So, chcela by som ísť po vš do zahraničia (buď USA alebo Kanada) a rozmýšlam teda nad štúdiom medicíny v angličtine. ALE! Moja angličtina je niekde na úrovni B2 (+-) a neviem či by som to zvládla, keďže už samotná medicína je náročná.. Čo vy na to? Nejaké
ak tam chces ist buduci rok a budes sa dovtedy snazit tak preco nie? a ono vacsinou zahranicne skoly pozaduju jazykove certifikaty a maju presne urceny pocet bodov, ktory z daneho certifikatu musis dosiahnut, ak ho nedosiahnes, nezoberu ta. Takze tym, ze to maju takto okresane, sami v podstate zabezpecia, ze ludia ktori dany jazyk nevedia na dostatocnej urovni, sa tam ani nedostanu.
ja študujem bilingválny gympel v anj a tiež chcem na medicínu... podľa mňa by si to zvládla, pretože základy ovládaš a angličtina je vlastne veľmi podobná latinčine... (aspoň, čo sa termínov týka) takže podľa mňa ti taká úroveń stačí /tiež som nad tým uvažovala, no po 5. rokoch na strednej v anj som to zavrhla /
Tie testy nemôžu byť ťažké a úroveň B2 je úplne v pohode. Len ked si to vezmem podľa zahraničných študentov u nas na medicíne, a porovnám si ich angličtinu..tak tiež to nie je nič extra,možno majú širšiu slovnú zásobu,čo je pochopiteľné, ale časy veľmi neovládajú...a poniektorí,ktorých poznám sú už 4-5 na medicíne
Keď sa chce, všetko sa dá . No ja študujem angličtinu a je to, hm, zaujímavé...nvm, či by som zvládla medicínu... ale B2 nie je zlé,..skúsiť by si to mohla, držím palce .
@jeez nevzdavaj to a chod do toho, ak to naozaj velmi chces tak to dosiahnes. D inac ja chcem ist tiez na medicinu do zahranicia a s anglinou som na tom tak ako ty ale ja mam nastastie este 2 roky... urcite chcem ist na Aberdeen do Škotska, lebo tam mas bakalara (aj mediciny...) zadarmo, (vsetci studenti z europskej unie v skotsku a v skandinavii)... a potom na moju vysnivanu výšku do newyorku, ale tam je to uz drahe ://
Isto zvládneš... ak pôjdeš do krajiny nejaký mesiac-dva pred začiatkom štúdia, dostaneš jazyk do ucha a potom sa už len postupne doučíš nejakú tú slovnú zásobu. B2 je veľmi dobrá úroveň, pokiaľ viem tak tá C-čková úroveň je už "native speaker".
Ak mas sancu ist preco nie?...ale asi by bolo najlepsie urobit si vysoku v tej krajine kde chces ist lebo predsa len vsetky tie nazvy su ine a nikde ta nezoberu pokial nebudes nebudes vsetko vediet anglicky porozpravat...aspon v UK ta na vysoku vezmu podla GSCE (testy ktore sa robia v desiatom a jedenastom rocnyku zs) a podla testov z collegu...je dobre ked ich mas...ak nie je velmi mala sanca sdostat sa tam ale ak uz vysku mas za pokus to stoji...
tak aby som to uviedla na pravú mieru, chcela by som skúsiť medicínu na UK v BA v angličtine.. a tá úroveň je diskutabilná, lebo v škole som upper intermediate level, ale ked pozerám nejaký britský seriál tak rozumiem takmer všetkému (čo sa o am. seriáloch resp. filmoch povedať nedá). No pointa je tá, že po tejto vš by som chcela ísť robiť do Kanady (mám tam rodinu, a peniaze tiež nie sú až taký problém..), a o vš v zahraničí som ani neuvažovala..
ten Aberdeen ma zaujal.. a škandinávia, všetky krajiny? A akože to je zadarmo? Nemáš o tom trochu viac informácii? (hladala som to na googli ale nejak mi nejde otvoriť ich official site, neviem či je problém u nich alebo u mňa :/ )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
anglina ti hentaka nebude stacit
Presne tak takmer každá univerzita dnes akceptuje IELTS. A ten vraj neni ťažký.
a študovať medicínu v zahraničí je podľa mňa zbytočné. Ale to je len moj názor
kazdopadne drzim palce
ten Aberdeen ma zaujal.. a škandinávia, všetky krajiny? A akože to je zadarmo? Nemáš o tom trochu viac informácii? (hladala som to na googli ale nejak mi nejde otvoriť ich official site, neviem či je problém u nich alebo u mňa :/ )