Nájde sa tu ešte niekto taký, kto nemôže mlieko? Prípadne inú veľmi častú zložku potravín? Ako ste si na to zvykli, čím tieto potraviny obyčajne nahrádzate? Ja mám už polroka zistenú intoleranciu mlieka, ale celkom som si zvykla, aj keď niekedy je to dosť
ja mam alergiu na vajecne bielky...a tie su vsede...a som aj na mlieko aj na cokoladu aj na slnko,aj na prach aj na srst,aj na stromy-travy,ryby,paradajky,paprika,med... ... a vela mnoho inych veci...aaa pijem mlieko a tk...aj ked by som nemala...nic mi to nerobi...teda aspon zatial....ale mam psa vo vnutry (kedze som alergicka na srst) a sa mi hrozne tazko dycha...ale jeho sa nikdy nevzdam
no ja niesom alergicka ale poradili mi aby som obmedzila mlieko lebo som mala problemy s dutinami .. mlieko nepijem uz dost dlho ..a uz mi ani nechyba .. sladkosti jem .. ale zas neprejedam sa nimi a jogurty ties .. jedine na co som asi alergicka je ananas a kiwi .. ked som ich zjedla strasne ma svrbel jazyk .. ale inak na potraviny nie som
moj oco nemoze laktozu.. je to s nim hroznee.. vkuse vyjeda horku cokoladu a kastany.. mlieko nahradza sojovou nahradou .. v takej bielo-zelenej skatuli so zajacikom /
poznala som babu co nemohla mlieko a tak asi to neni teda nic moc, ale chlieb tusim mozes nie? to sa myslim len s vody a muky vyraba a mlieko sa da nahradit sojovym.. my sme to mali doma a cokoladove mi chutilo, ale neviem si predstavit zivot bez jogurtov a podobnych veci
ja som alergicka na lepok co sa nachadza v psenici, cize chlieb,pecivo ale aj take veci ako cokolada, chipsy a tak... nezvykla som si mozno trochu stale mam nadej ze sa to zlepsi...ale nie je to take zle clovek si aspon dokaze vazit chlieb
nevlastná sestra nemohla asi rok laktózu, ale mala nejaké špeciálne mlieka a jogurty bez. tak isto ako existuje bezlepková múka dajú sa aj takéto potraviny zohnať (samozrejme je to drahšie a nikdy sa to chuťovo nevyrovná skutočnému mlieku).
AZIZI, bohužiaľ nie si sama. Takých ľudí je čuduj sa svete asi 20%. Aj ja patrím medzi nich. Je to fakt blbé, ale pomáham si s enzýmom LAKTAZAN. Je to laktáza v tabletách, ktorá ti pomôže stráviť mliečne jedlá, alebo laktózu pridanú do výrobkov. Mne to fakt funguje. A všimol som si ešte aj web na túto tému. Mrkni sa na www.laktoza.sk
@obliviate Neprejavovala sa nijak. Respektíve lepšie povedané vracalo sa mi ochorenie spôsobené baktáriou Clostridium difficile, ktoré to pravdepodobne aj spôsobilo, no nemalo sa to už vracať. Mne sa to vrátlo až 2x. Vtedy som už bola zúfalá a zistili mi tú intoleranciu, tak som úplne vylúčila všetko kde sa nachádza mlieko, syrovátka, laktóza, kazeín atď. A už sa mi to našťastie odvtedy nevrátilo, klop, klop. Teraz už môžem takmer všetko ale postupne a pomaly som si na to musela znova zvykať. Inak reakciu som nemala nikdy žiadnu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
No ja kvoli tym dalsim zdravotnym problemom nemozem praveze riskovat absolutne nic.
z potravin, na ktore sa testuje ...
mam alergiu na vsetky okrem ryze, kukurice a bananov...
najhorsie je to so slepacim vajcom, mliekom, lepkom, mrkvou...
a cim sa daju tieto potraviny nahradit? nicim xP len ich treba vynechat...
aj ked sa to casto neda