Ahojte ,myslite ze sa dokáže človek naučit plynulo rozprávať po anglicky aj ked nieje na jazyky....Ja osobne neviem veľmi dobre po anglicky, ale rada by som vedela.rozhodujem sa medzi nejakou jazykovkou alebo sukromne iba ja a ucitel..neviete mi poradit?
Mám teóriu, že keď si len v okolí, kde sa rozpráva po anglicky aspoň dva roky, naučíš sa to. Ako keď si malá a počúvaš ako ti rodičia hovoria rodnou rečou. Ale je to chybná teoria tak neviem
áno dokáže, jazyk je iba zručnosť, aj cigán sa vie naučiť 2 jazyky (no offence to black people
ako, to je ťažšie, keďže školský systém je nakokot, a v škole ťa to moc nenaučia, ale pokiaľ je človek snaživý, tak sa to naučí aj sám. tým nevravím, že jazykovka je zlá. ja som chodila napr. na franinu a naučila som sa celkom dosť. a neviem, riešila by som to v závislosti od konkrétneho mesta asi, a od financií.
A to že ťa to v škole nenaučia je pravda. Na to potrebuješ prax. Najlepšie je ísť na výlet do anglicka aspoň na mesiac (aj keď to až tak nestačí) a počúvať a rozprávať.
Dakujem Vám..no mala som dlhe roky Anglinu v skole ale neriesila som ju neucila som sa pretože sme mali ucitela pri ktorom sme opisovali všetko..učil sa iba ten kto chcel..ale teraz zistujem ze som spravila chybu..tak by som sa chcela zacat naozaj uciť..no neviem ci staci samostudium kedze najlepsie je komunikovat po anglicky nie??
podla mna ano. a internet ponuka hrozne vela moznosti, su stranky ako napr sharedtalk.com kde si najdes clovek,a ktory sa tiez chce naucit nejake jazyky a mozete si pisat/skypovat po nahglicky alebo tak.... pozeraj, citaj veci v anglictine, alebo sa dohodni s nejakymi kamosmi ze sa budete bavit v anglictine, proste sa prekonaj aj ked to na zaciatku je hrozne tazke vyjadrit co chces v cudzom jazyku ale prejde to
každý človek ktorý vie rozprávať, dokonca aj písať čo počuje, dokáže sa naučiť druhý jazyk. Ide o to, že v škole sa učia slovička a neviem aka háveď. Ale stačí ked si urobiš anglicke pravidlne prostredie. Napr. sa s niekym rozpravaj po anglicky (cez skype). Ja napr kazdy pondelok chodim na videacesky.cz a pozeram Vsauce. A neucim sa casy a neviem co.
@danqaa Neodporúčam ti internet, aj keď môžeš nájsť dajaký pokec alebo fórum po anglicky (ale to sa naučíš len písať po anglicky, nie hovoriť). Píšem ti rovno, najlepšie je ísť do Anglicka aspoň na mesiac.
samozrejme, všetko sa dá, len musíš vedieť nakladať so svojim voľným časom, hlavne byť pri knihách pár hodín do dňa, alebo aj pozerať anglické filmy (zachytiť a vštiepiť trochu z toho prízvuku do hlavy)- to je asi najužitočnejšia metóda. keď sa na to vykašleš (a keďže nemáš k tomu evidentne vzťah bohvieaký), tak ťažko sa naučíš nielen to, ale aj niečo.
"Nie je na jazyky" ... a po slovensky si sa ako naučila, ak nie si na jazyky? Angličtinu sa naučíš snáď ešte ľahšie, stačí chcieť a byť s jazykom čo najviac v kontakte. Nájdi niečo, čo máš rada a skús nájsť spôsob ako do toho zapojiť angličtinu.
Ak by vás bolo v jazykovke len skupine len okolo 5 študentov, tak by to bolo celkom fajn, lebo sa učíš aj z chýb ostatných. Lenže čím viac ľudí, tým menej pozornosti lektora sa každému ujde.
Ako píše kolega vyššie, treba byť s jazykom v kontakte a hlavne ho praktizovať, potom to príde samo. To čo nás učia v školách, že Angličan nepochopí ak budeš hovoriť hatlaninou je blbosť, ale vždy je lepšie ovládať tú angličtinu a sformulovať dobrú vetu, aby si ľudia na teba urobili aký taký názor. Všetky tie knihy o tom ako sa učiť gramatiku a angličtinu je blbosť. Kúp si nejakú stredoškolskú, odporúčam Headwayku a tam máš veľa cvičení a úloh na gramatiku, na konci učebnice máš podrobne vysvetlené ako a kde využívať časy, stačí ísť do toho s trochu väčšou iniciatívou a príde to samo. A ak si na PC a na hry tak môžeš skúsiť hry, v ktorých je veľa dialógov aby si sa naučila aspoň trochu výslovnosti. Všetko sa dá naučiť, len treba chcieť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
no poradit ti zial nevie
ako, to je ťažšie, keďže školský systém je nakokot, a v škole ťa to moc nenaučia, ale pokiaľ je človek snaživý, tak sa to naučí aj sám. tým nevravím, že jazykovka je zlá. ja som chodila napr. na franinu a naučila som sa celkom dosť. a neviem, riešila by som to v závislosti od konkrétneho mesta asi, a od financií.
@9
Ak by vás bolo v jazykovke len skupine len okolo 5 študentov, tak by to bolo celkom fajn, lebo sa učíš aj z chýb ostatných. Lenže čím viac ľudí, tým menej pozornosti lektora sa každému ujde.