Poznáte niekto nejaké dobré amatérske divadlo? Chcel by som ísť študovať na VŠMU herectvo ale predtým by som chcel mať už nejakú skúsenosť s divadlom. Keďže nemám konzervatórium tak aspoň takto hoci to bude o dosť ťažšie. Takže hľadám amatérske divadlo na
Ano je to amaterske aj ked hra tam dost znamych hercov...ja sa tam tiez tento rok chystam ak by som to stihala... cakam na rozvrh takze az potom uvidim
@steevo To máš jasné, že nebudú kvôli tebe otvárať nábor. Ale možno sa dohodneš, že sa prídeš ukázať na cvičenia a buď si ťa nechajú, alebo nie. Keď nenapíšeš, nedozvieš sa.
VŠMU je pekný cieľ, ale kto vie, či si to ešte nerozmyslíš po skúsenostiach s divadlom, ktoré získaš za ten čas.
A k tomu, že sa máš ponáhľať apod., tak ti poviem len toľko, že aj napríklad Juro Kemka sa začal zaujímať o divadlo až v druhom ročníku na gymnáziu. Na výšku išiel nejakú elektrotechnickú, tam to prerušil, robil rok tuším rekvizitára v Martinskom divadle a až potom išiel na VŠMU.
Okrem toho štúdium herectva ponúka aj AU v Banskej Bystrici.
@mikaell no ja dúfam že nie ja keď si dám niečo do hlavy idem si za tým proste a chcem to dosiahnuť...a myslím že som už stratil veľa času...viem o tej škole ale počul že nemá dobrú úroveň sice na ňu by som sa asi dostal ľahšie ale vraj z tej školy ešte nikto dobrý nevyšiel...všetci herci čo sa preslávili všetci boli z VŠMU
A inak ved ja som tiez doteraz chodila na ZUSku a normalne som patrila pod 2. Stupen ZUS... a my sme tam boli sami stredoskolaci, takze vobec to nebolo divne... ak chces Trnavu tak chod na zusku vedla mestskej veze mame tam fakt super ucitelku co aj pripravuje na VSMU, konzervy a pod. urcite ti poradi... ale necakaj ziadne zazraky ked nemas skusenosti s herectvom...okrem toho musis vediet aj spievat tancovat a hrat na nastroj
ja sa venujem herectvu od 13 rokov a sama som si netrufala na VSMU ale skus a uvidis
@simka1311 a už nechodíš? viem ale skúsiť to chcem ja som si čítal aj čo sa týka prijímačiek na VŠMU spev aj tanec tam bol ale o nástrojoch sa tam nehovorilo...teda konkrétne na herectvo....pretože na nástroj hrať neviem...spievať viem a tancovať..to sa dá naučiť nie? ved nemusím byť nejaký extra tanečník či?
Ono záleží aj od toho, čo presne chceš. ČI sa chceš sústrediť na divadlo alebo skôr na filmové a seriálové herectvo, kde zvyknú občas obsadzovať ľudí aj len na základe konkurzov, čiže ak si talentovaný, nepotrebuješ tam diplom.
A k AU: Vyslovene chválospev som na túto školu nepočul, no veľa robí aj to, že je v tieni VŠMU. A ľudia, ktorí tam chodili nie sú možno známi a nie sú v TV reláciách, no hrajú normálne v profesionálnych divadlách po Slovensku a dá sa na nich pozerať. A ak veľmi chceš niekoho známejšieho z AU, tak tuším chalani z 3T tam študovali - majú stále predstavenia, teraz dokonca aj vlastnú reláciu TOP Aplikácie na JOJ Plus tuším.
@mikaell určite oboje hoci samozrejme že televízia láka viac kvoli veľkým prachom ale ja by som chcel s tým divadlom začať..nebudem čakať na nejaký casting do seriálu čo je pár krát do roka.....práve som si kukal AU a niečo o prijímačkách.....texty su omnoho lahšie ale nejak mi to nevonia a tých chalanov vôbec nepoznám
tento rok som ešte chodila, ale už som ukončila 2. stupeň a idem študovať na VS hudobno-dramatické umenie, takže zbytočne tam už budem chodiť... aj keď bavilo ma to tam veľmi, ale budem to mať na škole... a v Trnave už tiež nebudem, čiže nemám ani ako... keby som tam, tak by som možno zostala aj na LDO
ako na talentovkách nástroj nemáš, ale normálne ako predmet to mať budeš
a veď nemusíš vedieť dokonale tancovať, ani spievať, ale keď si trúfaš na konzervatoristov, ktorí sa tomu podrobne venujú 4 roky+ väčšina aj predtým, tak skús
nechcem ťa od toho odhovárať, ale väčšina si fakt myslí, aké je to jednoduché
daj potom vedieť, ako si dopadol na talentovkách
@simka1311 aha a ak smiem vedieť kam ideš na vysoku? nepoznám okrem VŠMU a AU inu školu kde sa študuje umenie
panebože ty mi kazíš všetky iluzie teraz fakt neviem čo mám robiť a nemyslím si že je to jednoduché samozrejme že je to ťažké viem že tam chodia ludia z konzervatórií ale tak aj tých niekedy neprijmú...možno tu je šanca že ma uprednostia ak nie tak skončím pri komparzoch alebo budem čakať na tie castingy možno si ma niekto všimne
@steevo v Nitre... máš z toho aj pedagogické minimum, čiže ak sa neuplatníš v divadlách, môžeš učiť aj na umeleckej škole... plus výhoda je aj v tom, že tam máš dobré divadlo, s ktorým škola spolupracuje
jj nakoľko sa tam hlási 500 ľudí, tak nemôžu prijať všetkých konzervatoristov a stane sa aj výnimka keď prijímu nekonzervatoristov, ale to na sebe musíš fakt makať, mať skúsenosti...a rok pred talentovkami je neskoro
veď keď chceš, choď skúsiť aj konzervatorium a potom si sprav VŠMU, keby ťa teraz nevzali...
@simka1311 to som ešte nepočul teda pôjdem si to preveriť že čo to je zač no ved to že tam sa strašne veľa ľudí hlási....neznášam ich a viem že je už neskoro...som si to zmyslel tak na poslednu chvílu....aj som rozmýšlal že rok počkám..no to konvervatorium by bolo lepšie ako tá ZUŠka...bol by som zas o niečo bližšie
@simka1311 ale inak dosť zaujímavé že ty čo sa tým zaoberáš od 13tich ak ti dobre pamätám nejdeš na VŠMU ale do Nitry a ja čo nemám za sebou ani rok tak sa tam s radosťou hrniem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
neviem či ti to uznajú, ale osobne som sa dal na LARPy. kde si fakt amatérsky ľudia hrajú aj celé dni svoje postavy
Máš tam aj BA aj Trnavu.
A k tomu, že sa máš ponáhľať apod., tak ti poviem len toľko, že aj napríklad Juro Kemka sa začal zaujímať o divadlo až v druhom ročníku na gymnáziu. Na výšku išiel nejakú elektrotechnickú, tam to prerušil, robil rok tuším rekvizitára v Martinskom divadle a až potom išiel na VŠMU.
Okrem toho štúdium herectva ponúka aj AU v Banskej Bystrici.
A inak ved ja som tiez doteraz chodila na ZUSku a normalne som patrila pod 2. Stupen ZUS... a my sme tam boli sami stredoskolaci, takze vobec to nebolo divne... ak chces Trnavu tak chod na zusku vedla mestskej veze mame tam fakt super ucitelku co aj pripravuje na VSMU, konzervy a pod. urcite ti poradi... ale necakaj ziadne zazraky ked nemas skusenosti s herectvom...okrem toho musis vediet aj spievat tancovat a hrat na nastroj
ja sa venujem herectvu od 13 rokov a sama som si netrufala na VSMU ale skus a uvidis
A k AU: Vyslovene chválospev som na túto školu nepočul, no veľa robí aj to, že je v tieni VŠMU. A ľudia, ktorí tam chodili nie sú možno známi a nie sú v TV reláciách, no hrajú normálne v profesionálnych divadlách po Slovensku a dá sa na nich pozerať. A ak veľmi chceš niekoho známejšieho z AU, tak tuším chalani z 3T tam študovali - majú stále predstavenia, teraz dokonca aj vlastnú reláciu TOP Aplikácie na JOJ Plus tuším.
ako na talentovkách nástroj nemáš, ale normálne ako predmet to mať budeš
a veď nemusíš vedieť dokonale tancovať, ani spievať, ale keď si trúfaš na konzervatoristov, ktorí sa tomu podrobne venujú 4 roky+ väčšina aj predtým, tak skús
nechcem ťa od toho odhovárať, ale väčšina si fakt myslí, aké je to jednoduché
daj potom vedieť, ako si dopadol na talentovkách
panebože ty mi kazíš všetky iluzie teraz fakt neviem čo mám robiť a nemyslím si že je to jednoduché samozrejme že je to ťažké viem že tam chodia ludia z konzervatórií ale tak aj tých niekedy neprijmú...možno tu je šanca že ma uprednostia ak nie tak skončím pri komparzoch alebo budem čakať na tie castingy možno si ma niekto všimne
jj nakoľko sa tam hlási 500 ľudí, tak nemôžu prijať všetkých konzervatoristov a stane sa aj výnimka keď prijímu nekonzervatoristov, ale to na sebe musíš fakt makať, mať skúsenosti...a rok pred talentovkami je neskoro
veď keď chceš, choď skúsiť aj konzervatorium a potom si sprav VŠMU, keby ťa teraz nevzali...
hm, no to je asi tým, že nemám vysoké sebavedomie ..a tam ho treba