moj život proste ma zmysel mozno pre teba nie ani pre inych ale pre mna a pre par ludi urcite..a možno ma zmysel preto lebo niečo v buducnosti dokazem a mozno ma zmysel preto že nic nedokazem a vdaka tomu niekto iny niečo dokaže ...
..nechapem jak som mohla toto zo seba vytiahnut o štvrt na 1 možno to bude kvoli tej kave
paci sa mi, ako som vam formulaciou svojich otazok vsugeroval, ze zivot fakt nema zmysel, kdezto keby tu bolo forum, bez tychto otazok, cisto len "co je vasim zmyslom zivota?" vsetci by pisali vsakovake exkrementy a este by sa snazili kadekoho presvedcil, ze tie exkrementy su fakt cenne
@exkrement
ano...su to obdobia času ktoré sa snažím vyplniť činnostami, ktore pre mna maju určitý zmysel v tom čase, naplnaju ma a mam pri nich pocit ze niečo efektívne robím.Zaroven si myslim ze existencia nas nema zmysel v tom čo robime v konečnom dosledku, ale napriek tomu na to takto nemyslíme ako ludia pri akejkolvek činnosti, nakolko sme im - tým činnostiam dali nejaky zmysel,dovod,opodstatnenie pre nas...vlastne to je aj motivant toho že ich robime o niečo sa asi snažime... A zastavam nazor že u každeho je to inak - uspokojovanie a naplnanie nejakých činnosti - zmyslu ...v zavislosti od vyzretia, intelektu,nátury,preferencii človeka, naplnených zakladnych životných potrieb,smerovania...
ono, na problem zmyslu ludskej existencie mozme nazerat z 3 hladisk. ty uprednostnujes nihilisticku, ja davam napriklad prednost realistickej. nevidim dovod, preco by mala byt pravdiva prave tvoja koncepcia.
celkom si to vystihol ... život nemá iný zmysel len ako ho žiť a splodiť potomkov ... a preto sa snažím uspokojovať v prvom rade moje základné fyzické potreby a potom psychické ... čiže vytváram si emocionálne väzby s ľudmi ktorí ma nikdy v živote nepochopia, nebudú akceptovať takého aký som a nikdy nebudú vedieť ako presne vnímam svet a ja sa musím tváriť že sa stotožňujem s ich názormi len preto aby som nebol outsider a nezostal úplne sám, vytváram si fiktívne body ktoré mi tvoria zábavu a zamestnávajú moju mysel len preto aby som sa nezbláznil od pocitu že všetko čo sa okolo mna deje je premna bezhodnotné, celý spoločenský systém mi leží u riti a jediná vec ktorá je pre mňa najhodnotnejšia je pocit lásky a byť milovaný a schopnosť učiť sa a chápať nové veci, jedine tieto dva spôsoby života ma dokážu emocionálne aj intelektuálne naplniť natolko že mi bude celý okolitý svet ukradnutý natolko, že sa budem cítiť naplnený a šťastný ... a ešte keby sa tie dve veci skombinovali, tak to by snáď zo mňa zrazu bol aj veriaci
Nezamýšľam sa nad vyšším zmyslom života, proste beriem veci take aké sú a nemárnim čas rojčením nad otázkami, ktoré nikto nikdy nevyrieši a tomu prispôsobujem svoj život.
Seba samu napĺňam napríklad tým, že si dávam sama sebe výzvy a baví ma samu seba sledovať, ako ich zdolávam.
Pocit pohody a radosti zo života je asi najdôležitejšie a tak sa snažím robiť veci, ktoré ma tešia čo najčastejšie. Aj keď je to 12 hodinové maniačenie za ps3
Vždy, keď ma začínajú premáhať pocity o zbytočnosti či nezmyselnosti života, spomeniem si na výrok z jedného úžasného filmu:
"Predstavujem si svet ako jeden obrovský fungujúci stroj. Stroje nikdy nemajú súčiastky navyše. Vždy majú presný počet tých, ktoré potrebujú. A preto, ak je celý svet jeden veľký stroj, nie som len súčiastkou navyše. Som tu z nejakého dôvodu. A ty tiež."
Myslím si, že na tom niečo bude a nie sme tu len tak náhodou
Pre mňa je zmyslom a dôvodom robiť činnosti, ktoré ma bavia a niečo tu po sebe zanechať.
v prvom rade musím pochváliť túto diskusiu Teraz k veci. Často sa pýtam sám seba, aký zmysel' má môj život. Akú úlohu zohrávam v tomto svete. Vždy prídem k tej istej odpovedi. A to jest že som ako každý iný obyčajný človek zo 6stich miliard, ktorý sa má len narodiť, ako tak prežiť a umrieť. Samozrejme že môžem po sebe niečo zanechať, napr. deti kt. možno niečo významné dokážu. Tak či tak, život na tomto svete je šanca ktorú treba využiť...
Rozmýšľam a čím viac nad tým rozmýšľam tým horšie, lebo neprichádzam k ničomu len idem viac do hlbký a potom ma ide trafiť šľak že potom si moj mozog už hľada kadejaké formálne vsugerované uspokojivé výhovorky čo by dávali zmysel existencie...
osobne teraz si myslím že moja existencia nemá zmysel, ale nemám odvahu ju ukončiť, na koľko tam je stále nádej že možno o 10 rokov budem už vyrovnaná sama so sebou a môj život bude splnať aspon na polovicu to čo od života chcem,
Lenže zatial to je totálne prežívanie bez hlbšieho duchovneho zmyslu a vyplňanie času a rozmýšľanie o tom čo vlastne je podstatné dosiahnuť a čo je doležité na živote...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
zatial to staci
snazim sa robit ludi mne blizkych statnymi. vela citam, vela sa ucim noveho, cestujem, chodim na debatne turnaje, smejem sa ked sa da
..nechapem jak som mohla toto zo seba vytiahnut o štvrt na 1 možno to bude kvoli tej kave
ano...su to obdobia času ktoré sa snažím vyplniť činnostami, ktore pre mna maju určitý zmysel v tom čase, naplnaju ma a mam pri nich pocit ze niečo efektívne robím.Zaroven si myslim ze existencia nas nema zmysel v tom čo robime v konečnom dosledku, ale napriek tomu na to takto nemyslíme ako ludia pri akejkolvek činnosti, nakolko sme im - tým činnostiam dali nejaky zmysel,dovod,opodstatnenie pre nas...vlastne to je aj motivant toho že ich robime o niečo sa asi snažime... A zastavam nazor že u každeho je to inak - uspokojovanie a naplnanie nejakých činnosti - zmyslu ...v zavislosti od vyzretia, intelektu,nátury,preferencii človeka, naplnených zakladnych životných potrieb,smerovania...
Seba samu napĺňam napríklad tým, že si dávam sama sebe výzvy a baví ma samu seba sledovať, ako ich zdolávam.
Pocit pohody a radosti zo života je asi najdôležitejšie a tak sa snažím robiť veci, ktoré ma tešia čo najčastejšie. Aj keď je to 12 hodinové maniačenie za ps3
to stačí
"Predstavujem si svet ako jeden obrovský fungujúci stroj. Stroje nikdy nemajú súčiastky navyše. Vždy majú presný počet tých, ktoré potrebujú. A preto, ak je celý svet jeden veľký stroj, nie som len súčiastkou navyše. Som tu z nejakého dôvodu. A ty tiež."
Myslím si, že na tom niečo bude a nie sme tu len tak náhodou
Pre mňa je zmyslom a dôvodom robiť činnosti, ktoré ma bavia a niečo tu po sebe zanechať.
osobne teraz si myslím že moja existencia nemá zmysel, ale nemám odvahu ju ukončiť, na koľko tam je stále nádej že možno o 10 rokov budem už vyrovnaná sama so sebou a môj život bude splnať aspon na polovicu to čo od života chcem,
Lenže zatial to je totálne prežívanie bez hlbšieho duchovneho zmyslu a vyplňanie času a rozmýšľanie o tom čo vlastne je podstatné dosiahnuť a čo je doležité na živote...