Hojky. Chcel by som sa spytat na rozhranie PCIexpress 2.1 ktorým by sa mala táto karta zapojit do zakladnej dosky. Doska ktorú chcem má len PCIexpress 2.0 a nevidel som este dosky s 2.1. Pasuje to do toho? A tiez porovnanie medzi AMD Radeon HD6970 a Nvidi
Inak potrebujes tu kartu surne? Lebo ak nie, na tvojom mieste by som si pockal na novu radu AMD RADEON, ta ma byt postavena na novej architekture, myslim, ze 28 nm.
@king0dano 350€? no to sa, podla mna, zmestis urcite. doba ide dopredu, nove technologie su cim dalej, tym lacnejsie a myslim, ze tych 28nm sa ti do nich zmesti. no ale ako myslis. kupou 6970 kazdopadne nic nestratis. ten vykon je neskutocny a nemyslim si, ze by si najblizsi rok, dva ci tri potreboval nieco silnejsie. a urcite nekupuj zaostalu nvidiu AMD RADEON (AMD ma mrzi , mal som radsej ATI, ale co uz, grafiky su tie iste) rulez
@frez nova seria sice moze byt postavena na 28nm technologii ale znova tam budu low endy a mid endy ktore mozu byt este pomalsie nez terajsie.. jedina vyhoda moze byt len spotreba... a cakat koli tomu niekolko mesiacov.. mohol by som oprdet nie je problem kupit kartu teraz, potom ju strelit v bazare, doplatit par eur a kupit novu...
@tommyhot preboha, low endy a mainstreamy su vsade, pri kazdej serii, no nemyslim si, ze mainstreamova karta z rovnakej rady ako karta zo starsej serie bude slabsia nez starsia. ved aky zmysel by mal potom vyvin novej serie. samozrejme byvaju rozdiely aj v oznacovani, napr. HD 5970 a HD 6970 su vykonovo dost inde.
@frez no vidis a praveze AMD toto robi dost casto... 5850 je vykonnejsia ako 6850, 5870 je vykonnejsia ako 6870 atd.. nove serie sa vyvijaju hlavne koli nizsej spotrebe a potom samozrejme cisty marketing a konkurencny boj s nvidiou.. nic viac nic menej...
@tommyhot V kazdom pripade to nic nemeni na mojom tvrdeni - kup HD 6970, stratu vykonu oproti novsej serii vzhladom na vykonovu potrebu bezneho cloveka nepocitis.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
No bezny clovek pri beznom pouzivani rozdiel aj tak nerozozna, dokonca ani nedokaze vyuzit vykon tejto karty.
Mimochodom ha mam 6970 a mozem len odporucat
a samozrejme PCIe 2.1 je kompatibilny s 2.0