V rozhovore s odborníkom na závislosti (link: » dennikn.sk/1536302/odborni... som sa dočítal, že „Ako relatívne bezpečná hranica sa u zdravého dospelého muža uvádza štrnásť pohárov týždenne, u žien sedem.“ Kde pohár = 1 veľké pivo resp. 2 deci vína resp. poldecák tvrdého.
Jedná sa o hranicu, ktorá približne má napovedať, či má človek problém s alkoholom. Ako ste na tom s vašim pitím?
Prípadne do komentárov napíšte, že či by ste boli schopný mesiac nepiť. Teda na všetkých rodinných a kamarátskych a iných stretnutiach by ste pili iba nealko a vydržali sociálny tlak okolia.
kurňajs dal som tam 2x žena 10%-50%.. no ženy, ak ste mentálne schopné, tak skúste všetky hlasovať za tú prvú 10%-50%, nech máme pekný graf a vieme lepšie porovnať muži vs. ženy
@torpedo08 po prečítaní toho článku tomu rozumiem tak, že to je celé veľmi individuálne. No veľmi hrubo sa dá povedať, že ak všetok tvoj týždenný alkohol je menej ako 14 poldecákov, tak to možno nie je závislosť.
Vraj najjednoduchšie zistíš, či to je závislosť tak, že 30 dní nebudeš prijímať žiaden alkohol a uvidíš, ako na to reaguje tvoja psychika a telo.
Mesiac nepit by som nezvladol urcite vlastne ani tyzden ale to ma svoje dovody ktore by som az tak ani zavislostou nenazval no fakt to bude individualne a hlavne si nemyslim ze je v poriadku vypit 14 poldecakov tyzdenne tak ze ich vypijes za dve hodinky napriklad ale nechce sa mi citat clanok tak vlastne pisem len tak odveci
Som nepil žiaden alkohol 4 roky v kuse, takže áno A sám piť nezvyknem, veľa toho mi nechutí a ak už je dobrá spoločnosť a dobrý alkohol, tak samozrejme neodmietnem
Urcite by som vydrzal mesiac nepit. Uz je to nejaka doba, co vlastne takmer vobec nepijem. A ked pijem, tak vlastne len pre chut. Ale nemozem si pomoct 14 poharov tyzdenne sa mi naozaj zda celkom dost na to, aby som to povazoval za bezpecne pitie, ale tak ako odbornik nie som.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Jedná sa o hranicu, ktorá približne má napovedať, či má človek problém s alkoholom. Ako ste na tom s vašim pitím?
Prípadne do komentárov napíšte, že či by ste boli schopný mesiac nepiť. Teda na všetkých rodinných a kamarátskych a iných stretnutiach by ste pili iba nealko a vydržali sociálny tlak okolia.
Vraj najjednoduchšie zistíš, či to je závislosť tak, že 30 dní nebudeš prijímať žiaden alkohol a uvidíš, ako na to reaguje tvoja psychika a telo.
ešte sa nebdaj začne tešiť, že som tehotná alebo niečo podobné
(akože, nerátam, koľko toho vypijem, lebo pijem nanajvýš spoločensky a príležitostne a čoraz menej)