No..ako...som z Telgart,tos pomerne znama dedina v tomto ponimani...dedko rozpraval ze partizani ozobracovali ludi aj o to malo co mali...takze nechajme rozhodnut starsich....ale tiez si myslim B
Vo väčšom prípade rozhodne A, ale čiastočne aj B a C, ale výhradne nesúhlasím s D,E,F
Niekoľko názorov...
1. V SNP bojovali aj sovietskí partizáni divízia Čapajev, Stalin, Smet fisizmu, českí partizáni /divízia Jan Žižka/, slovenské divízie /Jánošík, Kukorelliho brigáda/, francúzski partizáni a juhoslovanskí partizáni...
2. S povstaním spolupracovali česjé brigády v pohraničí /pašovali zajatcov utečených s koncentrákov/
k tomu A by som este dodal, ze nie vsetci partizani v WWII bojovali proti fasizmu. Napriklad v zimnej vojne bojovali finsky partizani proti sovietom, a po vojne nemecky Werwolf partizani bojovali proti spojencom.
15. tych lahko ozbrojenych vojakov 1 nefunkcny tank, par vozidiel, a nejake 3 dvojplosniky by som nenazval vojenskou jednotkou. Aj ich sposob boja bol cisto partizansky.
A Werwolf to iste.
Aj vo vsetkych dokumentoch co som cital a videl o nich hovorili ako o partizanoch
Pod partizanmi rozumiem ludi/vojakov, co bojovali proti presile okupantov, museli robit takticke utoky, lebo vyzbroj a pocet muzov im nedovolila bojovat v otvorenom boji.
@16 v podstate máš pravdu, avšak autor knihy Zapálte pevnosť Európu - o činnosti partizánskych skupín odmieta činnosť nemeckých skupína ako partizánov. Sám píše, že hoci ich spôsob boja bol čiastočne partizánsky, ale skupiny sa za partizánske nepokádali, skôr za vojenské bojové zväzy /tzv. bojovky/
partizan...teda clen polovojenskej organizacie, ktora sa specializuje na gerillovy sposob boja, zautocit necakane, sposobit podla moznosti co najviac skody s pomerne najmensimi stratami a ...zmiznut. Teda najcastejsie miestny ludia, znaly terenu, pomerov a obyvatelstva, ktory z toho tazili a ...niekedy aj vyhravali...Casto to boli obycajny ludia, ktory sa chceli branit, chceli mier pre deti, nechceli tu, alebo tam niekoho... bojovali ako vedeli... niekto bojoval zo zbranou, niekto perom a papierom, niekto ukryval ludi a osetroval zranenych...partizanov je vela
Zoberme si ako priklad Afganistan, kde bojuju vselijake armady sveta proti afganskemu ludu... vsetci su to vlastne partizani, lebo aj ich armada sa spojila z ostatkom sveta proti nim, co ine im ostalo...automat kalasnikova a par raketovych striel... a nakoniec bojovat az do smrti.
Teda partizani boli a su:
-ludia, co bojuju za slobodu a pokoj
- aj dobry a aj zly
- teroristi z ... (nejakeho, akehokolvek) zväzu
- hlavne su to skutocny ludia, ktory nieco chcu a takymto sposobom to chcu dosiahnut (lebo je to posledna moznost)
...vlastne u naseho slavneho a ospevovaneho SNP...
si nikto nieje isty, co to bolo zac, kto tam bol (cest vinimkam a padlym), naco to vlastne bolo a co to vlastne sposobilo...
...no som hrdy na slovakov ako takych, lebo nech to bolo cokolvek, je to dejepisne dokazane, ze skupina slovakov si povedala, ze takto to dalej nejde a postavili sa na odpor...vzdy sa hovori o slovakoch ako o narode holubicom, no aj tie holubice sa obcas zmenia na dravce a vedia ublizit... vzdy som hovoril, ze slovaci sa vedia nasrat a vedia byt zlí a nebezpecní... len nas treba nasrat poriadne a väcsiu skupinu naraz... nechcem vediet ako to bude vyzerat, ked sa raz slovac zas postavi na odpor, nech je to cokolvek, vlada, madari, romaci, cokolvek.... a co tu potom bude...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
- "Nein"
1. hovori: Moja babka nosila jedlo partizanom do lesa.
2. hovori: Moja babka doma ukryvala zidovsku rodinu pred prenasledovanim.
3. hovori: Moj dedko bol asi elektrikar, lebo mal na helme dva blesky.
Hihihi, trapne ale mne sa ten vtip paci
každá odpoveď je zrejme aspoň čiastočne správna
AC/DC?
Niekoľko názorov...
1. V SNP bojovali aj sovietskí partizáni divízia Čapajev, Stalin, Smet fisizmu, českí partizáni /divízia Jan Žižka/, slovenské divízie /Jánošík, Kukorelliho brigáda/, francúzski partizáni a juhoslovanskí partizáni...
2. S povstaním spolupracovali česjé brigády v pohraničí /pašovali zajatcov utečených s koncentrákov/
A nemeckí partizáni, to tiež je chybný predpoklad, pretože boli navlečení vo vojenských mundúroch.
Partizánska vojna bola v SNP, Juhoslávii,Francúzsku /maquisti/ a Taliansku /Garibaldiovci/ ako aj v ZSSR
A Werwolf to iste.
Aj vo vsetkych dokumentoch co som cital a videl o nich hovorili ako o partizanoch
Pod partizanmi rozumiem ludi/vojakov, co bojovali proti presile okupantov, museli robit takticke utoky, lebo vyzbroj a pocet muzov im nedovolila bojovat v otvorenom boji.
Zoberme si ako priklad Afganistan, kde bojuju vselijake armady sveta proti afganskemu ludu... vsetci su to vlastne partizani, lebo aj ich armada sa spojila z ostatkom sveta proti nim, co ine im ostalo...automat kalasnikova a par raketovych striel... a nakoniec bojovat az do smrti.
Teda partizani boli a su:
-ludia, co bojuju za slobodu a pokoj
- aj dobry a aj zly
- teroristi z ... (nejakeho, akehokolvek) zväzu
- hlavne su to skutocny ludia, ktory nieco chcu a takymto sposobom to chcu dosiahnut (lebo je to posledna moznost)
si nikto nieje isty, co to bolo zac, kto tam bol (cest vinimkam a padlym), naco to vlastne bolo a co to vlastne sposobilo...
...no som hrdy na slovakov ako takych, lebo nech to bolo cokolvek, je to dejepisne dokazane, ze skupina slovakov si povedala, ze takto to dalej nejde a postavili sa na odpor...vzdy sa hovori o slovakoch ako o narode holubicom, no aj tie holubice sa obcas zmenia na dravce a vedia ublizit... vzdy som hovoril, ze slovaci sa vedia nasrat a vedia byt zlí a nebezpecní... len nas treba nasrat poriadne a väcsiu skupinu naraz... nechcem vediet ako to bude vyzerat, ked sa raz slovac zas postavi na odpor, nech je to cokolvek, vlada, madari, romaci, cokolvek.... a co tu potom bude...