No tak 1 a 2 ti tam nesedia už len preto, lebo na konci máš ten časový údaj, pričom 1 a 2 sa týkajú niečoho čo sa môže stať každú chvíľu a 4 tam nesedí proste z gramatických dôvodov, "will" nemôže nasledovať po "is". "Due to be" sa používa presne s takýmito plánovanými udalosťami.
1. nikto nepouziva
2. nikto nepouziva
3. je spravne lebo:
4. The film is ****will be**** released at the end of this year // is will be je bullshit konstrukcia
aha, ale ja uz viem kto si, ty si ten co ma uz asi 3x oznacil ako chlapa, pricom som zena
a pripravujes sa na CAE, takze si MUSIS vybrat jednu z moznosti - prve dve by som nedala, pretoze po slovensky sa to dost tazko vysvetluje ale skusim - to kedy bude film releasnuty je rez - jeden bod, casovy bod - takze take ze on the verge, on the point s priebehovym casom mi k tomu nepasuju - nam na priprave daval native speaker papier s takymi slovesami ktore sa len extremne vynimocne spajaju s priebehovym casom, lebo "do or do not" a ziaden priebehovy (maximalne v tomto zmysle pasuje Film is being released right now.)
no a kvoli tomu IS je 4ka naozaj blbo, ak teda vetu nemozeme modifikovat.
@willbebetter uz je to na porazenie ,som na 50.strane z 300.,a vsade je milón býkovin,a novych slovíčok, problem neni ze tomu nechapem,ale zapametat si tolko novych gram. javov,idiómov,a podobne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
2. on the point of being
3.due to be (SPRÁVNA ODPOVEĎ,CHCEM ODOVODNENIE PREČO NIE OSTATNÉ)
4.will be
Vďaka
willbebetter
2. nikto nepouziva
3. je spravne lebo:
4. The film is ****will be**** released at the end of this year // is will be je bullshit konstrukcia
a cena logika roku ide pohrome
a pripravujes sa na CAE, takze si MUSIS vybrat jednu z moznosti - prve dve by som nedala, pretoze po slovensky sa to dost tazko vysvetluje ale skusim - to kedy bude film releasnuty je rez - jeden bod, casovy bod - takze take ze on the verge, on the point s priebehovym casom mi k tomu nepasuju - nam na priprave daval native speaker papier s takymi slovesami ktore sa len extremne vynimocne spajaju s priebehovym casom, lebo "do or do not" a ziaden priebehovy (maximalne v tomto zmysle pasuje Film is being released right now.)
no a kvoli tomu IS je 4ka naozaj blbo, ak teda vetu nemozeme modifikovat.