Nejak poslednou dobou nechápem že čo chcú dokázať alebo skôr čo urobili..
Oni sú tí ktorý sú za to aby boli stránky ako megaupload späť a aby bolo viac voľnosti na nete ? Alebo naopak ? Chcú úplne obmedziť prezeranie na internete ?
Oni sú tí ktorí chcú udržať slobodu prejavu na nete. To že si budeš môcť čokoľvek sťahovať bez toho aby si za to mohla byť trestne stíhaná, aby si mohla kopírovať obrázky, aby si si mohla stiahnuť hudbu a dať ju do mp3...
V prvom a poslednom rade - Anonymous NIE JE ziadna organizovana skupina.
Chodte na 4chan a uvidite co su Anonymous. Nahodni ludia. Kazdy jeden z utokov ktore maju na starosti Anonymous moze byt vedeny uplne inou skupinou ludi.
Niektori z nich si dajme tomu zalozili Twitterove ucty, ale to je fuk.
Kazdy zvladne spichnut kratke video a pustit program, ktory "hackuje" za neho.
Realne sa vyzna len mala cast z nich. Vsetky tieto utoky na Slovenske stranky su len pracou zopar kliknuti, ktoru by zvladlo 95% ludi aj tu na Birdz.
nemam rad amikov a ich snahu vsetko kontrolovat ale chapem ze je blbe ked niekto nieco vymysli a hned je to na nete.
Predstavim si ze je nejaky novy film v kine a vdaka nejakemu curakovi je na nete a do kina ide o polovicu menej ludi. Mne je to jedno lebo na nete moc nekukavam filmy ale z pohladu tvorcu je to svinstvo.
Vacsina vacsich protestov (ktore maju nejaku uroven) ktore prebehli nie su o tom, ze "chcete nam zakazat stahovanie". Wikipedia rozhodne nebola stopnuta kvoli stahovaniu.
Smutne je, ze sa toho chyta vela oportunistov, ktorym nejde o to, ze ten zakon umoznuje cenzuru weboveho priestoru, ale o to, ze si oni nebudu moct zase nieco stiahnut.
@ao ono to tak zrejme asi aj bude... tým by som si hlavu nelámal, lebo aj samotným navrhovatelom ide v prvomrade o zarazenie toho sťahovania.... ten zákon sa ešte upraví...
Ale treba podotknúť aj to, že dvd , ktoré u nás stojí 30 eur v Amerike kúpiš za 2 doláre a to je tiež vykorisťovanie....
no ide hlavne o to, že keby som mal mať všetkú hudbu čo mám v počítači kúpenú legálne v obchode, tak mám doma v polici asi 600 cedečiek, čo je dost nepraktické.
myslim ze by sa mal obmedzit upload veci na net ako 10 deti sa snazia spievat katy perry , no ale zas anonymous maju pravdu ze nejaka sloboda tu musi byt , navrhol by som nieco medzi amerikou a anonymous..
Ale nalejme si cisteho vina, ze to nie je zly napad. Ludia by konecne nesedeli pred pocitacom cele dni, znova by sa spopularizovali kniznice kina, ludia by sa spoznavali vonku a nie na facebooku ci cez pokec. atd...detom by sa vratilo detstvo. Ale acta je jedna obrovska sikana s ktorou nesuhlasim a zase ide o peniaze do vreciek vysoko postavenym ludom. Im absolutne nejde o dusevne vlastnictvo. Mam z anonymous dobry pocit, novodoby zbojnici pri ktorych padaju stranky vlad a politickych stran. Snazia sa o medializaciu problemov, poskytuju protestujucim v amerike prikrivky a jedlo ...podla toho co som citala. A paci sa mi ze si vzali priklad z Vendety
držim im palce aby dosiahli slobodu rpejavu a aby teho zakladatela megauploadu nezabasli lebo mu horzi 50 rokov čo je dots trapne ze za taku chujovinu ma dostat tolko rokov
Anonumous sú nádej pre slobodný internet. Ale sa mi páči, ako na nich ľudia nadávali, keď chceli napadnúť facebook, a teraz by im všetci aj prdel vybozkávali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Chodte na 4chan a uvidite co su Anonymous. Nahodni ludia. Kazdy jeden z utokov ktore maju na starosti Anonymous moze byt vedeny uplne inou skupinou ludi.
Niektori z nich si dajme tomu zalozili Twitterove ucty, ale to je fuk.
Kazdy zvladne spichnut kratke video a pustit program, ktory "hackuje" za neho.
Realne sa vyzna len mala cast z nich. Vsetky tieto utoky na Slovenske stranky su len pracou zopar kliknuti, ktoru by zvladlo 95% ludi aj tu na Birdz.
Predstavim si ze je nejaky novy film v kine a vdaka nejakemu curakovi je na nete a do kina ide o polovicu menej ludi. Mne je to jedno lebo na nete moc nekukavam filmy ale z pohladu tvorcu je to svinstvo.
To je celé.
Ja osobne by som uvítal chodiť s kamošmi každú sobotu na ihrisko len tak si zahrať namiesto toho, že všetci kysnú za compom a pozerajú serialy.
Proste.... mne bolo za éry sťahovania dobre, ale bude mi dobre aj bez toho a preto ma to vôbec netrápi.
Vacsina vacsich protestov (ktore maju nejaku uroven) ktore prebehli nie su o tom, ze "chcete nam zakazat stahovanie". Wikipedia rozhodne nebola stopnuta kvoli stahovaniu.
Smutne je, ze sa toho chyta vela oportunistov, ktorym nejde o to, ze ten zakon umoznuje cenzuru weboveho priestoru, ale o to, ze si oni nebudu moct zase nieco stiahnut.
Vôbec netvrdím, že wikipedia bola stopnutá kôli tomu.
Dobre, môže to zaviesť cenzúru na dostupnosť informácii, tak budeme zase chodiť do knižnice no.
Pre mna za mna nech sa zrusi kazdy jeden megaupload, ale nech zbytok nechaju tak jak je
Ale treba podotknúť aj to, že dvd , ktoré u nás stojí 30 eur v Amerike kúpiš za 2 doláre a to je tiež vykorisťovanie....
O TOTO !!!
o kontrolu na colniciach moznost odobrat ti tam zariadenie ak je jeho obsah podozrivy
alebo o to zhromazdovanie informacii o uzivateloch poskytovatelom internetu
tiez o to ze kazda napalovacka je podla ACTA nelegalna (lebo dokaze CD/DVD skopirovat)
aj o to ze stranky s free softom by boli cenzurovane kvoli moznosti stiahnutia softu pomocou ktoreho sa daju porusovat autorske prava
alebo co tak to ze ak mas film na DVD tak jeho skopirovanie na disk je porusenie autorskych prav tiez skopirovanie hudby do mobilu ci mp3 prehravaca
a dalo by sa menovat dalej...
podlamna si napisal dosť pičovinu lebo aj ked kupis nejaku MP3 z netu možeš ju mať na 100diskoch pokial ich nikomu nedáš
Prípadne to budú robit prostrednictvom licencii ako hry na mobil. Licencia na jeden,dva,tri mobilné telefóny ..