Máte v rodine veľa alkoholikov? A ako sa z alkoholom vyrovnávajú? Darí sa im abstinovať alebo sú stále namočený v liehu .. Ja pochádzam z takej rodiny, kde sú skoro všetci alkoholici. A fakt neviem prečo do toho všetci padajú ...
Je to dedične ano. Ak sa narodiš so silnou genetickou predispoziciou na zavislosti, alkoholizmus je 66% že sa z teba stane alkoholik,teda z 2/3 su alkoholici. Im robi alkohol tak uzasny pocit,tak sa to mozgu pači ten opojny stav..a neskutočne rychlo sa stanu zavisli. moja babka zomrela pred 2 rokmi na to. Ja asi sa mozem povazovat za alkoholika,aktualne pol roka nepijem. Mama je uplny abstinent,dcera tej babky. Deti alkoholikov su v 99,99 % pripadov bud uplny abstinenti,proste uplni,nič! Alebo alkoholici,nič medzi tym
A strasne vela ludi si mysli ze drogy su najhorsia vec na svete a alkohol je v pohode ved sa predsa predava v obchodoch, len hanba tomu kto pije viac ako sa patri... Alkohol,nikotin,kofein,pervitin,heroin,kokain lsd.. Spolu ich je doteraz objavenych okolo 150. Psychoaktivnych latok=latka,ktora ked sa dostane do krvi človeka a nou do mozgu tak meni fungovanie mozgu,teda to ako funguje,premysla,kona.. A to ze alkohol je legalny je cisto iba arogantnost statu,ktory ma neuveritelne € z dani z alkoholu,cigariet,hazardu... V kazdom state je legislativa ina ohladom tych 150 drog. Uz len v cr je legalne mat pri sebe malu davku pervitinu! U nas je myslim stale trestny čin mat pri sebe 0,2g. Marihuany!!
A robilo sa porovnanie nebezpečnosti a skodlivosti drog,teda psychoaktivnych latok,urobil sa rozbor ako droga skodi cloveku samemu zdravotne,fyzicky,psychicky,ako socialne,ekonomicky.. Proste uplne vsetky stranky. 2.horoin. A vitaz? alkohol...
predispozicie, inak povedane talenty, vlohy existuju v nasich dna genoch po rodicoch a oni od svojich rodicov, dna sa pocas zivota trocha menia, to znamena, ze ludia sa naozaj menia, ale co sa tyka najma stavby cloveka a pocitov v hlbke mysle a z toho vyplyva, ze clovek niektore situacie riesi svojsky a je nachylny na nieco je skor opodstatnene zo sposobu zivota ako priamo z tychto genov, ci vloh...
a my mame v rodine alkoholika, bolo ich viac a rodina ich nenavidi, vacsmi ako fajciarov, pretoze ozrani cely den nie su aktivni, spia a ozieraju sa, co to je za zivot
@cobra no ked obcasny radler, 3 stamprliky tvrdeho a 2 piva za tento rok, nie jedno posednie (v zivote som toho za rok nevypila viac a vacsina rokov bola takych ze som nevypila ani kvapku radlera nieto este pivo alebo nieco tvrdsie) je alkoholizmus, tak hej. Neviem kolko si toho vypil ty. Niekto ma agresivitu v povahe, niekto potrebuje odburat zabrany alkoholom kym je z neho sviniar, tak neviem co je horsie ale ty v tom mas asi jasno, ze za kazdych okolnosti si lepsi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a my mame v rodine alkoholika, bolo ich viac a rodina ich nenavidi, vacsmi ako fajciarov, pretoze ozrani cely den nie su aktivni, spia a ozieraju sa, co to je za zivot