1. Prečo je podľa teba anime tak milované/nenávidené po internete?
2. Ako je možné, že aj na Slovensku existuje veľká Anime komunita?
3. Anime je jednoznačne časť kultúry Japonska, máme aj my nejakú zložku špecifickú pre Slovensko?
preco je nenavidene? nuz keby som ti na kazdom rohu internetu pchal pod nos nieco, k comu mas neutralny, pripadne mierne negativny vztah, tak by si to tiez znenavidel, si myslim...
1. Nenávidené je preto, lebo to je proste divné. Ak prídeš na animeshow a vidíš pásť sa ľudí prezlečených za koníky na Trnavskom mýte a s každej strany počuješ len "kawaaaai" a "sayonaaaara" a podobne je to dosť divné. Ďalej mi to príde veľmi detinské, prezliekať sa za postavičky v 25-rokoch. A navyše tí ľudia sa tým musia prezentovať všade - aj tam kde to ostatných nezaujíma. Vnímam to podobne ako EMO. Ja som tiež pozerávala pár anime - Naruto, Death Note atď... Ale nikdy som sa nesprávala hentak trafene. Pre nich to nie je prostý seriál. Pre nich je to životný štýl. To akoby som si ja pozrela GoTko a už by som chodila jak Deanerys oblečená a vyčesaná a hovorila dothrakčinou
2. Lebo existujú outsideri, ktorí sa potrebovali niekam zaradiť? Neviem. Nepoznám jediného obľúbeného človeka, ktorý nemal v detstve z niečoho mindráky alebo nebol šikanovaný a bol by zároveň v anime komunite. Príde mi to akože: "Konečne mám kamošov, juchú." Ale tak - mne osobne nevadili nikdy nijak, ale nedokázala by som sa do tej komunity zaradiť.
3. Na Slovensku máme folklór. Poznám kopu mladých ľudí, čo chodia do zborov, tancujú na ľudovky, zabávajú sa na dedinských zábavách v ľudových krojoch. Avšak je to tak v malej miere, že to už skoro bežný človek nevidí. Je to škoda - lebo čím menej ľudí sa tomu venuje, tým je to pre ostatných "trápnejšie" a podobne. Avšak, folklór, ľudovky, ľudové zvyky tiež nie sú pre každého...
teraz robim na projekte s fanusikom anime...ja ho vysmejem za anime, on mna za to, ze neviem kodit a vsetko je ok.
ale ako sa pise v @4 , ked to niekto prehana a strka to uplne vsade, tak je to jednoducho privela. nech si premna-zamna ludia trtkaju plysove kraliky s maskou batmana na hlave, kym mi tuto svoju aktivitu nebudu nepretrzite vyhadzovat na oci, tak ich sudit nebudem. tiez mam kopu zaujimov a nemam preto potrebu zaspamovat nimi co mozno najvacsie mnozstvo internetovych stranok. keby sa fanusici cohokolvek ineho stavali k prezentacii svojho zaujimu tak, ako to robia prave fanusici anime, tiez by som ich mal za debilov.
@2
toto, rovnako je to s NIEKTORÝMI homosex. a veganmi - proste teba ani nezaujíma čo sledujú, či sú homo alebo vegani, jednoduch to v tej diskusii hoc téma je jadrová fyzika 150x spomenú
existuje určitá hranica, po ktorú by sme mali svoj životný štýl prenášať do bežných situácií v bežnom živote. je ok, keď má niekto rád nejaký špecifický štýl, je fajn, keď sa stretáva s podobnými ľuďmi na špeciálnych akciách, ak nikomu neubližujú a bavia sa. ale je prinajmenšom divné, keď vidíte, ako po ulici idú dve dievčatá s parochňami, mačacími ušami a chvostami, tvária sa, že sú dvaja chlapci, homosexuáli, Japonci a kreslení. a potom prídu do obchodu a keď im predavačka pri pokladni vydá peniaze tak z nich vyjde "awww arigatooo"...
ja robím westernovú show, tiež nosíme kostýmy z obdobia divokého západu, revolvery atď, ale to ešte neznamená, že do školy budem chodiť na koni a strieľať ľuďom na ulici klobúky z hlavy. je fajn občas rozlíšiť reálny život a identitu a zábavu/prácu/štýl. niekedy to proste fakt nejde dokopy.
ja nemam rada hejterov.. nechapem ich ved ked sa mi nieco nepaci, tak na to kaslem.. a najlepsi su ti, ktori "videli" par shitnych anime.. alebo by som chcela vediet, ze podla coho si vytvaraju svoj nazor.. kedze si myslim, ze ziadni z nich sa urcite k dobremu anime nedostali..
alebo je to aj o tom style, ktorym je to podavane.. nepaci sa mi to = nebudem to pozerat predsa
ale mne sa to napriklad paci a je to ako kazda ina milovana/nenavidena vec
@7@12 Suhlasim uplne. Ak to niekoho nezaujima tak proste nech sa nestara a robi to čo je pre neho zaujimave. Mňa osobne baví pozerať anime :-S ale iba ako každý iný serial. Ale zase mate pravdu, nieje normalne aby to ľudia prenášali do každodenneho života všade kam idem.
@misfit44 A čo sa ti na tom páči? čo? Čo je na tom hodné obdivu? Celé je to kravina... Aj to ako sa ľudia oddávajú jednotlivým štýlom a nemusí to byť len anime.Ľudia strácajú jedinečnosť, opakujú sa po druhých a snažia sa ich napodobnovať správaním, vzhľadom, spôsobmi, činmi.
Napríklad mne keď sa niečo páči tak sa mi to páči nemám potrebu to tak prežívať, ukazovať, prejavovať. Či už je to hudba a podobne. Proste som sám sebou. Preferujem prirodzenosť a nie výstrednosť.
@rocafella
jedinecnost neexistuje uz daaaaaaavno
tazko najst nieco originalne.. ale to je o inom..
ak maju ludia nieco radi a naplna ich to stastim, tak preco by sa tomu nemohli venovat..
a co ze je anime japonsky serial.. milion ludi pozera milion inych serialov .. napriklad americkych serialov.. tak preco anime je tak ine?
mne sa pacia komiksy.. manga.. kreslenie.. a ako aj pri nich, aj pri serialoch ma musi zaujat dej, myslienky, postavy a tak..
@misfit44 Prečo by neexistovala ?
To že ak má niekto niečo rád a by sa mal tomu venovať je diskutabilné.
Lebo tam nie je zmysel? pointa? Nič proste nejaký Aziati nejakú kravinu vymyslia...Áno sú seriály ale mnoho seriálov má aj výpovednú hodnotu pre človeka a nie ako anime. Rovnaký nezmysel je panelák a burlivé vino ci podobné srajdy. Aká tam je myšlienka? Čo ťa tam zaujíma? veď konkrétne mi povedz nie všeobecné veci. Mne sa páčili tiež komiksy "Káčer Donald" keď som mal na to vek a vyrástol som z toho divné by bolo sa obliekať jak kačica.
@rocafella
aj tak ti nemozem natlacit do hlavy svoje myslienky, kedze mas uplne iny nazor na veci ako ja a inak ich vnimas
porovnavat s panelakom nejake dobre anime.. este ze si tak daleko odo mna ..
nemyslim, ze ma zmysel ti hovorit konkretne veci, lebo vidim, ze sa rad drzis pri zemi
@misfit44 Ja si nechcem natlačiť tvoje myšlienky do hlavy Skôr sa chcem pozrieť na to z tvojho pohľadu aby som sa to pokúsil racionálne pochopiť nič zlé v tom nehľadaj ... Hovoríš porovnávať s panelákom dobré anime. Čo je to to dobré Anime? Aký to má dej? Pointa ? Príbeh? Skúsenosť? Výpovedná hodnota?
Skôr sa mi zdá, že mi nevieš sama povedať konkrétne veci. Prečo by som sa držal pri zemi? Ja som otvorený všetkému.
pre mna je dobre anime, ktore vo mne vyvola nejaku emociu alebo ma proste zaujme postava, lebo s nou mam mozno nieco spolocne.. alebo sa mi na nej len nieco paci.. a tak som zvedava ako bude postupovat dej.. a dolezitu ulohu zohrava aj hudba, lebo ona tak vsetko pekne dokresli.. ako aj vo filmoch
dalsou podstatnou vecou je, ze mam rada sci-fi, fantasy, horor.. paci sa mi steampunk a rozne ine styly.. cize ma zaujme anime aj podla zanru
a tiez mam rada rozne zbrane (a hry)
a najpodstatnejsia je myslienka
a ak anime splna tieto predpoklady, tak ho povazujem za "dobre"
1. Milované - Je to ako kyslík, bez toho neprežijem. Je to niečo, nad čím ja osobne fantazírujem, sú tam úžasné deje a proste je to dokonalosť sama o sebe.
Nenávidené - Všetci si myslia, že to sú "čínske rozprávky pre deti". Pozrite si, čo ja viem, Another, zmeníte názor.
2. O ničom takom som nepočul. :C
3. Halušky s tvarohom. XD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
2. Lebo existujú outsideri, ktorí sa potrebovali niekam zaradiť? Neviem. Nepoznám jediného obľúbeného človeka, ktorý nemal v detstve z niečoho mindráky alebo nebol šikanovaný a bol by zároveň v anime komunite. Príde mi to akože: "Konečne mám kamošov, juchú." Ale tak - mne osobne nevadili nikdy nijak, ale nedokázala by som sa do tej komunity zaradiť.
3. Na Slovensku máme folklór. Poznám kopu mladých ľudí, čo chodia do zborov, tancujú na ľudovky, zabávajú sa na dedinských zábavách v ľudových krojoch. Avšak je to tak v malej miere, že to už skoro bežný človek nevidí. Je to škoda - lebo čím menej ľudí sa tomu venuje, tým je to pre ostatných "trápnejšie" a podobne. Avšak, folklór, ľudovky, ľudové zvyky tiež nie sú pre každého...
ale ako sa pise v @4 , ked to niekto prehana a strka to uplne vsade, tak je to jednoducho privela. nech si premna-zamna ludia trtkaju plysove kraliky s maskou batmana na hlave, kym mi tuto svoju aktivitu nebudu nepretrzite vyhadzovat na oci, tak ich sudit nebudem. tiez mam kopu zaujimov a nemam preto potrebu zaspamovat nimi co mozno najvacsie mnozstvo internetovych stranok. keby sa fanusici cohokolvek ineho stavali k prezentacii svojho zaujimu tak, ako to robia prave fanusici anime, tiez by som ich mal za debilov.
GET LIFE FAGGOTS
toto, rovnako je to s NIEKTORÝMI homosex. a veganmi - proste teba ani nezaujíma čo sledujú, či sú homo alebo vegani, jednoduch to v tej diskusii hoc téma je jadrová fyzika 150x spomenú
ja robím westernovú show, tiež nosíme kostýmy z obdobia divokého západu, revolvery atď, ale to ešte neznamená, že do školy budem chodiť na koni a strieľať ľuďom na ulici klobúky z hlavy. je fajn občas rozlíšiť reálny život a identitu a zábavu/prácu/štýl. niekedy to proste fakt nejde dokopy.
alebo je to aj o tom style, ktorym je to podavane.. nepaci sa mi to = nebudem to pozerat predsa
ale mne sa to napriklad paci a je to ako kazda ina milovana/nenavidena vec
Napríklad mne keď sa niečo páči tak sa mi to páči nemám potrebu to tak prežívať, ukazovať, prejavovať. Či už je to hudba a podobne. Proste som sám sebou. Preferujem prirodzenosť a nie výstrednosť.
jedinecnost neexistuje uz daaaaaaavno
tazko najst nieco originalne.. ale to je o inom..
ak maju ludia nieco radi a naplna ich to stastim, tak preco by sa tomu nemohli venovat..
a co ze je anime japonsky serial.. milion ludi pozera milion inych serialov .. napriklad americkych serialov.. tak preco anime je tak ine?
mne sa pacia komiksy.. manga.. kreslenie.. a ako aj pri nich, aj pri serialoch ma musi zaujat dej, myslienky, postavy a tak..
To že ak má niekto niečo rád a by sa mal tomu venovať je diskutabilné.
Lebo tam nie je zmysel? pointa? Nič proste nejaký Aziati nejakú kravinu vymyslia...Áno sú seriály ale mnoho seriálov má aj výpovednú hodnotu pre človeka a nie ako anime. Rovnaký nezmysel je panelák a burlivé vino ci podobné srajdy. Aká tam je myšlienka? Čo ťa tam zaujíma? veď konkrétne mi povedz nie všeobecné veci. Mne sa páčili tiež komiksy "Káčer Donald" keď som mal na to vek a vyrástol som z toho divné by bolo sa obliekať jak kačica.
Veď mi povedz dej, myšlienky, zmysel toho...
Ja viem rovnako odôvodniť prečo niečo robím..
aj tak ti nemozem natlacit do hlavy svoje myslienky, kedze mas uplne iny nazor na veci ako ja a inak ich vnimas
porovnavat s panelakom nejake dobre anime.. este ze si tak daleko odo mna ..
nemyslim, ze ma zmysel ti hovorit konkretne veci, lebo vidim, ze sa rad drzis pri zemi
Skôr sa mi zdá, že mi nevieš sama povedať konkrétne veci. Prečo by som sa držal pri zemi? Ja som otvorený všetkému.
neviem si vybrat anime, o ktorom ti mam povedat lebo ich je vela dobrych..
no dik, nie som retard
pre mna je dobre anime, ktore vo mne vyvola nejaku emociu alebo ma proste zaujme postava, lebo s nou mam mozno nieco spolocne.. alebo sa mi na nej len nieco paci.. a tak som zvedava ako bude postupovat dej.. a dolezitu ulohu zohrava aj hudba, lebo ona tak vsetko pekne dokresli.. ako aj vo filmoch
dalsou podstatnou vecou je, ze mam rada sci-fi, fantasy, horor.. paci sa mi steampunk a rozne ine styly.. cize ma zaujme anime aj podla zanru
a tiez mam rada rozne zbrane (a hry)
a najpodstatnejsia je myslienka
a ak anime splna tieto predpoklady, tak ho povazujem za "dobre"
a teraz musim niekam odist takze .. neskor
Nenávidené - Všetci si myslia, že to sú "čínske rozprávky pre deti". Pozrite si, čo ja viem, Another, zmeníte názor.
2. O ničom takom som nepočul. :C
3. Halušky s tvarohom. XD