Ahojte každú jar a leto mi je na slovensku fajn, ale akonáhle príde zima tak sa moja psychika zosype a sdom na dne. Minulý rok v decembri som začala mať problém s nespavosťou potom prišiel február (tohtoročný február bol veľmi teplý) oteplilo sa a ja som začal športovať a odvtedy mi je fajn. Uvedomil som si že zimy na slovensku neznášam a že táto klíma čo je tu neni určená pre mňa. A že keď som programátor tak mám výhodu lebo môžem pracovať prakticky z hociakej krajiny na svete kde je kvalitná internetová konektivita. Veľa programátorov tak aj žije a pracujú pre Americké a Britské firmy. (To znamená že veľmi zaostalé krajiny ako Kongo, Venezuela, Stredoafrická Republika, Eritrea, Etiópia či Sudán neprichádzajú do úvahy lebo tam nemajú kvalitné pripojenie na internet). Výhoda je že je v tých krajinách celý rok teplo, v tých menej vyspelých krajinách aj nízke ceny. Z programátorksého platu napríklad 30 EURO - 50 USD na hodinu si tam človek žije ako sultán. Taktiež sú tam exotickí ľudia, krásne baby a človek má na sebe celý rok kratase a krátke rukávy ráno sa okúpe v mori. Nevýhoda sú kultúrne rozdiely ale na tie si človek rýchlo zvykne. Tiež nevýhoda je teplo v kancli ale to sa dá riešiť klimatizáciou. Veľká nevýhoda sú tamojšie zvieratá a hmyz kotŕe roznášajú rozne choroby ako malária alebo vás môžu smrtelne zraniť či uštipnúť. Človek ktorý tam ide by mal brať antimalariká lenže tie zase nie sú moc zdravé. Ak antimalariká neberie tak je šanca že sa nakazí a v tamojších nemocniciach by som sa teda liečiť nechcel. Okrem toho je tam HIV. V nierktorých krajinách je aj zakázaný alkohol (Čo mne osobne až tak nevadí lebo tráva je všade dostupná - okrem číny). Skúšali ste to už? a aké s tým máte skúsenosti? Čomu sa treba vyhnúť? A ako je to tam (v krajine kde ste boli) s anglickým jazykom? Aké sú tam dane a či je tam veľká byrokracia alebo naopak.
Do ankety som dal aj ankretu ktorú krajinu by ste si vybrali pre život do komentu napíšte že prečo a či ste tam už boli. Niektoré krajiny ako Chile, Argentína, Urigvai som dal do jedného riadku nakoľko je tam podobná životná úroveň. A nedával som tam kolombiu ani mexiko lebo je tam velká kriminalita ani príliš studené krajiny lebo to môžem ostať rovno tu.
Inak ja uz nejaky ten cas poskulujem nad Malajziou (Penang), alebo Thajskom (Hua Hin). Akurat ma brzdi frajerka, ktora ma job a teda nemoze len tak hocikedy odist.
Ja by som zas išla do chladných krajín, keby že možem Neznášam tieto letá. Ale ešte nemôžem, možno raz. Ale z teplých krajín sa mi páči Hawaj, aj keď v ankete tuším nebol
@melancholik ja mám tiež pozitívny vzťah k japonsku ich jedlá milujem, ale keď som zistil čo japonci stvárali v WW2 tak mi z toho prišlo nevolno boli horší ako nacisti a ustaśovci dokopy. Japonsko je pekné dnes ale v minulosti to bol po mentálnej stránke dosť odpad a možno je to aj tým akú majú históriu: šogunát izolácia cisárstvo atď.
Niekde kde su pocas nasich otrasnych zím pekne 20 stupnove teplôtky... v Thajsku su pocas leta tajfúny, co nemusi byt zrovna prijemne....ale kedze si programator, urcite presedis dost za pocitacom, takze uz len z tohto dovodu by som volila krajinu, ktora ma velky podiel fauny. Nieco ako Hawaii, Bali, Thajsko, Filipiny...nejaké ostrovné krajiny by som zvolila....po prve je tam vsetko dost lacne (co sa tyka Azie), lacne a chutne jedlo, uzasna priroda, vlhkost, prijemne prostredie, prijemni ludia.....avsak taktiez tam dost znecistuju zivotne prostredie a neseparuju. Na tvojom mieste by som zvazila krajinu taku, kde je pristup k vode, kde sa dobre filtruje vzduch (nieco ako ked po celom dni horúčavy prší, tak ten pocit po tom), vlhkost, lacne zivobytie a proste priestor, kde mozes vypnut od virtualneho sveta.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Do ankety som dal aj ankretu ktorú krajinu by ste si vybrali pre život do komentu napíšte že prečo a či ste tam už boli. Niektoré krajiny ako Chile, Argentína, Urigvai som dal do jedného riadku nakoľko je tam podobná životná úroveň. A nedával som tam kolombiu ani mexiko lebo je tam velká kriminalita ani príliš studené krajiny lebo to môžem ostať rovno tu.
ak by som si mal z tohoto hore vybrať, tak buď India (úúúúžasná krajina) alebo Argentína (mám tam rodinu) , príp. Izrael
btw. je to Brunei SAE su krasne ale prilis teplo, ak tak ešte Oman a v Bahraine nič extra zuajímavé okrem F1 nie je