Na beznu pracu je totalne jedno co. Kedze grafiky ATI su fakticky od AMD, tak na grafiku je AMD velmi dobry. Ale zas na Core 2 Duo nie je konkrencia. Ale taky vykon uz vyuziju iba grafici a hraci.
Na beznu pracu staci cokolvek. Dovolim si ale nesuhlasit, ze na Core 2 Duo nema nic, mam AMD X2 6800 + Black Edition, a dovolil by som si to rozdat s hocijakym Core 2 DUo
AMD su lepsie, len pre jednu vec. Pre cenovu dostupnost.
Ked porovnas dva procaky, C2D a X2 s rovnakymi frekvenciami, INTEL bude lepsi. Lenze, cena intelu bude cca o tretinu ak nie polovicu vyssia To robi intel neatraktivnym. Za tie prachy, co kupis to C2D si kupis namakanu X2, ktore to core 2 duo predbehne
Tj pomer cena vykon, je u AMD jednoznacne lepsi. Co sa tyka hier, AMD by som tu volil hlavne pre to, lebo ovela viac spolupracuje s grafikami .
Niekto spomenul, ze ATI je nejak od AMD (MAL PRAVDU), no treba podotknut, ze ATI vyuziva hlavne INTEL.
NVIDIA je ale ako stvorena pre AMD.
Ked si vyberies processor AMD, najlepsie dosky su k nim ASUS, popripade MSI. Priamo na strankach amd najdes odporucania pre asus. Tie maju velke vyhody, ze robia dosky z chipsetmy NFORCE. nFORCE chipset, je ako napoveda nazov, od NVIDIE a je urceny hlavne pre hranie, a pre vyuzivanie grafickych kariet NVIDIA
Pre processory intel, su jednoznacne najlepsie dosky od toho isteho vyrobcu, tj INTEL. Intel vsak nema chipsety nforce alebo crossfire, ale iba chipove sady. TJ 945,965 atd atd... Ziadna kooperacia pre grafiku.
Aby som potvrdil este jednu vec, Intel pouziva zabudovane grafiky iba ATI, a dosky pre AMD maju Geforce zabudovane karty.
Vecsina low-end notbookov s intel procesorom ma zabudovanu ati xpress grafiku, kdezto notebooky s processorom AMD maju zabudovane grafiky nVidia.
K comu sme sa tymto textom dostali ? Ze AMD dobre spolupracuje s oboma vyrobcami grafik, s NVIDIOU vsak lepsie. Preto sa k nim predavaju dosky, ktore su priam urcene na hranie a vyuzivanie grafiky.
Intel robi viac strohe dosky, ktore su vykonovo a kvalitativne na velmi dobrej urovni, avsak na hry a beznu pracu by som ich nevoli. Intel su dobre processory pre ludi, co na pocitacoch PRACUJU. Tj su tichsie, mensiu spotrebu elektriky (nesmejte sa, processor je jedn s najvecsich palicov ele. energie v PC ) a co sa tyka operacii vykonavanych v systeme, podavaju vecsi vykon. Takysto si dovolim povedat, ze maju dlhsiu zivotnost.
Intel vyuziva uz roky chipset LGA 775, zakial amd vystriedal pre 64 bitove procaky uz tri, 754, 939 a nakoniec AM2 (940).
A podstatna vec je taka, ze napriklad bezny clovek chce PC s normalnou zostavou. Teraz som kamaratovi skladal.
X2 4600+, AMD M2N Sli deluxe nforce 570 doska, 2x1 GB 800 MHZ Ram, 400GB Sata 2 disk, dvd+-rw LG, case + zdroj EUROCASE, grafika 8600GT 256 MB DDR3 Asus silent. Takato celkom nadupana zostava vyjde v beznom komercnom obchode na 12 max 14 litrov. Ja som ju mal konkretne za 12600SK.
Skus si nieco podobne postavat od intelu. Vyjde ta to minimalne o 4-6 tisic viac A vykonovo velmi podobne
Ja mam pretaktkovany jedno-jadrovy amd a som spokojny. It to pekne vysvetlil.
Este doplnim, ze po softwarovej stranke je vam to tak 25 aky mate nadupany procak, pretoze softwar (pokial nie je kokotne napisany) nebude vyuzivat maximalny vykon procesora, teda to plati pri dvoj a viac jadrovych procesoroch.
It: k tej zostave.. celkom dobra (urcite lepsia nez moja) ale nazvat ju nadupanou to zas nie
ked som praxoval v jednom computer shope, skladali sme (teda ja som len slintal ) masinu s intel quad core frekvencia na jadro cca 2.2ghz (frekvenciu si uz presne nepamatam), doska za 25k, 700w zdroj za 10k, nvidia 8800gts 512MB, 4GB ram (medene chladenie na kazdej) ten comp stal vyse 100k a to bola najnadupanejsia masina aku som kedy videl na vlastne oci taku mat tak neplatim plyn a kurim nou
Hento co som pisal je dnes uz bezna zostava, 12600Sk je celkom prijatelna cena
Ja mam X2 6800+ Black Edition, ASUS M2N SLI Deluxe, nForce 570, 2x1GB DDR 2 800 MHZ Dual chanel kit Kingston HyperX s agresivnym casovani. 400 GB Sata 2 disk, lg dvd rw a grafika 8600 GT 256 MB DDR3. Nieco som prednedavnom pomenil. Ale komp tento nemam dlho
Akurat grafika si pita, ale na tu srat, zatial setky hry idu ALL RIGHT Intela som nechcel len kvoli cene
A co sa tyka teba tommyhot Osobne som este nevidel dosku za 25 tisic, a ani zdroj za 10 tisic Za 11 tisic mas APC zalozny zdroj pre server, komplet vezu s brutalnou kapacitou a vsetkymy moznymi vystupmi. Ak by aj taky zdroj tu existoval, tak si ho kupi len magor, pretoze by mu do tej zostavi stacil hocijaky 500watovy enermax
A dosku za 25 som teda fakt nevidel, jedine ze by v tej cene bolo zapocitane komplet vodne chladenie, ale aj tak sa mi zda vela.
Vecsina low-end notbookov s intel procesorom ma zabudovanu ati xpress grafiku, kdezto notebooky s processorom AMD maju zabudovane grafiky nVidia.
intel > intelacka grafika? tak to je aspoň u mňa
AMD> ATI aj taký notbuk som mal česť spoznať tak neviem
ale bol to šmejd blbá zostava
neviem ale keby som mal dosť prachov určite by som šiel do intelu, AMD je cenovo výhodnejší ale ja som mal už dve ne moc dobré skúsenosti s týmto procakom a ten black edicion to nebola len limitovaná edícia? ešte sa vyrábajú ?
INTEL sa drží len windowzu AMD ako spoločnosť? propaguje aj free softwer jedine čo dokázal Intel je dostať sa pod kapotu Applom a umožniť im tak nainštalovať windowz celkom dobrý trhový ťah
schizofrenik, dakedy boli intel grafiky, dnes uz ma vecsina ati xpress
Dakedy bolo aj AMD notebook a ati grafika, ale to bolo dakedy
Aj teraz sa moze vyskytnut ale ja hovorim o vecsine
Co sa tyka ntb tak tam by som volil intel, hlavne kvoli vysej vydrzi baterie a tomu ze tam uz ten cenovy rozdiel nie je moc poznat. Ntb intel aj preto, lebo predpokladam ze ho dotycni nekupuje na hry
Black Edition bola limitka Myslim ze este ich dostanes v pohodke kupit Ale slape uzasne
CO sa tyka AMD skusenosti len dobre, od prvych duronov az po teraz som verny AMD. V praci som skladal 95 percent PC len intel, nariadenie od sefa a mali sme s nimi zmluvu Potom sme uz konecne brali PC DELL Takze som neskladal
Do intelu by som urcite neisiel, za usetrene peniaze by som radsej kupil riadnejsiu grafiku alebo si odlozil, nakolko tento pc co mam my vydrzi maximaaalne dva roky, a to uz bude potom sunt Takze asi tak, vyvoj ide dopredu
no tak to je pravda ja som do toho taký lajik no je po dvorch rokoch do zberu hlavne čo sa dnešných noťasov týka po zaruke to ide dole vodou a platiť si pozaručný servis sa malokomu chce
ale ja som to myslel z intelami v noťasoch, ale keby som chcel AMD do PC tak určite to najtichšie chladenie neviem ale dnešne PC mi prídu nejako hlučne alebo som si nejako odvykol alebo ľudia naokolo kupuju moc lacne zostavy
ja mam mobile intel Expres chipsed 965 Family rozbeham na ej iba staré hry ale nejako ma to netrápi neviem intel grafiky ešte fičia či ty maš nejake nove infošky som nejako mino
Intel grafiky uz moc neficia, neviem ci sa vobec aj robia este, to by som klamal. Teraz vsade hukaju ten ATI eXpress Neni to ziadna vyhra ale podstatne lepsie oproti Intel Graphic Extreme
Chaladenie je len otazkou vkusu Na zdroj je vzdy najlepsi 12 CM Fan, co ty zabezpeci tichost, grafika je dobra silent (stoji vzdy cca o 100,200 SK viac ako s ventilatorom ) a nakoniec procak. Tichsie chladice AKASA a podobne znacky dokazes kupit od nejakych 500Sk, popripade nejaky thermaltake okolo 1000SK a mas tichost na sto percent
S tym ze na Core 2 Duo, asi uz maju nieco, ja len co som bol skoro pred rokom na jednej IT akcii (o pol noci brusne tanecnice a tak ), tak vtedy este nemali. A k tym vykonom.
Bol na tej akcii "chlapik" z AMD, v bielej koseli a logo Operon. Hodil som s nim rec (rozhovor mi dal velmi vela). Nebudem tu rozoberat cely rozhovor, ale poviem Vam taku perlicku jednu Zacali sme sa bavit o tom, ze ten dnesny vykon vyuziju akurat vedci, hraci a grafici. Proste bezny clovek to nema sancu vyuzit. A to na margo toho hovori. No, je to pravda. Napriklad ja mam doma Celeron 500 Mhz, a staci mi na vsetko co robi. A chlapik, ktory reprezentuje AMD, multimanager a este neviem co pre strednu europu, ma doma Celeron 500, lebo mu vyhovuje.
Neviem ako teraz, ale este pred nejakymi 4 rokmi mal chlapik programator v prahe 486. Na 486 zarabal 90 litrov
Osobne. Na vykon uz nestaviam. Jasne, ked som kupoval moj prvy PC, tak som mal precitane vsetky testy atd a som kupil delo jak...
Ale dnes staviam na kvalitu hlavne. Fihcim na notebooku, na izbe 24" LCD Widi, klavesnica, mys, repraky, notebook v dock. Idem niekde, odpojim notebook a idem Notebook mam DELL a by som bol idiot keby som za taku cenu kupil nieco ine. Aj dost ludi tak fahci jak ja, co poznam.
niekedy som bol V HW strasny guru. Strasne namakany som bol. Aj tak som nemal co robit Ale teraz sa uz venujem inym veciam, cisto SW, co ma bavi viac, a na HW mam lidi
Osobne uz kupujem iba tiche CPU a co malo zeru. Fakt neviem ako je to teraz, ale Core 2 Duo mi v tomto vyhovuje.
No ja som hardware nestudoval, ja som s nim nosu pracoval
Co sa tyka vyuzitia energie, AMD ma procaky s oznacenym EE, co je energy eficient A to znamena ze zrali len 66Watt A bolo to menej nez C2Duo
Co sa tyka tichosti, som ty uz pisal, jeden thermaltake vetrak ty to odhlucni viac ako seriovy intel
A stale vyjde zostava lacnejsie.
A o to tu ide, vecsina ludi co sem pisa sa hrava. Vratane mna, dlho som sa nehraval, ale zase ma to zacalo bavit. A na beznom pocitaci si CRYSIS alebo CALL OF DUTY 4 dobre nezahram
Takze preto AMD Len pre info, amd pre necelemy tristvrte rokom malo silnejsie procaky nez C2Duo Potom ich zase intel predbehol, lenze to vsetko vpliva na tom ze su predrazeny
Notebooky dell su s mojho hladiska nevyhodne. Su iba na to kupit, 2 - 3 roky pouzivat a zahodit. Ked chces rozsirit ram v beznom NTB, das za ramku ddr2 1GB do 1000SK, ked chces rozsirit pamet v dell das za pamet tej istej kapacity 2500SK. To iste s bateriami a podobne. Preto hovorim ze dell nie. Pre bezneho uzivatela urcite, je to zbytocnost
Za cenu dellu kupim hocijaky ASUS s vyssim vykonom
Dell bol dorbri iba na jednoduhe desktopy. Ked sme skladali do kancelarii desktopy, tak to boli vzdy najednoduchsie a najlacnejsie pC. Tj ked som ho ja poskaldal, stal cca 10 - 11 000SK s windowsom a celeronom Ked sme objednali od dellu, stala obdobna zostava 12 500, a doniesli ju poskladanu, peknu, malu, mala tri roky zaruku. A ked sa pokazil dosli z blavy, opravili, ked nie pozicali zatial druhy taky isty.
Za cca 2000 SK navyse mi odpadla starost skladat PC servisovat a reklamovatr To sa jedine oplatilo.
@It. Ja som s dellom maximalne spokojny. Kvalitou sa neda rovnat s Asus ci vacsina inych lapotov. Mam ho za dobru cenu
Fakt, kvalitu a podporu citit ocividne. A fakt nepotrebujem vyssi vykon. Toto co mam mi plne vyhovuje skoro 2 roky a vyzera ze aj este nejake 2-5 bude v pohode. Najnarocnejsia aplikacia na nom ze prehravanaie DVD a to zvlada v pohode Na programko a knihy mi staci
A uz som moj notebook videl v dvoch jednom horore a v seriali Heroes
Ado 21, neviem com sa moze lisit kvalita dell od asus.
Mal som krasnu statistiku
Za vyse rok a pol, co som vybavoval veskere papiere pre sklady (Objednavky a reklamacie) tak sme objednavali notebooky len
ASUS, HP, IBM a DELL (myslim ze jeden acer este)
S toho sme predali 84 ASUS notebookov - s nich bol na reklamacii presne 1 KUS, kvoli tomu ze mechanika DVD po case necitala DVDcka
(kazivost 1.2 percenta)
HP sme predali 13 kusov s toho na reklamacii 4 (co predstavuje 30 percentnu kazivost)
IBM, tych bolo 16 kusov, s toho na reklamacii 3 KS, s toho jedna kvoli nefunkcnej klavesnici a dve kvoli nefunkcnym USB. (skoro 19 percentna kazivost)
A nakoniec DELL, tich bolo nakoniec viacej, lebo sme predavali od nich desktopy tak sme potom boli tlaceny aj na predaj ntb nakolko sme mali s nimi celkom vyhodnu zmluvu.
Takze predali sme celkom 28 kusov, a chybnych 4 kusov. Popisem vady
S toho vypliva nieco ine, ako ze by bol DELL kvalitnejsi ako ASUS. S osobnej skusenosti tomu tak neni. Navyse pri reklamaciach neni nikto ustretovejsi ako asus. Ako ?
Kupite si NTB. Hocikde, v hocijakej predajni. Chcete reklamovat ? Date si stranku asus, cesku, zadate reklamaciu. Ked to zadate v normalny prac. den do nejakej 14 tej hodiny, na druhy den je u vas kurier, ktory od vas ntb preberie, a odvezie sa do ceska. Ten jeden ntb nam aj s cestou vyreklamovali za 11 dni, kurier ho zase priniesol k nam a hotovo. NTB opraveny, vymenena mechanika
Cize ked mas DELL Neznamena ze si best To mas ako s a autami, 2 milionove BMW ma vecsiu kazivost ako TOYOTA Yaris za 300 litrov
A shcizofrenik, asus je v poslednej dobe velmi ale velmi kvalitna znakcka. Skvalitnili sluzby a postupili na iny standard. V testoch vyhravaju asusi pomer cena/vykon Ma priatelske dizajny, pekne displaye, od zaciatocnych modelov maju automaticky zabudovanu WEB KAMERU a BLUETOOTH ktory dost ntb v zakladkach nema
Navyse ASUS ma momentalne ten mini notebook, ktory je velky ako moja dlan. K serverom a na servis, najlepsia vec na svete. Cena 9 litrov
lebo všetky nové LCD ich už majú.
a väčšina nových zostáv sa predáva s LCD.
hento je DVI, ale existuje redukcia na D-SUB.
Dodáva sa k väčšine grafík (ja mám doma už 3 slight_smile:
pre info, D-SUB je ten klasický VGA výstup, ako býva/l na CRT monitoroch
(nič si z toho nerob, ja mám doma 3PC a LCD mám iba na notebooku slight_smile:
Diky moc za info, ja mam lcd ktore nema ani rok. A existuje taky kabel že na jednej strane je DVI ktore sa da do Grafiky a na druhej strane je D-Sub ktore sa da do LCD?
@37 Ano, je to dobrý procesor.
Tu sú testy » www.ddworld.cz/index.php?optio...
konkurenciu máš viac-menej v Intel Quad9450, ten je ale o tisícku drahší. @38 Už som ti to napísal. Ide o DVI výstup, digitálny, ktoré váčšina nových 19" a viac už má. Tento výstup poskytuje kvalitnejší obraz. Dva výstupy na grafe bývajú na to, aby si mohol obraz zobrazovať na dvoch monitoroch. A preto sú tam 2 DVI výstupy, aby si mohol zobrazovať dvakrát kvalitne. Každý DVI výstup okrem toho môžeš bez problémov zmeniť reduciou na klasický VGA, D-SUB výstup.
Mimochodom, k tej grafike:
1.) MSI NIKDY! Ver mi!
U MSI máš asi 5% šancu, že dostaneš najlepšiu vec na svete, ale tiež asi 40%, že dostaneš krám, ktorý sa ti pokazí v lepšom prípade hneď, v horšom tak 2 týždne po skončení záruky.
2.) K procáku za 6500, je grafa za 3000 slabá. Buď si kúp slabší procák a zvyšné prachy investuj do silnejšej grafy, alebo si priplať za MINIMÁLNE ATI 4850
(prosím, ak chceš zelenú tak 9800GTX+, a bacha na to PLUS)
ALe za tie prachy ako 9600GT by som určite išiel do ATI 3870, abo 4670
Skrátka, ATI sú teraz lepšie.
Asi by som ale šiel do 4850.
A chcel by som sa spitat že tato grafika » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta... má čislo 9800 ale pamet iba 512 Mb, a zase tato grafika » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta... má čislo 9600 ale má pamet 1Gb, ktorá je lepšia na hranie hier, a prečo ? Toto by som bol rad kebiže si mi to vysvetlil.
A dakujem velmi za tie rady ktore mi poskytuješ...
To je duálna karta. Vezmi si 4850, alebo 4870, to máš lepšie. (lepšia podpora hier, menšia spotreba, modernejšie jadro)
Na pamäti zas toľko nezáleží.
Na drtivú väčšinu hier v optimálnych podmienkach ti stačí 512MB.
1GB a viac sú riešenia do High-end kárt, ktoré takúto pamäť využijú.
(4870, G260 a vyššie)
Záleží na frekvenčných taktoch na akých beží karta, jej pamäte shadery, na použitej technológii, šírke zbernice a kope ďalších vecí. Neexistuje povedať: "podľa tohoto vyberaj správnu kartu". Sledujem pravidelne novinky v oblasti hardware, aj tak sa v tom úplne nevyznám. Takže narýchlo je ti to zložité vysvetliť.
ja by som povedal ze ta gigova GTcka vypada vpohode a urcite z nej dostanes vykon, ktory ti bude bohate stacit na dnesne hry typu crysis a pod... na druhu stranu 9800GTX ma vyssi takt jadra o +/- 150MHz a myslim, ze dakedy aj cena odpoveda kvalite... cize pri tychto dvoch ak si priplatis k tej 9800GTX, hoci ma "iba" 512MB pamet, nebudes lutovat
@43 ak sa pytas ci zalezi na HW komunikacii tak samozrejme ano... je dobre, ak mas napr. od asusu dosku, tak urcite ti bude lepsie slapat aj grafika od asusu...
high end bolo asi myslene, ze su najlepsie, najdrahsie a najpredavanejsie...
@43 môže to trochu pomôcť. ja ale zväčša kupujem všetko od ASUSu, lebo mám tu značku overenú. Ale v pohode by som kúpil aj Gigabite, no nikdy nie MSI.
@44 High-end nieje najpredávanejší. Lebo je najdrahší.
Mainstream je "pre ľudí" najpredávanejší. @42 ja ti hovorím, že 1GB u GT je zbytočnosť, asi taká, ako kedysi sa vyrábali 512MB 6600. 9800 512 je 100% lepšia voľba.
Ale ako hovorím od nVidie maximálne 9800GTX+
inak ATI
Ale aj tak si to rozmysli.
Henta nVidia nepodporuje DirectX 10.1
ďalej ATI má lepšie spracovanie HD videa, okrem toho
mohol si si k tomu Phenomu dať AMD chipset a ATI grafu
takto musíš do AMD kompletu hodiť nVidiu, to je ako päsť na oko
necital som to tu cele lebo je to unavne a v podstate nic noveho. k teme. lepsi je jednoznacne intel. aj ked cenovo..., v sucastnosti moc hw nesledujem, ale za taki standart v decembry 2007 som povazoval quadcore pentinum intel, 4 gb ram z bluray napalovackou. hd 1 tb. a je mi uprdele co si otom kto mysli. ja tich "odbornikou" na sk mam v p**********.
@oli2525 celá zostava je naprd:
1.) Phenom na obrázku je zastaralý
už sú Phenomy II, ktoré sú lepšie a idú na AM3 s podporou DDR3
2.) Doska má slabý chipset pre kvázi kvalitnú zostavu. rozhodne AMD790
3.) kašli na nVidiu
4.) počkaj do leta, teraz nemá cenu kupovať PC, lebo prichádza nová generácia, ktorá je drahá a súčasné veci sa už len dopredávajú
v Lete budú aktuálne už DDR3, tak čakaj
z "odbornikmy" na slovensku mam"skvele "skusenosti fakt trapass co keby sa radsej starali otom ktora valaska ja lepsia , alebo aka bryndz na haluski je ta dobra...alebo z akeho dreva spravit kolesa na rebrinnaku
Trojkanálový radič rozširuje šírku pásma medzi Procesorom a pamäťou, lebo máš aktívnych 6 pamätí miesto 4. Inak povedané teorteticky to zrýchľuje celý počítač.
@67 tam je to podobne, vlastne..tak ti poviem..cela vychodna europa stoji za hovno. a nepicujem!!! viem otcom hovorim!! ked mi nejaki akoze "odbornich" z pc technikou tvrdi ze cd ked napalim, a odlozim , a absolutne z nim nic nebudem robit, tak ze o 2 roky je ponom.proste ze po 2 rokoch nic nerobenia to cd uz nepojde. ako neviem...ci sa rozpradne alebo co, ale podla mna je to totalna picoviiinaaaaaa. no v tom nemenovanom obchode robia riadni kkti. ved...raz som im tam donieslo napisane aky zostavu bi som chcel, a oni mi tam tvrdili ze ten procesor co som chcel neexistuje, ze nieje. po tyzdni nato som tam bol opet..a uz mi ten isty dement, tvrdil, ze hej ze je ten procesor..no proste kkti. co viec nato povedat. takisto mam este v zivej pameti ked som si kupoval novy mobil v orange a predavacku som UCIL!!!!!! ako nastavit na mobile co mi predavala slovensky jazyk!!!! tak mi laskavo nevrav aki su poniektori v firmach a obchodoch, zaoberajucich sa pocitacmi a mobilmi a tekimi vecami odbornici. lebo niesu!!!! cest vynimkam. no..osobne som sa z vynimkami moc nestretol. lebo aj v tmobile pracuju vysokoskolsky vzdelany "odbornici" ze ja viem viac a lepsie o mobiloch co predavaju ako oni samotny!!!!! no aspon sa zabavam na tych tzv "odbornikoch" aj ked niekedy je to viec naskodu.
ps. niekde som cital ze najviec ojebavaju slovaci ze kradnu a podobne. no...z vlastnich skusenosti ti poviem ze asi to bude pravda. nemam rad ..a ty vies co. a svoj nazor a postoj NIKDY!!!!!! nezmenim. ja som tu zit nechcel!!!!
@67 po precitani tvojich prispevkou tuna, uznavam ze sa vyznas a ze nepatris k tej skupine tzv "odbornikou" z ktorimi som sa stretol a ktori vedeli velke hovno otom. tak mier.
a mam dotaz na teba- co je podla teba lepsie-Amd alebo Intel??? a aka graficka??? osobne preferujem graficku od Ati, lebo nvidia je americka znacka a ja ameriku moc nemusim to je ujedini dovod preco ja nechcem a nemam rad nvidiu
@hwoarang1 prepáč, môj predchádzajúci príspevok bol prehnaný. Ale dosť sa viem naštvať keď ma niekto podobné kecy. Ale to je jedno.
Pracoval som jedno leto v PC predajni a tiež som sa občas chytal za hlavu, čo sa moji kolegovia snažili predať... Mám zásadu: nikdy neponúkam niečo, čo by som si sám nekúpil. Nemám dôvod nikoho osrať. Nič z toho nemám.
Nedá sa povedať či je lepšie AMD, alebo Intel. Intel príchodom Core 2 Duo odskočil AMD poriadne a AMD iba doťahuje a ešte stále náskok nedotiahlo. Nové Phenomy II sú dobré, ale celkovo platforma je dosť drahá. Teraz by som šiel do Core i7 ak by som mal prachy, a ak nie, tak C2D stále nieje zlé. Ale ak niekto trvá na AMD, tak nový Phenom II 940, alebo 955 nieje zlá voľba.
U grafík som jednoznačne naklonený ATI. Ako, mne je to jedno. Ak by mala nVidia lepšie grafiky momentáne, tak idem do nich. Doma mám v PC ATI a notebooku mám nV. Beriem, čo sa oplatí. Ale momentálne má ATI asi rok náskok, nakoľko nVidia iba premenováva skoro 2 roky staré jadrá a ATI má už DX10.1 rok a pol a vyzerá, že DX11 bude mať tiež aspoň o rok skôr. Okrem toho má lepší pomer cena-výkon, a celkovo novšie technológie. Myslím, že ísť do nVidie je momentálne úplná blbosť. Ja by som to videl na ATI HD4870 1GB alebo ak je za dobrú cenu HD4890 tak tú.
ahoj citala som si prispevky a kukam ze sa do toho vyznate, tak by som sa chcela opytat: chcem kupovat ntb, lenovo, mam vyhliadnuty napr 3000 N500,alebo mozno lepsi. Ide o to ze vacsinou maju Lenova graficku kartu Intelacku. Nasla som niektore aj s Nvidiou ale neviem ci to neni habadura kedze stoja 16litrov iba. » www.alza.cz/lenovo-3000-n50... Viem ze Intelacka karta je v porovnani s ATI a NVidiou zla,ale chcem sa spytat co si myslite o Intelackej karte umiestnenej v Lenove, ci na nej pojdu dobre aj graficke programy na upravu fotiek, videa atd(Corel, Adobe Photoshop...).Riskli by ste to? Hry sa hrat nechystam
@72 ty SORRY ja som to prehnal, ale to robi ta nalada , ktora je umna dost zla tak SORRY
no ja prave nechapem co ako v tom obchode tym sleduju, ale tak co som bol v druhom obchode a povedal im otom, tak sa len smialy a ties mi potvrdili ze tam su taky "odbornicy"
aha, a co hovoris na riesenie vybavyt comp doskou z dvoma procesormy? vies..ako myslim...ze tam bude doska ktora bude mat dve rovnake procesory. myslim ze nejake take dosky sa daju kupit.
no mne u grafiki ide hlavne oto ci je to americka nvidia alebo neamericka(aj ked uz party pod amd )ATI. vykon a ostatne parametre v tomto niesu az tak dolezite. aspon umna je to tak. ja potrebujem grafiku do agp slotu pretoze mam starsii comp . viem ze je tam riesenie od ati, ale co mi ukazovaly v obchode, tak poziadavki co mala, by moj comp nesplnoval ( myslim hlavne vo velkosti ram, potrebovala 512mb a ja mam len 256mb ) co sa tika ramki tak mam dve moduli, takze keby som chcel zvetsit musim asi tie vyhodit a to bi neslo ( neviem ake konkretne pamete tam su, len viem ze su 333mhz a doska podporuje len 266mhz takze mam rychlejsie pamete ako zvladne doska ) dalsia vec je moj disk ten je totalne nedostatocni kapacitou ( ja na compe nemam ani dvd ) procesor...je tak isto max nedostatocni na dnesni priemer (len 1,7ghz amd ) tak...chcem aspon niektore veci na compe vylepsit aby siel lepsie. (mam dost starsich originalnich!! hier, takze hry co mam mi v pohode idu )
skusim ja povedat svoj nazor @75 tak na graficku upravu videa a fotiek bi som rozhodne ntb neodporucoval. problem vydim jak v castej nekompaktibilite grafik v ntb z grafikami v compoch, tak v neskorsiej nemoznosty vyrazne zvysit vykon ntb. to sa pri ntb zvetsa prakticki obmedzuje len na zvetsenie ram. kdesto na compe mozes po case vymenit vsetko. lebo normalny pocitac ma prakticki neobmedzene moznosti konfiguracii.
ja bi som skor ale na ..uplne ze vazne a profesionalne robenie videa odporucal skor pracovne stanice od sgi alebo sun. tie vykonom ale zial aj cenou bezne pc zdaleka prevysuju. ( aj softwarom ktory nanich je). ale to je uz ina trieda. ale ako vravym, je to len pre skutocnich profesionalou (aj ked aj viacprocesorove najvykonejsie pc su nato dobre)
este som zabudol...je to aj o kompaktibilite....lebo program z napr. sgi asi nespustis na normalnom pc a naopak ( aj ked...ked ti ide o vykon a potrebujes robit len jednu vec, napr. videa. tak..kaslat na kopaktibilitu z pc )
@rosnica no, poviem ti to takto. Hoci je GF9300M výkonnejšia, než čokoľvek, čo intel ponúka, kupovať notebook za 15k na grafiku je zbytočnosť. Ano, pôjde ti na tom upravovať grafika, ale nečakaj zázraky. Henten model má jednu výhodu: je to drahšie, ale má to veľkú výdrž. Určite podstatne väčšiu ako konkurencia za rovnakú cenu. Ale, na druhú stranu konkurencia za rovnakú cenu zväčša ponúka lepší Hardware.
Ide aj o to, a na to upozorňujem, že je tam dosť starý model procesoru, ktorý má aj dosť veľký odber a hlavne(!) je tam starý chipset (vybavenie základnej dosky - toho, na čom je všetko postavené), nakoľko nepodporuje niektoré dnes už štandardné veci.
Čo som pozeral v podobnej cenovej kategórii, tak som lepšiu grafickú kartu nenašiel. Ale čo ja viem? Je to Lenovo, ale ten chipset nieje nič moc.
Môj osobný názor je, že NB za 15000 sa na grafiku nehodí. Ale ja som hnusný materialista a rozumiem obmedzeným finančným požiadavkam. Ale naozaj neviem. Ešte by som počkal.
@hwoarang1@76 určite vymeniť celý komp. Neprispôsobovať všetko doske, ktorá je tiež už stará.
dakujem to video nebudem urcite robit na profesionalnej urovni..skor tak pre radost.islo mi skor o to aby ntb zvladal programy bez toho aby to sekalo,"stvorcekovalo" a podobne veci. uz dlho hladam ntb,a toto su jedine Lenova s inou ako intelackou grafikou co som objavila, do tych Chipsetou a prrocesorou sa moc nevyznam,myslite ze to po roku moze byt nefunkcny komp vzhladom na zastaralost? nasla som aj nieco taketo ale neviem vycitat ten chipset odtial » www.alza.sk/lenovo-thinkpad... , tu to tiez nejako nevidim » www.alza.sk/lenovo-thinkpad... . Uz mam plnu hlavu roznych znaciek a typov ntb bo uz sa v tom prehrabujem strasne dlho, preto si hovorim ze kupim lenovo a bude, maju dobru baterku zevraj, ako IBM, a ide na nich v pohode linux.Preto uvazujem nad tymito, a ste ma teraz zaskocili tym Chipsetom a Procakom chcela som ho kupit, tak neviem teraz.ako nepotrebujem delo, chcem to hlavne na pracu do skoly, hudbu,filmy, obcas uprava foto a videa, kreslenie. a zda sa mi to dobra cena, tak nechem moc otalat,neviem ci najdem este lenovo s Nvidiou a ci pojdu ceny dole alebo ako... dakujem za nazory ozaj a pekny 1maj
a este: myslite si ze by intelacka grafika utiahla program na upravu foto a videa, keby som sa do toho teda chcela v buducnosti pustit? alebo radsej neriskovat a kuknut tu Nvidiu?
@90 pozeram ze tie pamete su rovnako rychle, len ina znacka, ci nie?! no podla mna je to uplne jedno ktore das, lebo v podstate dnes je jedno co to vyraba ta firma alebo ina. a vykon celeho systemu ( pc) nezalezi len na jednej alebo dvoch veciach, ale celkovo na vsetkom a ako to dokaze vzajomne rychlo a hlavne bezproblemovo spolupracovat ( ja bi som o vzajomnej nekompaktibilite elektorinki mohol vela rozpravat ) takze je jedno ci tam das ramku od "dura" alebo od "fera" alebo od "mata "
diky, no ja by som si asi vybral tu zepelin, lebo je tam doživotna zaruka a najlacnejšia je , a ešte ma zaujima to časovanie čo je na pametiach, čo to vlastne je ?
dozivotna zaruka?! Lifetime Warranty = zaruka do konca zivotnosti vyrobku (tzn cca 5 rokou po ukoncenii vyroby). k casovaniu-casovanie sa na vykone prakticky neprejavuje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
97 komentov
Preco - dobra skusenost.
Ale nehovorim ze Intel je zly, len AMD je lepsi podla mna
Nevedel som presne co dotycny chce, tak som napisal AMD...
Ale aj tak, AMD je lepsi, lebo viac ludi hra hry xD
Na beznu pracu je totalne jedno co. Kedze grafiky ATI su fakticky od AMD, tak na grafiku je AMD velmi dobry. Ale zas na Core 2 Duo nie je konkrencia. Ale taky vykon uz vyuziju iba grafici a hraci.
A skoro na vsetko staci cokolvek co kupis.
AMD su lepsie, len pre jednu vec. Pre cenovu dostupnost.
Ked porovnas dva procaky, C2D a X2 s rovnakymi frekvenciami, INTEL bude lepsi. Lenze, cena intelu bude cca o tretinu ak nie polovicu vyssia To robi intel neatraktivnym. Za tie prachy, co kupis to C2D si kupis namakanu X2, ktore to core 2 duo predbehne
Tj pomer cena vykon, je u AMD jednoznacne lepsi. Co sa tyka hier, AMD by som tu volil hlavne pre to, lebo ovela viac spolupracuje s grafikami .
Niekto spomenul, ze ATI je nejak od AMD (MAL PRAVDU), no treba podotknut, ze ATI vyuziva hlavne INTEL.
NVIDIA je ale ako stvorena pre AMD.
Ked si vyberies processor AMD, najlepsie dosky su k nim ASUS, popripade MSI. Priamo na strankach amd najdes odporucania pre asus. Tie maju velke vyhody, ze robia dosky z chipsetmy NFORCE. nFORCE chipset, je ako napoveda nazov, od NVIDIE a je urceny hlavne pre hranie, a pre vyuzivanie grafickych kariet NVIDIA
Pre processory intel, su jednoznacne najlepsie dosky od toho isteho vyrobcu, tj INTEL. Intel vsak nema chipsety nforce alebo crossfire, ale iba chipove sady. TJ 945,965 atd atd... Ziadna kooperacia pre grafiku.
Aby som potvrdil este jednu vec, Intel pouziva zabudovane grafiky iba ATI, a dosky pre AMD maju Geforce zabudovane karty.
K comu sme sa tymto textom dostali ? Ze AMD dobre spolupracuje s oboma vyrobcami grafik, s NVIDIOU vsak lepsie. Preto sa k nim predavaju dosky, ktore su priam urcene na hranie a vyuzivanie grafiky.
Intel robi viac strohe dosky, ktore su vykonovo a kvalitativne na velmi dobrej urovni, avsak na hry a beznu pracu by som ich nevoli. Intel su dobre processory pre ludi, co na pocitacoch PRACUJU. Tj su tichsie, mensiu spotrebu elektriky (nesmejte sa, processor je jedn s najvecsich palicov ele. energie v PC ) a co sa tyka operacii vykonavanych v systeme, podavaju vecsi vykon. Takysto si dovolim povedat, ze maju dlhsiu zivotnost.
Intel vyuziva uz roky chipset LGA 775, zakial amd vystriedal pre 64 bitove procaky uz tri, 754, 939 a nakoniec AM2 (940).
A podstatna vec je taka, ze napriklad bezny clovek chce PC s normalnou zostavou. Teraz som kamaratovi skladal.
X2 4600+, AMD M2N Sli deluxe nforce 570 doska, 2x1 GB 800 MHZ Ram, 400GB Sata 2 disk, dvd+-rw LG, case + zdroj EUROCASE, grafika 8600GT 256 MB DDR3 Asus silent. Takato celkom nadupana zostava vyjde v beznom komercnom obchode na 12 max 14 litrov. Ja som ju mal konkretne za 12600SK.
Skus si nieco podobne postavat od intelu. Vyjde ta to minimalne o 4-6 tisic viac A vykonovo velmi podobne
Takze preto volim AMD
Kto precital do konca gratulujem
Este doplnim, ze po softwarovej stranke je vam to tak 25 aky mate nadupany procak, pretoze softwar (pokial nie je kokotne napisany) nebude vyuzivat maximalny vykon procesora, teda to plati pri dvoj a viac jadrovych procesoroch.
It: k tej zostave.. celkom dobra (urcite lepsia nez moja) ale nazvat ju nadupanou to zas nie
ked som praxoval v jednom computer shope, skladali sme (teda ja som len slintal ) masinu s intel quad core frekvencia na jadro cca 2.2ghz (frekvenciu si uz presne nepamatam), doska za 25k, 700w zdroj za 10k, nvidia 8800gts 512MB, 4GB ram (medene chladenie na kazdej) ten comp stal vyse 100k a to bola najnadupanejsia masina aku som kedy videl na vlastne oci taku mat tak neplatim plyn a kurim nou
Ja mam X2 6800+ Black Edition, ASUS M2N SLI Deluxe, nForce 570, 2x1GB DDR 2 800 MHZ Dual chanel kit Kingston HyperX s agresivnym casovani. 400 GB Sata 2 disk, lg dvd rw a grafika 8600 GT 256 MB DDR3. Nieco som prednedavnom pomenil. Ale komp tento nemam dlho
Akurat grafika si pita, ale na tu srat, zatial setky hry idu ALL RIGHT Intela som nechcel len kvoli cene
A co sa tyka teba tommyhot Osobne som este nevidel dosku za 25 tisic, a ani zdroj za 10 tisic Za 11 tisic mas APC zalozny zdroj pre server, komplet vezu s brutalnou kapacitou a vsetkymy moznymi vystupmi. Ak by aj taky zdroj tu existoval, tak si ho kupi len magor, pretoze by mu do tej zostavi stacil hocijaky 500watovy enermax
A dosku za 25 som teda fakt nevidel, jedine ze by v tej cene bolo zapocitane komplet vodne chladenie, ale aj tak sa mi zda vela.
intel > intelacka grafika? tak to je aspoň u mňa
AMD> ATI aj taký notbuk som mal česť spoznať tak neviem
ale bol to šmejd blbá zostava
neviem ale keby som mal dosť prachov určite by som šiel do intelu, AMD je cenovo výhodnejší ale ja som mal už dve ne moc dobré skúsenosti s týmto procakom a ten black edicion to nebola len limitovaná edícia? ešte sa vyrábajú ?
INTEL sa drží len windowzu AMD ako spoločnosť? propaguje aj free softwer jedine čo dokázal Intel je dostať sa pod kapotu Applom a umožniť im tak nainštalovať windowz celkom dobrý trhový ťah
ale ja tu meliem o niečom inom
Dakedy bolo aj AMD notebook a ati grafika, ale to bolo dakedy
Aj teraz sa moze vyskytnut ale ja hovorim o vecsine
Co sa tyka ntb tak tam by som volil intel, hlavne kvoli vysej vydrzi baterie a tomu ze tam uz ten cenovy rozdiel nie je moc poznat. Ntb intel aj preto, lebo predpokladam ze ho dotycni nekupuje na hry
Black Edition bola limitka Myslim ze este ich dostanes v pohodke kupit Ale slape uzasne
CO sa tyka AMD skusenosti len dobre, od prvych duronov az po teraz som verny AMD. V praci som skladal 95 percent PC len intel, nariadenie od sefa a mali sme s nimi zmluvu Potom sme uz konecne brali PC DELL Takze som neskladal
Do intelu by som urcite neisiel, za usetrene peniaze by som radsej kupil riadnejsiu grafiku alebo si odlozil, nakolko tento pc co mam my vydrzi maximaaalne dva roky, a to uz bude potom sunt Takze asi tak, vyvoj ide dopredu
ale ja som to myslel z intelami v noťasoch, ale keby som chcel AMD do PC tak určite to najtichšie chladenie neviem ale dnešne PC mi prídu nejako hlučne alebo som si nejako odvykol alebo ľudia naokolo kupuju moc lacne zostavy
ja mam mobile intel Expres chipsed 965 Family rozbeham na ej iba staré hry ale nejako ma to netrápi neviem intel grafiky ešte fičia či ty maš nejake nove infošky som nejako mino
Chaladenie je len otazkou vkusu Na zdroj je vzdy najlepsi 12 CM Fan, co ty zabezpeci tichost, grafika je dobra silent (stoji vzdy cca o 100,200 SK viac ako s ventilatorom ) a nakoniec procak. Tichsie chladice AKASA a podobne znacky dokazes kupit od nejakych 500Sk, popripade nejaky thermaltake okolo 1000SK a mas tichost na sto percent
Bol na tej akcii "chlapik" z AMD, v bielej koseli a logo Operon. Hodil som s nim rec (rozhovor mi dal velmi vela). Nebudem tu rozoberat cely rozhovor, ale poviem Vam taku perlicku jednu Zacali sme sa bavit o tom, ze ten dnesny vykon vyuziju akurat vedci, hraci a grafici. Proste bezny clovek to nema sancu vyuzit. A to na margo toho hovori. No, je to pravda. Napriklad ja mam doma Celeron 500 Mhz, a staci mi na vsetko co robi. A chlapik, ktory reprezentuje AMD, multimanager a este neviem co pre strednu europu, ma doma Celeron 500, lebo mu vyhovuje.
Neviem ako teraz, ale este pred nejakymi 4 rokmi mal chlapik programator v prahe 486. Na 486 zarabal 90 litrov
Osobne. Na vykon uz nestaviam. Jasne, ked som kupoval moj prvy PC, tak som mal precitane vsetky testy atd a som kupil delo jak...
Ale dnes staviam na kvalitu hlavne. Fihcim na notebooku, na izbe 24" LCD Widi, klavesnica, mys, repraky, notebook v dock. Idem niekde, odpojim notebook a idem Notebook mam DELL a by som bol idiot keby som za taku cenu kupil nieco ine. Aj dost ludi tak fahci jak ja, co poznam.
Osobne uz kupujem iba tiche CPU a co malo zeru. Fakt neviem ako je to teraz, ale Core 2 Duo mi v tomto vyhovuje.
ale tak do officu budem kopovat nieco, tak asi nieco take: » www.inet.sk/clanok/5362/naj...
Co sa tyka vyuzitia energie, AMD ma procaky s oznacenym EE, co je energy eficient A to znamena ze zrali len 66Watt A bolo to menej nez C2Duo
Co sa tyka tichosti, som ty uz pisal, jeden thermaltake vetrak ty to odhlucni viac ako seriovy intel
A stale vyjde zostava lacnejsie.
A o to tu ide, vecsina ludi co sem pisa sa hrava. Vratane mna, dlho som sa nehraval, ale zase ma to zacalo bavit. A na beznom pocitaci si CRYSIS alebo CALL OF DUTY 4 dobre nezahram
Takze preto AMD Len pre info, amd pre necelemy tristvrte rokom malo silnejsie procaky nez C2Duo Potom ich zase intel predbehol, lenze to vsetko vpliva na tom ze su predrazeny
Notebooky dell su s mojho hladiska nevyhodne. Su iba na to kupit, 2 - 3 roky pouzivat a zahodit. Ked chces rozsirit ram v beznom NTB, das za ramku ddr2 1GB do 1000SK, ked chces rozsirit pamet v dell das za pamet tej istej kapacity 2500SK. To iste s bateriami a podobne. Preto hovorim ze dell nie. Pre bezneho uzivatela urcite, je to zbytocnost
Za cenu dellu kupim hocijaky ASUS s vyssim vykonom
Dell bol dorbri iba na jednoduhe desktopy. Ked sme skladali do kancelarii desktopy, tak to boli vzdy najednoduchsie a najlacnejsie pC. Tj ked som ho ja poskaldal, stal cca 10 - 11 000SK s windowsom a celeronom Ked sme objednali od dellu, stala obdobna zostava 12 500, a doniesli ju poskladanu, peknu, malu, mala tri roky zaruku. A ked sa pokazil dosli z blavy, opravili, ked nie pozicali zatial druhy taky isty.
Za cca 2000 SK navyse mi odpadla starost skladat PC servisovat a reklamovatr To sa jedine oplatilo.
Fakt, kvalitu a podporu citit ocividne. A fakt nepotrebujem vyssi vykon. Toto co mam mi plne vyhovuje skoro 2 roky a vyzera ze aj este nejake 2-5 bude v pohode. Najnarocnejsia aplikacia na nom ze prehravanaie DVD a to zvlada v pohode Na programko a knihy mi staci
A uz som moj notebook videl v dvoch jednom horore a v seriali Heroes
Mal som krasnu statistiku
Za vyse rok a pol, co som vybavoval veskere papiere pre sklady (Objednavky a reklamacie) tak sme objednavali notebooky len
ASUS, HP, IBM a DELL (myslim ze jeden acer este)
S toho sme predali 84 ASUS notebookov - s nich bol na reklamacii presne 1 KUS, kvoli tomu ze mechanika DVD po case necitala DVDcka
(kazivost 1.2 percenta)
HP sme predali 13 kusov s toho na reklamacii 4 (co predstavuje 30 percentnu kazivost)
IBM, tych bolo 16 kusov, s toho na reklamacii 3 KS, s toho jedna kvoli nefunkcnej klavesnici a dve kvoli nefunkcnym USB. (skoro 19 percentna kazivost)
A nakoniec DELL, tich bolo nakoniec viacej, lebo sme predavali od nich desktopy tak sme potom boli tlaceny aj na predaj ntb nakolko sme mali s nimi celkom vyhodnu zmluvu.
Takze predali sme celkom 28 kusov, a chybnych 4 kusov. Popisem vady
1x zly display
1x zla baterka hned nova pri dodani
2x pokazena klavesnica (prestalo fungovat tlacitko)
(kazivost 14 percent)
S toho vypliva nieco ine, ako ze by bol DELL kvalitnejsi ako ASUS. S osobnej skusenosti tomu tak neni. Navyse pri reklamaciach neni nikto ustretovejsi ako asus. Ako ?
Kupite si NTB. Hocikde, v hocijakej predajni. Chcete reklamovat ? Date si stranku asus, cesku, zadate reklamaciu. Ked to zadate v normalny prac. den do nejakej 14 tej hodiny, na druhy den je u vas kurier, ktory od vas ntb preberie, a odvezie sa do ceska. Ten jeden ntb nam aj s cestou vyreklamovali za 11 dni, kurier ho zase priniesol k nam a hotovo. NTB opraveny, vymenena mechanika
Cize ked mas DELL Neznamena ze si best To mas ako s a autami, 2 milionove BMW ma vecsiu kazivost ako TOYOTA Yaris za 300 litrov
Navyse ASUS ma momentalne ten mini notebook, ktory je velky ako moja dlan. K serverom a na servis, najlepsia vec na svete. Cena 9 litrov
Tak je to jedno.
, ale nemam take koncovky na monitore , čo sa da robit ? a načo su tam vlastne dve take iste koncovky ?
a väčšina nových zostáv sa predáva s LCD.
hento je DVI, ale existuje redukcia na D-SUB.
Dodáva sa k väčšine grafík (ja mám doma už 3 slight_smile:
(nič si z toho nerob, ja mám doma 3PC a LCD mám iba na notebooku slight_smile:
Tu sú testy » www.ddworld.cz/index.php?optio...
konkurenciu máš viac-menej v Intel Quad9450, ten je ale o tisícku drahší.
@38 Už som ti to napísal. Ide o DVI výstup, digitálny, ktoré váčšina nových 19" a viac už má. Tento výstup poskytuje kvalitnejší obraz. Dva výstupy na grafe bývajú na to, aby si mohol obraz zobrazovať na dvoch monitoroch. A preto sú tam 2 DVI výstupy, aby si mohol zobrazovať dvakrát kvalitne. Každý DVI výstup okrem toho môžeš bez problémov zmeniť reduciou na klasický VGA, D-SUB výstup.
Mimochodom, k tej grafike:
1.) MSI NIKDY! Ver mi!
U MSI máš asi 5% šancu, že dostaneš najlepšiu vec na svete, ale tiež asi 40%, že dostaneš krám, ktorý sa ti pokazí v lepšom prípade hneď, v horšom tak 2 týždne po skončení záruky.
2.) K procáku za 6500, je grafa za 3000 slabá. Buď si kúp slabší procák a zvyšné prachy investuj do silnejšej grafy, alebo si priplať za MINIMÁLNE ATI 4850
(prosím, ak chceš zelenú tak 9800GTX+, a bacha na to PLUS)
ALe za tie prachy ako 9600GT by som určite išiel do ATI 3870, abo 4670
Skrátka, ATI sú teraz lepšie.
Asi by som ale šiel do 4850.
A chcel by som sa spitat že tato grafika » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta... má čislo 9800 ale pamet iba 512 Mb, a zase tato grafika » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta... má čislo 9600 ale má pamet 1Gb, ktorá je lepšia na hranie hier, a prečo ? Toto by som bol rad kebiže si mi to vysvetlil.
A dakujem velmi za tie rady ktore mi poskytuješ...
Na pamäti zas toľko nezáleží.
Na drtivú väčšinu hier v optimálnych podmienkach ti stačí 512MB.
1GB a viac sú riešenia do High-end kárt, ktoré takúto pamäť využijú.
(4870, G260 a vyššie)
Záleží na frekvenčných taktoch na akých beží karta, jej pamäte shadery, na použitej technológii, šírke zbernice a kope ďalších vecí. Neexistuje povedať: "podľa tohoto vyberaj správnu kartu". Sledujem pravidelne novinky v oblasti hardware, aj tak sa v tom úplne nevyznám. Takže narýchlo je ti to zložité vysvetliť.
A zaleži na kombinácii vyrobcou harwera v počitači , či je dobre MAtičná Asus Procesor Amd a Grafika Asus s chipom Ati , a RAm a-data?
high end bolo asi myslene, ze su najlepsie, najdrahsie a najpredavanejsie...
@44 High-end nieje najpredávanejší. Lebo je najdrahší.
Mainstream je "pre ľudí" najpredávanejší.
@42 ja ti hovorím, že 1GB u GT je zbytočnosť, asi taká, ako kedysi sa vyrábali 512MB 6600. 9800 512 je 100% lepšia voľba.
Ale ako hovorím od nVidie maximálne 9800GTX+
inak ATI
» www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
Inak vcelku dobrý výber. Osvedčená značka, dobrý chladič, a keď trváš na tej nVidii...
Henta nVidia nepodporuje DirectX 10.1
ďalej ATI má lepšie spracovanie HD videa, okrem toho
mohol si si k tomu Phenomu dať AMD chipset a ATI grafu
takto musíš do AMD kompletu hodiť nVidiu, to je ako päsť na oko
» sk.wikipedia.org/wiki/Osobný_po...
viac ako mesiac dopredu nemá cenu
Základná doska 77,26 € » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
Procesor 234,31€ » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
RAM 64,14 € » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
Grafika 208,13 € » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
HDD 57,47 € » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
Zdroj 112,31€ » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
Skrinka 63,28€ » www.westech.sk/?cls=stoitem&st...
Mechanika 22,12 € » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
Čítačka kariet 6,41€ » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
1.) Phenom na obrázku je zastaralý
už sú Phenomy II, ktoré sú lepšie a idú na AM3 s podporou DDR3
2.) Doska má slabý chipset pre kvázi kvalitnú zostavu. rozhodne AMD790
3.) kašli na nVidiu
4.) počkaj do leta, teraz nemá cenu kupovať PC, lebo prichádza nová generácia, ktorá je drahá a súčasné veci sa už len dopredávajú
v Lete budú aktuálne už DDR3, tak čakaj
neposkladám ti nič, lebo som ti povedal, že to teraz nemá cenu
Základná doska 125,69 » www.alza.sk/asus-m4a78t-e-d...
Procesor 169,70 € » www.alza.sk/amd-phenom-ii-x...
RAM 87,52 » www.alza.sk/pamet-a-data-6g...
Grafická karta 251,43 » www.alza.sk/asus-eah4890-ht...
HDD 96,95 » www.alza.sk/pevny-disk-seag...
Zdroj 97 » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
Skrinka 91,63 » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
Mechanika 22,41 » www.alza.sk/asus-drw-20b1st...
Čítačka kariet 6,15 » www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
A čo skúsiť čosi takéto:
» www.alza.sk/intel-core-2-qu...
» www.alza.sk/asus-p5q3-ip45-...
alebo drahšia doska:
» www.alza.sk/asus-p5q3-delux...
Každopádne je to aj tak dobre zložené, hento je iba alternatíva, ale tú GK 4890 sa skús nájsť lacnejšie niekde. Alebo nejakú inú verziu.
A DDR3 sa dá radiť aj trojkanálovo, ale to vie iba Core i7
Trojkanálový radič rozširuje šírku pásma medzi Procesorom a pamäťou, lebo máš aktívnych 6 pamätí miesto 4. Inak povedané teorteticky to zrýchľuje celý počítač.
» www.tomshardware.com/forum/245839-30... - ryan362 to skvele vysvetlil, nechce sa mi to prekladať.
toť výhody
nevýhody: vyššia cena, drahšie dosky, podpora zatiaľ iba Core i7
a mam dotaz na teba- co je podla teba lepsie-Amd alebo Intel??? a aka graficka??? osobne preferujem graficku od Ati, lebo nvidia je americka znacka a ja ameriku moc nemusim to je ujedini dovod preco ja nechcem a nemam rad nvidiu
Pracoval som jedno leto v PC predajni a tiež som sa občas chytal za hlavu, čo sa moji kolegovia snažili predať... Mám zásadu: nikdy neponúkam niečo, čo by som si sám nekúpil. Nemám dôvod nikoho osrať. Nič z toho nemám.
Nedá sa povedať či je lepšie AMD, alebo Intel. Intel príchodom Core 2 Duo odskočil AMD poriadne a AMD iba doťahuje a ešte stále náskok nedotiahlo. Nové Phenomy II sú dobré, ale celkovo platforma je dosť drahá. Teraz by som šiel do Core i7 ak by som mal prachy, a ak nie, tak C2D stále nieje zlé. Ale ak niekto trvá na AMD, tak nový Phenom II 940, alebo 955 nieje zlá voľba.
U grafík som jednoznačne naklonený ATI. Ako, mne je to jedno. Ak by mala nVidia lepšie grafiky momentáne, tak idem do nich. Doma mám v PC ATI a notebooku mám nV. Beriem, čo sa oplatí. Ale momentálne má ATI asi rok náskok, nakoľko nVidia iba premenováva skoro 2 roky staré jadrá a ATI má už DX10.1 rok a pol a vyzerá, že DX11 bude mať tiež aspoň o rok skôr. Okrem toho má lepší pomer cena-výkon, a celkovo novšie technológie. Myslím, že ísť do nVidie je momentálne úplná blbosť. Ja by som to videl na ATI HD4870 1GB alebo ak je za dobrú cenu HD4890 tak tú.
Dakujem vam za odpoved. Lucia
no ja prave nechapem co ako v tom obchode tym sleduju, ale tak co som bol v druhom obchode a povedal im otom, tak sa len smialy a ties mi potvrdili ze tam su taky "odbornicy"
aha, a co hovoris na riesenie vybavyt comp doskou z dvoma procesormy? vies..ako myslim...ze tam bude doska ktora bude mat dve rovnake procesory. myslim ze nejake take dosky sa daju kupit.
no mne u grafiki ide hlavne oto ci je to americka nvidia alebo neamericka(aj ked uz party pod amd )ATI. vykon a ostatne parametre v tomto niesu az tak dolezite. aspon umna je to tak. ja potrebujem grafiku do agp slotu pretoze mam starsii comp . viem ze je tam riesenie od ati, ale co mi ukazovaly v obchode, tak poziadavki co mala, by moj comp nesplnoval ( myslim hlavne vo velkosti ram, potrebovala 512mb a ja mam len 256mb ) co sa tika ramki tak mam dve moduli, takze keby som chcel zvetsit musim asi tie vyhodit a to bi neslo ( neviem ake konkretne pamete tam su, len viem ze su 333mhz a doska podporuje len 266mhz takze mam rychlejsie pamete ako zvladne doska ) dalsia vec je moj disk ten je totalne nedostatocni kapacitou ( ja na compe nemam ani dvd ) procesor...je tak isto max nedostatocni na dnesni priemer (len 1,7ghz amd ) tak...chcem aspon niektore veci na compe vylepsit aby siel lepsie. (mam dost starsich originalnich!! hier, takze hry co mam mi v pohode idu )
ja bi som skor ale na ..uplne ze vazne a profesionalne robenie videa odporucal skor pracovne stanice od sgi alebo sun. tie vykonom ale zial aj cenou bezne pc zdaleka prevysuju. ( aj softwarom ktory nanich je). ale to je uz ina trieda. ale ako vravym, je to len pre skutocnich profesionalou (aj ked aj viacprocesorove najvykonejsie pc su nato dobre)
( sakra..neviem dobre niektore slovicka )
Ide aj o to, a na to upozorňujem, že je tam dosť starý model procesoru, ktorý má aj dosť veľký odber a hlavne(!) je tam starý chipset (vybavenie základnej dosky - toho, na čom je všetko postavené), nakoľko nepodporuje niektoré dnes už štandardné veci.
Čo som pozeral v podobnej cenovej kategórii, tak som lepšiu grafickú kartu nenašiel. Ale čo ja viem? Je to Lenovo, ale ten chipset nieje nič moc.
Môj osobný názor je, že NB za 15000 sa na grafiku nehodí. Ale ja som hnusný materialista a rozumiem obmedzeným finančným požiadavkam. Ale naozaj neviem. Ešte by som počkal.
@hwoarang1 @76 určite vymeniť celý komp. Neprispôsobovať všetko doske, ktorá je tiež už stará.
» www.alza.sk/pamet-a-data-6g...
a čo je to vlastne to časovanie ? (8-8-8-24, 7-7-7-20 )
» www.alza.sk/zeppelin-6gb-ki...
alebo
» www.alza.sk/corsair-6gb-kit...
alebo
» www.alza.sk/ocz-6gb-kit-ddr...
alebo
» www.alza.sk/pamet-a-data-6g...
sa davaju tak pamete že 2x » www.alza.sk/pametovy-kit-ki... ??? , alebo sa tam môže dat aj » www.alza.sk/pameti/ddr3/6gb... , či to vadi že su tam tri pamete?