@e fakt neviem co je za problem napisat ze zijem s rodicmi a cesta do skoly mi trva 10 minut co su veci za ktore 85% ludi v pohode zahladuje v birdz ankete -.-
@najivna sčítania ludu nie je o tom,čo si napísala.. je to kontrole štátnej moci nad nami, je to o narušovaní demokracie... je to o štátnom rozpočte... keby si vedela kolko neskutočne vela vecí, sa z toho bude vyvodzovať,tak by si to takto light nebrala..
Mas pocit ze ak nenalepis identifikator na tlacivo zostane scitanie teba ako osoby, dalej bytu ci domu anonymne ? Komisar ho pravdepodobne bude musiet opisat z tlaciva D na tlacivo A, v pripade ze ho odovzdas. V pripade ze ho neodovzdas bude musiet napisat, ze si ho neodovzdal. Aj tak sa k vsetkym informaciam, ktore sa vyzaduju v tlacivach dostane ktokolvek
OMG, prosim vas prestante tu panikarit kvoli scitaniu ludu a otazkach v dotazniku, mali sme tu tie iste otazky v UK, presne to iste na co vas sa pytaju v SVK dotazniku, robite z toho neuveritelne halo. Neotravujte ma s hlupostami a nejakymi stupidnymi protestnymi mailami! Hlavna vec, ze na Facebook si pomaly date vsetko a zrazu mate problem s vierovyznanim, etnicitou a inymi otazkami. a dodatok: ak mate haluz z toho identifikacneho ciaroveho kodu ci co to je, tak to jenoducho nenalepte a hotovo, to je jedina vec co mi ako tak trha oci na tom.
a moj byvaly spoluziak na to napisal: vypisal som aj som nalepku nalepil...vsak nejaky Google/Facebok/Apple so svojim "anonymnym" zameriavanim cez GPS/wifi/mobilne siete vie o nas ovela viacej ako nejaky statisticky urad
@matheusko ano dostane. Práve preto nechápem prečo to od ludí chcu duplicitne? ved každý vie či máš auto- je zahlasené na dopravnom inšektoriate, či máš dom- je v katastri aj s jeho polohou atd, tak načo mám toto robiť znova? Chcu vedieť, nech si zistia ne? radšej sa budem venovať asi iným veciam ako tomuto ne? Neviem, nepáči sa mi ani to, že to príde vziať niekto osobne Prečo to nehodiť niekde anonymne do schránky bez identifikátoru?
nebudem nič lepiť, kedže to budem vyplňovať cez net ale jasné že vyplním všetky údaje správne, nemám IQ ako hojdací koník aby som to nevyplnila správne
nalepku nedam, vyplnim ale napisem ze nemame televizor ..mame septik ...nemame sedacku spime na madraci ...auto nemame ...internet nemame ...a tak ...netreba aby zase uberali z davok, platov, zvysovali ceny lebo nahodou zistia ze ta zobrac slovac este ma nejake rezervy co nasetrila z tej biedy
Potom keď sa pred tou slovačou, ktorá nemá napríklad žiadny internet, budú chcieť predviesť, ako budú internet dotovať, tak ju určite poteší, ak jej ho ponúknu ...
Nejak ma nenapadá, čo dobré asi hentaký prístup k tomu dotazníku môže priniesť ...
@najivna - sakra, neviem nájsť odkaz, ale čítal som prednedávnom taký dosť zaujímavý článok o tom, že napríklad základným materiálom a východiskom pre židovskú genocídu v nemecku počas druhej svetovej vojny bolo sčítanie ľudu ktoré sa odohralo asi 4 roky predtým, skrátka kto doňho uviedol národnosť/pôvod/alebo ako sa tá kolónka volala, "židovská", mal o 4 roky keď sa začali odsuny problém, a jeho príbuzní tiež...
a ten článok bol plný podobných príkladov, ale neviem ho nájsť
@tunidlo chabe je mozno pre teba ..a tiez neviem preco beries vsetko doslovne co som hore napisal a ze vobec riesenim tejto sprostosti sa zaoberas a ten cas nevyuzijes lepsie ..
viete, co nasralo mna? presne ti, co sa tu idu poondiat zo scitania.. ze nevyplnia pravdive informacie? wtf.. nacapite si do profilu fotku a v hociktorej ankete a diskusii prezradite viac, ako by ktokolvek potreboval vediet... a tu neviete vyplnit ani par zakladnych informacii..asi keby sa pytali na pocet sexualnych partnerov a oblubenu polohu,tak to s hrdostou vyplnite..
niekto radsej vyuzije tych 10 minut zivota prospesnejsie.. napriklad na nete alebo vecer pri superstar,ze? dokonca aj cez tu reklamu sa to da stihnut..
a do tretice.. ked sa u nas nebudu stavat skoly, nebude rozvijat kultura, stavat cesty, tak sa necudujte.. Naco by to niekto robil, ked sa v scitani zisti, ze polovica slovakov su nemajetni neandrtalci..
Uveďte všetko presne tak ako máte. Čo vlastníte, akého ste vierovyznania. Dajte kontolný kod aj napíšte čo by ste si predstavovali ako by vás štát ešte mohol vymáčknuť- do poznámky. Ak neuvediete, tak verím že i tak si štát cestu najde to je pravda, tak prečo by ste to štatistickému úradu, (ktorý teda ja osobne neviem kto je, načo je, a komu z neho vaše informácie budú slúžiť)neulahčili. Bude o vás vedieť napr aký sposob energie treba zaťažiť viacej daňami lebo ho vačšina obyvatelstva použiva a je na nom životne závislá. Máte notebook? V tom pripade použivate wifi a tým znečisťujete prostedie rušivými frekvenciami- treba na to vymyslieť daň a skrátka uvádzate tam mnoho informácií o svojom súkromí, ktoré by sice štát a súkromý sektor vedel využiť v prospech ľudí, ale isto sa najdu aj spôsoby ako tieto informácie zneužiť proti prospechu. Áno daju sa tieto informácie najsť na urade práce, katastri či dopravnom inšpektoriate, ale tam plnia svoj účel. Prečo by som ich mál dávať nejakému štatistickému uradu? To si ich rovno možem vycapiť na dvere či do profilu, veď tak či tak nebudem vedieť kto ich skutočne a na aký účel VY/ZNE-užije. Buďte pokorní a podvoľte sa kto chcete. Mne sa to nepáči, že sa mám spovedať niekomu kto neviem či je mojím priateľom alebo nepriateľom. Poznáte niekto "štatistického úrada" osobne? Je to dobrákčisko, alebo len niekto kto z vás chce vymôcť oficiálnou cestou a dobrovoľne údaje, ktoré len tak hocikde nikto dobrovolne neposkytuje a potom vám to zráta aj s úrokami? Choroba dnešnej doby je v tom že si všetci ludia myslia že každý im má právo vidieť do súkromia, lebo šak na FB tak či tak nekontrolovane každý dava do statusu aj to o čom sa práve povadil s partnerom. Keby sme všetci mladší žili v komunizme, oveľa viacej by sme si chránili súkromie, lebo by sme na vlastnej koži riadne okúsili keď o nás "tí nepraví" vedia viacej ako si myslíme, a aj nám riadne dajú najavo ako nás majú v hrsti a čo všetko nám môžu spraviť len aby sme nerebelovali.
Ak by si si prečítal Návod na vypisovanie tohto dotazníka či formulára...prišiel by si na to že ak tam ten čiarový kód nenalepíš tvoj dotazník nebude prevzatý resp. je neplatí..
@jessiqa Mama má evidentne rozum. my nebudeme vypísovať ani zamestnávatela, ani dátum narodenia iba rok, do adresy dáme iba mesto atď. Je to moja vec a opäť sa mi potvrdzuje akí su niektorí ludia naivní a poslúchaju štát ako ovce v stáde. Ale ve´d každého osobná vec. Myslel som ale že to ludom bude viacej prekážať že si niekto dovolí ich otravovať otázkami kolko m2 má ich kuchyňa atd. či maju splachovacie WC, moj posladný zamestnávateľ, či mám počítač, internet, telefón, auto a podobne. Áno ved nie je to až tak tajné, ale čo koho do toho?
No takže dnes som sa kdesi dočital, že výsledky zo sčítania by mali byť uverejnené začiatkom roka 2014. Takže asi je to brutálne náročné také sčítanie obyvateľstva vyhodnotiť. Dnes v časoch počitačov a technologií. No nie že by ma to nejak zaujímalo, lebo podla mňa vyše 30 000 000€ sa dalo použiť aj užitočnejšie ako otravovať ľudí napr na zadlžené zdravotníctvo, školstvo, riešenie bytovej situácie pre mladých a pod. ,ale takto zamestnať štatistov na min.18 mesiacov mi príde až prehnane dlhý a premrhaný čas. Je mi jasné že platy týchto úradníkov idú z peňaženiek daňových poplatníkov. Skutočne ma už teraz zaujíma ako nám to, že sme sa sčítania (aj keď každý po svojom) zúčastnili v budúcnosti (ne) pomôže?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
@rischo neviem ako ty, ale ja v mojom hárku kolónky na meno nemám.
OMG, prosim vas prestante tu panikarit kvoli scitaniu ludu a otazkach v dotazniku, mali sme tu tie iste otazky v UK, presne to iste na co vas sa pytaju v SVK dotazniku, robite z toho neuveritelne halo. Neotravujte ma s hlupostami a nejakymi stupidnymi protestnymi mailami! Hlavna vec, ze na Facebook si pomaly date vsetko a zrazu mate problem s vierovyznanim, etnicitou a inymi otazkami. a dodatok: ak mate haluz z toho identifikacneho ciaroveho kodu ci co to je, tak to jenoducho nenalepte a hotovo, to je jedina vec co mi ako tak trha oci na tom.
a moj byvaly spoluziak na to napisal: vypisal som aj som nalepku nalepil...vsak nejaky Google/Facebok/Apple so svojim "anonymnym" zameriavanim cez GPS/wifi/mobilne siete vie o nas ovela viacej ako nejaky statisticky urad
DEMENTI
You don't have permission to access /wp-content/uploads/OBYV_SK-15.pdf on this server.
Naďalej to pre mňa zostáva záhadou
... vzor A-cko ... teda ziadne meno sa nevyplna, aj tak je v D-ecku a v centralnom registri obyvatelstva, a na matrike, a ...
» www.iseco.sk/scitanie-2011/...
Potom keď sa pred tou slovačou, ktorá nemá napríklad žiadny internet, budú chcieť predviesť, ako budú internet dotovať, tak ju určite poteší, ak jej ho ponúknu ...
Nejak ma nenapadá, čo dobré asi hentaký prístup k tomu dotazníku môže priniesť ...
Sranda, že najprv si to tu zdôvodníš a po zmienení, že to zdôvodnenie je dosť chabé uvedieš, že zdôvodnenie existuje a tam to končí ...
Ozaj zaujímavé ...
a ten článok bol plný podobných príkladov, ale neviem ho nájsť
Ale fakt, kde je v tom, že o sebe človek poskytne údaje nejaká katastrofa?
No brať to metaforicky ma nenapadlo ...
niekto radsej vyuzije tych 10 minut zivota prospesnejsie.. napriklad na nete alebo vecer pri superstar,ze? dokonca aj cez tu reklamu sa to da stihnut..
a do tretice.. ked sa u nas nebudu stavat skoly, nebude rozvijat kultura, stavat cesty, tak sa necudujte.. Naco by to niekto robil, ked sa v scitani zisti, ze polovica slovakov su nemajetni neandrtalci..