@nina151 kreslím si k veciam čo si neviem zapamätať (čím väčšie blbosti, tým lepšie) a základné schémy a vzťahy si tiež nejak graficky dotvorím, aby sa mi tie informácie lepšie zakódovali... nakoniec mam zo všetkého jednu veľkú čmáranicu... ale potom mi stačí prebehnúť si veci čo tam mám počmárané a je to tam
ked nestiham snazim sa to najjednoduchsie z toho vyznacit centropenkou a zapamatat ..pripadne si k tomu vytvorim pribeh alebo nakreslim take mini obrazky ktore by s tym mohli suvisiet
@cyklysta , @nathalicatko počula som už o takých typoch Ale čo si kreslíš,keď sa máš naučiť napr. 10 strán bio? Tiež nejaké veci si načmáraš nad kľúčové slová alebo tak?
@jenner presne tak...kľúčové slová, logické prepojenia, štruktúru usporiadania organizmov/orgánov/čoho_potebujem atď
alebo si občas jednotlivé výrazy nahradím symbolom a nakreslím si akoby vzorček zo symbolov
@jenner tak podla temy cim bizardnejsia kombinacia tym lepsie... napadlo ma napr foramen magnum ocipitale... to je asi ta diera v lebke, tak si nakreslim nejakeho opiteho panacika s dierou v hlave a nanukom magnum v ruke... neviem, tazko sa to takto vysvetluje...to by som ti musel nakreslit hladas v tych napr. tazko zapamatatelnych nazvoch nieco s cim sa castejsie stretavas a na co si rychlo spomenies... a ked taketo nieco do hlavy natlacis, uz to z nej nevyfuci
@cyklysta len foramen magnum. Ale neviem si predstavit kreslit takto vsetky anatomicke nazvy, kedze by to zabralo neskutocne vela casu.
napr podlo toho si neviem predstavit, co nakreslis na sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi atd.
Neviem ja srotim dokoola citam, citam si nahlas, opakujem, obcas si nieco nakreslim.
no ja vždy vyznačujem a potom ďalej sa spolieham na svoju prirodzenu inteligenciu tento semester som sa este neučila a mám poslednú skúšku pred sebou prvé fx som dostala pred týždňom zajtra keď to nespravím tak to je už prúser..
Neviete mi poradiť jak sa mam naučiť vzroce kde sú len písmenka a nemam šajnu čo znamenajú ?
@6 Wtf! Som na to presne tak isto.. A potom keď už ide do tuhého (písomka atp.) si viem na lavicu nakresliť taký ťahák zložený len z pár znakov, v ktorom mám zahrnuté celé učivo a spolužiaci len nechápavo krútia hlavami...
VZDY mi pred skuskou ostanu tie najdrbnutejsie otazky (len par), ktore srotim uplne na poslednu chvilu...vyznacim uplne ze najpodstatnejsie minimum aby som nieco povedala a nemusela polozit, s tym ze sa utesujem ze si to nevytiahnem, alebo ked si to vytiahnem tak to proste tak malo byt a pojdem na opravny.
@bress to bol len priklad, a kazdemu to ide do hlavy lepsie inym stylom asi. Niekto je vizualny, niekto to musi pocut... Sulcus nie je kanalik? tendinis- ten- 10 po anglicky... takze by som si tam nakreslil nejaky kanal vedla cesty s kilometrovnikom c 10.... Ako nie vzdy sa to da pouzit, ale mne osobne to pomaha.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
alebo si občas jednotlivé výrazy nahradím symbolom a nakreslím si akoby vzorček zo symbolov
napr podlo toho si neviem predstavit, co nakreslis na sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi atd.
Neviem ja srotim dokoola citam, citam si nahlas, opakujem, obcas si nieco nakreslim.
Neviete mi poradiť jak sa mam naučiť vzroce kde sú len písmenka a nemam šajnu čo znamenajú ?