@5 tak potom to môže byť ako dala @6 , aj ked tá druhá veta by bola lepšie bez toho včera podla mňa a v present perfect, lebo je to činnosť ktorá sa stala a má dôsledok do prítomnosti že koláč je zjedený
@tanusa19 tiez si mhslim ze by tam mal byt present perfect ale co tam ma byt ked tam je to vcera? Keby je to vcera dolezite a musi to tam byt... Ta druha veta od @6 je rovnaka ako tvoja prva tak ako potom?
ale áno je to jasné lebo past simple vyjadruje nejakú činnosť ktorá je už ukončená.. ale tak nejdem sa hádať, tieto predprítomné a predminulé časy sú jediná vec v angličtine ktorej nerozumiem už niekoľko rokov, aj ked mi to bolo vysvetlené už triliónkrát
@jeddy ked povies i ate your pie tak si ho zjedol ak povies i was eating your pie tak nepopisujes to ze si ho zjedol ale to ze prebiehalo to ze si ho jedol a trvalo ti to nejaky cas
@1 ...1. veta je ze to trvalo dlho, ze ta cinnost prebiehala dlhsi cas (preto priebehovy cas) 2. to je kratkodobe, to mas akoby to oznamujes, ze si to uz zjedol, netrvalo to dlho, hned to zacalo a aj skoncilo
Ja som sa to najlepsie naucila na zlozenych vetach:
1. Jedla som, ked v tom niekto zazvonil (dlhotrvajuca cinnost jedenie, a zazvonenie je jednoduchy cas, lebo nezvonil 3 hodiny slight_smile:
2. (nic lepsie ma nenapada, tak len pre pochopenie) Dojedol som pocas toho, ako som pocuval pesnicku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
2 ate
I have eaten your pie
2. Yesterday I ate your pie.
Pri past simple nie je jasne ze som ho zjedol.
Ja som sa to najlepsie naucila na zlozenych vetach:
1. Jedla som, ked v tom niekto zazvonil (dlhotrvajuca cinnost jedenie, a zazvonenie je jednoduchy cas, lebo nezvonil 3 hodiny slight_smile:
2. (nic lepsie ma nenapada, tak len pre pochopenie) Dojedol som pocas toho, ako som pocuval pesnicku
pojebte sa aj s vasimi present perfectmi a kokotinami.