Anglický jazyk pre európske inštitúcie a ekonomiku - UPJŠ Košice
Študuje tam niekto z vás? Počuli ste o tom niečo? Aké to je? Nie je to príliš ťažké? Lebo o podobnom odbore "Americké a britské štúdia" v Ke počúvam, že sú veľmi ťažké... ďakujem..
nechod tam, FF UPJS este nefunguje poriadne, kedze je to len 5 rokov, odkedy vznikla, ziaden system, kazdy chce nieco ine a nahodou povies pani ucitelke na lingvistike, co si o nej myslis a poletis, len tak zhuci
@barbornela13 kamaratka tam studovala a dost sme sa o tom rozpravali, pretoze obcas nevedela, ako dalej. ja som tiez na UPJS, ale na inej fakulte, tak sme porovnavali, ako to je u nas a tam, z toho vyplyva to, co som napisala hore
@barbornela13 na ff upjs je vseobecne zmetok, ale keby bolo vsetko podla pravitka asi by to bola nuda ... a ci je to tazke ? neviem ... mam spoluziacku ... ktora bola na britsko americkych -- nezvladala to --- tak sa vyhovorila na ucitelov --- teraz studuje prosim pekne historiu a filozofiu DDDDDDDDDDDD ..... proste urcite to neni nezvladnutelne ....
@alpanu ... ktory profak ta nepotopi ked mu povies co si o nom myslis ?
@rothschild no ja mam veduceho diplomky,ktoremu mozem rovno do oci povedat cokolvek a neurazi sa... ale ako som uz spominala v inej ankete, s nim sa naozaj velmi dobre pije... takze nie su vsetci taki, existuju aj vynimky, ale tych je zalostne malo (a som rada, ze ja som na niekolko takych natrafila)
@zeriavka a ako si spravila maturitu? a B1 a B2? a z angliny si mala aké známky? žeby som vedela približne, ako mám na tom byť.. neže budem najglupšia na skúškach.. a skúsila si dať odvolanie?
@barbornela13 maturita B2 samé jednotky, ale tak to nezávisí od toho proste musíš spraviť písomný test aby si sa dostala na ústnu časť a oni zoradia poradie asi najlepších 40 al. 45 z tých 130 či koľko nás bolo a tí pôjdu ďalej na ústnu a budú tlmočiť priamo z textu..tak to bolo minulý rok ale oni to stále menia..test bol príšerný
odvolanie som nedávala lebo som neurobila ani písomnú časť tak zbytočne..ale tak ten test sa dá spraviť choď to skúsiť treba dobre ovládať časy polka testu bola z časov
@barbornela13 hej ale ny vysoku chodime s tym ze ocakavame ze sa mozno bude treba aj kus ucit ? ... ci ? ... podla mna nemaj boja ... je to jazyk .... proste sadnes na zadok a ucis sa .... to ne ze matika .... ze kedz neznas ta neznas ... kazdopadne drzim palec ... hlavne si vyber co ta bavi ... ne jak ja .. bo potom to je dost tazke sa ucit na skusky, ked ta dana vec nezaujima
takze, ja tam chodim. Na europske institucie atd. Americke a Britske studia su uplne jednoduche oproti tomuto oboru, vobec sa nemusia tolko ucit, proste nic. takze ak ocakavas, ze to bude jednoduchsie, ani nahodou. Uz len podla toho to je jasne, ze na Americke a Britske beru podla priemeru na strednej a na eur.institucie su prijimacky. Prijimacky boli fest tazke a to aj napriek tomu, ze mam okrem slovenskej matury aj americku maturitu. tym ta vsak nechcem ani nahodou odstrasit, treba to vyskusat. jednoduche to ale nie je. Ak by si sa tam dostal/a , tak mam napredaj knihy vsetky potrebne, skripta, prednasky atd, budeme sa vediet dohodnut na cene. keby si mal hocijake otazky, napis.
@sharetheink fúha ... ale ďakujem za info aj tak tam chcem ísť, tak ked sa dostanem, tak ťa kontaktujem s tými knihami. No a ťažké prijímačky.. okey... ale bola aj veľká konkurencia? Lebo ťažké môžu byť, ale keď ich spravím na 50 % a stále budem v prvých 30 - 40 najlepších, tak je to super
ale ako má úroveň tá škola? vieš, lebo nie každá škola má úroveň.... ale ževraj filozofická fak. UPJŠ je najlepšia fil. fak. na Slovensku, ale čo tu počúvam, tak neviem..
aa ešte... tento rok robím štátnicu... C1, C2.. myslíš, že mám šancu sa tam dostať? ďakujééééééééém
@sharetheink prosím ťa, aká je spodná hranica na teste?...myslím, že aký najhorší výsledok môžem mať, aby som sa dostala medzi tých +/- 40 najlepších?...a potom, ten pohovor v čom spočíva?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
@alpanu ... ktory profak ta nepotopi ked mu povies co si o nom myslis ?
@norry jo, ono to nebola az taka nahoda....
ale ako má úroveň tá škola? vieš, lebo nie každá škola má úroveň.... ale ževraj filozofická fak. UPJŠ je najlepšia fil. fak. na Slovensku, ale čo tu počúvam, tak neviem..
aa ešte... tento rok robím štátnicu... C1, C2.. myslíš, že mám šancu sa tam dostať? ďakujééééééééém
a ty na akú školu chodíš, že vám tam ponúkajú štátnicu? a to C1 C2 úroveň?