Ahoj,
vie mi niekto poradit ako sa najlepsie ucit anglictinu od samych zakladov? Pozeranie filmov s titulkami je asi pre uplneho zaciatocnika dost hardcore. Kurz si momentalne nemozem dovolit.
ď.
Mne v uceni pomohol najma internet a hry. Jasne ze som sa musel aj do skoly neco ucievat ale bez netu a hier by to bolo niekolkonasobne viac. Napr. som chodil na 9gag a nechapal som co tam je napisane tak som si to prekladal tak isto aj v hrach ked som hraval na zahranicnych ligach...potom prisli filmy s cz titulkami a teraz uz viem preluskat aj nejake nove nenarocne seriali bez titulkou v ang.Pride mi to o dost zabavnejsia/jednoduchsia cesta v uceni jazyka ako sa ucit do skoly slovicka. Posledne dva roky na gympli som sa uz v podstate neucil, na pisomky zo slovicok som sa naucil cca 10 najtazsich a ostatne sme opisovali zo slovniku kt sme mavali na stolicke polozeny.Mozno keby sa ucievam tak viem vsetky mozne casy ktore maju no zmaturoval som na 1, aj napriek tomu ze casy vobec neviem rozlisit ze ktory sa ako vola, avsak pouzit ich viem cca 7. Toto je podla mna aj problem skoly ze sa v nich malo rozprava v danom jazyku.Nam skorej ucitelka povedala ze povedz mi tuto vetu v nejakom galaktickom case a ja som netusil co chce
@feklus pravda, ja som prisla do Ameriky a zistila som, ze oni tam pouzivaju tak maximalne 4-5 casov a tu sa ucime ani neviem kolko na Slovensku a hovno z toho ked clovek nevie rozpravat
No je veľa intrenetových stránok kde máš základy angličtiny a po slovensky ... buď vyskúšaj to alebo ako hovorím youtube, faceook, instagram, twitter a ideš ( mimochodom na youtube je tieť idste veľa vecí dobre vysvetlených .) alebo si kúp knihy typu : angličtina pre smaoukov sú tam väčšinou aj k tomu cedečka na ulohy s počúvaním ... Niekedy to tak býva že máš 3 knihy pre začiatočníka potom pre pokročilého . A potom keď budeš vediet tak 4 časy začni sa učiť hovoriť počúvaj anglické pesničky, kukaj si preklady, mne sa tak oveľa jednoduchšie dostali do hlavy slovíčka než keby sa ich mám učiť .. a potom keď budeš vedieť nejké tie časy + frázy a tak 2000 slovíčok začni kukať filmy, skúšaj najskôr s titulkami a tak po mesiaci- dvoch skus kukať bez tituliek, radím kukať najskôr merické filmy, americká angičtina je jendoduchšia. Alebo si napríklad nájdi nejaký dobry serial ja kukam napríklad Faking it, The 100, The Vampire Diaries.. A väčšinou kukam bez tituliek a potom keď niečomu nerozumiem pustím si to ešte raz s titulkami a kuknem si čomu som nerozumela . A koľko máš rokov ? Aj podľa toho si musíľ usúdiť, či tu anglištinu len chceš vediet nejake zakady alebo aj rozumiet alebo len aby si si vedela spustiť fb naisat par statusov po anglicky to ti dokáže preložiť aj google translate .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
alebo knihu .. ja som sa napriklad ucila kazdy den 10 novych slovicok a ked som to spocitala za mesiac som vedela 300