Ludia vysvetlite mi co sa to kde deje a ake su medzi kym vztahy a kto ma s kym vojnu.... prave som zistila ze som si myslela uplne bludy.... D mozete mi to prosim niekto zjednotit?
Amerika vyzbrojuje teroristov, aby nasledne mohla proti nim bojovat a bombardovat Syriu. Hlavný dôvod je, ze Usa, EU a dalsi židia by chceli vybudovat do europy plynovod z kataru a nebyt už zavisli od ruskeho plynu. Samozrejme, že ze cez irak alebo iran to nepojde, jedina moznost je znicit syriu a assadov rezim, ale ten má pochopiteľne podporu Ruska, ktoré situáciu ukľudnilo. Teraz sa ale veci komplikujú, zamiešali sa do toho aj tí pojebaní francúzi, je možné, že "teroristi" udrú aj v iných krajinách aby sa rozpútala totálna vojnu proti americkému ISIS. Ťažko povedať, čo z toho bude. Židovský Izrael, sa teraz tvári ako rusķý spojenec, pravdepodobne uchmatnú nejaké to sýrské územie
Jo skus si to nastudovat z viacerych zdrojov. Ziadna velmoc z toho nevychadza dobre a vnutri samotnej Syrie prebieha mnohostranna obcianska vojna medzi povodnou vladou, opoziciou, Kurdmi, ISIL a mnohymi malymi stranami viazucimi sa len na iste uzemie. Zaroven podpora jednotlivych akterov zo zahranicia stoji v konflikte, cize polovica sveta tam de facto exportuje zbrane.
Čo sa tam deje ? To, čo v štátoch v okolí. Západ chce zvrhnúť diktátora Sýrie Asada, pretože "ubližuje" svojim ľuďom a chcú tam nastoliť "demokraciu". Toto je oficiálna verzia, neoficiálna znie, že finančne podporujú všetku možnú opozíciu, vrátane IŠ, áno magnáti zo západu financujú IŠ, odkiaľ by mohla tak rýchlo rásť ich sila ? , aby rozpútali vojnu, chaos, čo sa im podarilo, ale nezvrhli diktátora, ktorému v poslednej chvíli prišiel na pomoc veľký medveď Rusko a na toho si už USA ani NATO netrúfne, nemôže si to jednoducho dovoliť. Územie je dôležité z hľadiska prepravy plynu a ropy a o to im ide v prvom rade, potom geopolitická výhoda, možnosť umiestniť si svoje vojenské základne v Sýrii atď. Ide o geopolitické záujmy USA a Ruska. Diktátor Asad je s Rusmi a IŠ s USA, potom je tu akási nedefinovateľná opozícia Asada, ktorá teraz prekvapivo požiadala Rusko o pomoc proti IŠ.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
U.S.A-ZLO