ked som mal 5 som si potiahol z opustenej cigarety na balkone, pretoze zvonila pevna linka v kuchyni. potom ked som mal 10 som chodieval s kamaratom fajcit poza vlaky na nedalekej stanici, len tak z letnej nudy. potom som fajcil uz len ako 14 rocny na stanovacke, to vies, vplyv partie na cloveka. a odvtedy uz tabakove cigarety nie. je to humus a neznasam fajciarov.
ja som sa prvykrat napil alkoholui ako 18 ročny. bolo to červene vino. Alkohol podla mna tynedžerom vioac škodi ako pomáha. su hlavne agresivny. čo ma zaraža,je fakt ,že deti s alkoholom začinaju aj od 13- 14 rokov a o cigaretach ani nehovoriac.
co sa chlastu tyka ako 12 rocny som pil vodku na oslave 50ky mojho uja, len tak zo stola, nikto to nechcel, tak som sa toho ujal. a potom na stanovacke ked som mal 14, odvtedy uz bezne do 17ich, odvtedy len prilezitostne.
@grinder , ja som zas taky sviatočny fajčiar. možno 5 cigariet ročne, ale žeby som tomu podlahol alebo podporoval .to nie. možno je lepšie začať skor a zistiť že je to humus,no je to droga od ktorej sa ťažko odvyka
@grinder ,vlastne v podstate maš pravdu, je to aj o povahe. Veľa zaleži aj od prostredia v ktorom človek žije, od skupiny ludi s ktorymi sa stretava, aj od rodičov,ako pristupuju k vychove. Alw proste som nazoru, že deťom alkohol do ruk nepatri, radšej nech niečo dokažu,nech sa venuju športu, ak maju talent na spev, hru na nastroj,nech sa presadia,a myslim že potom by na take veci ako opijanie sa, nemysleli.
Fajčiť som skúsil iba raz na dedine tam chalani mali cigarety a sme na ihrisku večer skušali ale od vtedy ani raz a alkohol som pil asi len v mojich 15 rokoch čiže pomaly rok dozadu som naposledy pil alkohol a od vtedy ani raz myslím.. ani nechcem už :3
@kittan ,možno si sa vela napil vtedy,tak si si povedal už nikdy viac. potom ked viac dospeješ, vinko si kludne daj ,ale tiež s rozumom Ked som bol na vojne, a šiel na straž,cetou odo mna pytal cigaretu taky spľak asi 10 ročny,ked som povedal že nemam,dobre mi neprijebal
@korg no vtedy som sa opil do nemoty že ma domov kamaráti doviedli a ešte aj na posteľ ma niesli ale potom som už vedel jak piť tak aby som neskončil zle len ma zarazilo že kamaráti začali brať alkohol za akúsi samozrejmosť proste sa často riešilo kedy sa zase ide vypiť a už mi prišlo že sa inak nevedia baviť tak som na alkohol prestal dávať peniaze (neskladal som sa s nimi) a neskôr som s nimi uplne prestal chodiť von
a hej oco mi vravel že on na vojne začal kuriť cigarety tam asi viac ľudí začalo
ako deviatak na školskej chate som sa spil že som celu izbu ogrcal a skoro aj učiteľku, potom ako 17 ročného ma zbalila razia v klube nafukal som 1.80
a cigarety skušal som prvý krát v tretej triede, potom som začal asi ako 15-16 ročný fajčit normalne
@korg z casti s tebou suhlasim a z casti aj nie. v teenagerskom veku by si to mali praveze odzit, pretoze ked zacnu potom v dospelosti tak sa moze stat, ze si to budu az prilis vynahradzat. poznam pripady, ktore zacali chlontat v 18ich a prepadli tomu a dodnes je to jediny zdroj ich zabavy. vid vela dievcat na VS z dedin a podobne.
@kittan a dobre si urobil. tiez som tak postupoval, ked to zacalo byt len o schadzani sa v krcme a o chlaste, a vsetko ostatne pominulo, tak som prerusil kontakt a zacal sa venovat podstatnejsim veciam.
Noo, vidim že je tu aj pozitivny aj negativny postoj k alkoholu a cigateram. Každy by mal zvážiť, či je to tá najpotrebnejšia vec v živote opijať sa a dymiť na ulici jak titanic @narazuvzdornaa , banan som nemal ani nepamätam
v živote som nemala cigaretu v ústach, dúfam že sa tento stav ani nezmení Ale hej, pila som už. Naposledy na Vianoce, kedy naši uvážili že už som veľká (síce nie dospelá) a môžem. Inak nemám potrebu sťať sa a nevedieť o sebe ďalší deň
Všetko bolo v 16tich prvýkrát odskúšané, no aktívne v tom nepokračujem. Pila som možno 2-3krat, cigarety mi nechutia, a tie som fajčila len v stave keď som bola opitá. Inak mi je niekedy zle už len z cigaretového dymu.
ja som pil alkohol až ako 21 ročný, ale už nepijem, je to humus a cigaretu by som do úst nedal, ak by bolo podľa mňa, vymazal by som to zo sveta spolu s drogami
prvý krát ma doniesli kamaráti domov spitého na mol že som nevedel chodiť .. cca 12 ročného
cigaretu som skúsil už skôr..
prvý krát som skúsil nejakú drogu v 17nástich... (ak by ťa aj toto zaujímalo)
v 11 som sa naučila fajčiť. Do 15 som to aj zabudla, tak ma to na Bažant Pohode učila jedna pražáčka S alkohom som mal taký menší styk po ukončení 9 ročníka. Ale myslím, že som dokopy nič nevypila, neviem, bolo to už dávno. No piť som sa naučila zarovno s kamarátmi na strednej ako aj s druhými z okolia. Striedala som, s kým sa opijem . Dajako to vekom už neviem ovládať, tak so musím na chaty dostaviť, aby som si hanbu neporobila ďalšiu. Ale už aj fajčiť prestávam, piť len príležitostne. Veľmi som si obľúbila trochu piva dať od smädu. No snažím sa s tým bojovať.
fajčiť síce budem ale piť neprestanem ale nie tak šak fajčil som asi keď som mal 6 pár krát som potiahol a rodičia mi na to prišli a tak ma zdeptali že som si doteraz nepotiahol
Jaa!
Alkohol prvykrat na kurze jednom trošku a trošku viac na lyžiarskom, cigarety na chate... A vypijem si keď sa mi chce na chate, v meste, ale fakt málokedy neláka ma to moc a fajčim pri rovnakých príležitostiach.
Ale netuším na čo ti to bude.
-alkohol raz za 2 mesiace priemerne
-cigarety nikdy, fuj (asi v 14stich som si raz potiahol a hneď mi bolo jasné, že nikdy fajčiť nebudem...weed sa nepočíta )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
K veci: vyskúšala som obidvoje, pred 18, ale s ničím z toho som nemala vôľu skúšať to znova/pravidelne a teda ani nepijem, ani nefajčím
a alkohol nepijem a nikdy nebudem
a hej oco mi vravel že on na vojne začal kuriť cigarety tam asi viac ľudí začalo
a cigarety skušal som prvý krát v tretej triede, potom som začal asi ako 15-16 ročný fajčit normalne
@kittan a dobre si urobil. tiez som tak postupoval, ked to zacalo byt len o schadzani sa v krcme a o chlaste, a vsetko ostatne pominulo, tak som prerusil kontakt a zacal sa venovat podstatnejsim veciam.
cigaretu som skúsil už skôr..
prvý krát som skúsil nejakú drogu v 17nástich... (ak by ťa aj toto zaujímalo)
Alkohol prvykrat na kurze jednom trošku a trošku viac na lyžiarskom, cigarety na chate... A vypijem si keď sa mi chce na chate, v meste, ale fakt málokedy neláka ma to moc a fajčim pri rovnakých príležitostiach.
Ale netuším na čo ti to bude.
-cigarety nikdy, fuj (asi v 14stich som si raz potiahol a hneď mi bolo jasné, že nikdy fajčiť nebudem...weed sa nepočíta )
a fajčiť som ešte nefajčila...ani sa zatiaľ nechystám :ehm:
nechutí mi ani jedno