toto fakt vytáča, nepomôžem si....ale aspoň niekto si to všimol a možno si to aj zapamätá...hlavne dúfam, že to dieťa, čo tento nezmysel vytvorilo si to všimlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
a vlastne aj v tej architektúre by sa toho našlo viac, aj antika a antikou ovplyvnené slohy sú fajn...
Ale tak teda berme to tak, že je to súčasť impresionizmu..
surrealizmus v malbach
@purenarcissism a ako sa to nazyva vo vytvarnom umeni a literature?
praveze normalny clovek sa to spyta
dokonca aj pri iných niektorých by som pouvažoval .)
keby slohmi boli, bol by to pre mňa expresionizmus.
takto je to secesia, ktorá v ankete chýba.
A toto si doň určite kúpim. Je to síce nové, ale v podobnom štýle: