@aicul poznam baby ktore si to davaju rano o 10 v skole ( cez vikend dovtedy akurat spia a cez tyzden maju "desiatovu" prestavku vacsinou )
jedna kamaratka si to davavala vzdy poobede okolo piatej lebo vzdy bola vonku a niekde sme sedeli a este nebol vecer cize sa nestalo ze by pocas niakej zabavy na to zabudla
a viem aj o takych ktore si to davaju o 22.00 lebo o deviatej ci pol desiatej maju(alebo chcu ) byt doma a akurat im to tak vyde
si to urci podla seba ako ti to najviac vyhovuje kazdemu nieco ine
ževraj je najlepšie to užívať večer,ale ja to užívam o pol dvanástej...akosi som si to zaužívala,keď som cez obednú prestávku frajerovi volávala...a pritom som si tak nejak spomenula...
@alpynus ono ani tak nejde o samca-vždy.. niekedy ti to aj zachrani zivot
ja to uzivam presne o 18:55 mam budik..je to presne akurat, pac ked idem von tak som bud este doma alebo na ceste niekam..takze na to nezabudnem.. a nosim ju aj tak vzdy pri sebe
a este je to aj vyhodne, ked naprikald zjes cez den nieco zle a na druhy den mas hnacku, tak ta tabletka nestrati ucinok, za to kebyze si ju das rano, tak uz to je trosku nebezpecne
ale mam kamosku co si to dava o 7mej rano a normalne samovolne aj cez vikend sama vstane, takze uvaz sama kedy mas cas a tak..
@Alpynus daj s prirodou pokoj priroda sa na nas vyburuje aj bezdovodne, vsetci mame v sebe casovanu bombu menom rakovina, a ta moze zacat samovolne tikat kedy sa jej zachce tak isto ako sme uz v dnesnej dobe nachylni na xyz dalsich veci.... zda sa mi byt chore mat z toho strach a obmedzovat sa ....
Od dectva som si poctivo cistil zuby, pravidelne zo zvyku si medzi ne prechadzam dentalnou nitou, sladkosti mi nikdy nechutili a preca mam s nimi problem...............................................
Ja užívam večer vždy o ôsmej... a neprekáža mi to. to je čas kedy chodím von, takže si ju dám a idem von...pohodka..pretože ráno by sa mi nechcelo napríklad stávať cez víkend
@Alpynus ved ja rozumiem ale pointa toho co som chcel povedat v kocke lepsie zit 20 rokov naplno ako 100 a nic z toho nemat....... a ak niekomu chuti sex tak prosim... okrem toho nebudu to brat vecne.... je zivot a zivot a v tej druhej faze zivota su tieto veci uz vedlajsie......
Avšak, je tu predsa jeden výrazný rozdiel. Rezňom si cielene nezasahuješ do hormonálnej sústavy. Rezeň určite nespôsobí to, že ak Ťa prejde mladícka bujarosť a budeš chcieť mať vlastnú rodinu, tak nebudeš môcť.
ja si dávam o 6:00 ráno... cez týždeň vtedy vstávam do školy čiže hneď po zobudení a cez víkend mám budík, dám si ju a zase spím ďalej čiže vpoho. Mám ich stále na nočnom stolíku hneď pri posteli takže sa mi nikdy nestratia a mám ich vždy na očiach
@Alpynus Nebudem tu riešiť štatistiky, ale antikoncepcia nemusí mať žiaden vplyv na telo, tak ako nemusí mať ani ten rezeň.
Samozrejme, môže ti to aj dojebať život rovnako ako rezeň, cigarety, alkohol, coca-cola, drogy a kopec kopec iných vecí.
Proste buď to dostaneš, alebo nie, rovnako človek ktorý v živote nefajčil môže dostať rakovinu pľúc a človek ktorý fajčí dve krabičky denne už 40 rokov môže mať pľúca úplne zdravé (môj starý otec).
@Alpynus Bude to tým, že sa na to obaja pozeráme z opačnej strany, kedže máme odlišný pohľad na svet.
Ja som typ, ktorý nerieši to čo je škodlivé, alebo nie (samozrejme všetko s mierou a nevravím len o antikoncepcii), žijem len raz a na svete je miliarda vecí, ktoré ma môžu zabiť.
Zbežným pohľadom cez okná do mojej izby by si zistil, že to neriešim možno ešte väčšmi, než Ty.
Je to len otázka hodnôt.
Ale určite komfortná súlož s mojou milou mi nie je tak vysoko, aby mala neskôr celý život problémy s hormonálnou sústavou a existovalo veľké riziko, že nebudeme môcť mať vlastné dieťa. A určite to za to nestojí ani jej.
@Alpynus lenze zivotnu filozofiu s exhaktnymi vedami neskombinujes pochop to....rob vsetko jak sa ma a o 30 rokov si mozno povies "" som zdravy"" ale viac si toho asi nepovies... a mozno ani to "" som zdravy"" si nepovies ale to ti neprajem kazdy nech sa citi dobre a zije co najdlhsie
@Alpynus a tym nechcem povedat ze uvazujes zle... tvoj postoj mozem ako pozorovatel len pochvalit... je zodpovedny... lenze kazdy ma v zivote ine hodnoty
Vôbec si ma nepochopil. Mojím cieľom nie je dlhovekosť. A už tobôž nie dlhovekosť na úkor poznania.
Negatívne som sa k týmto "liečivám" vyjadril preto, lebo si myslím, že pár rokov bezhlavej súlože nestojí za veľmi vysokú pravdepodobnosť celoživotných problémov s hormónmi a naviac, vysoké riziko, že užívateľka bude nezvratne neplodná.
povodne som chcela alpynusovi volaco napisat ale je to zbytocne pretoze si furt toci to iste dokola a z toho co ktokolvek napise si vybera len to co sa mu hodi a na ostatne nereaguje pretoze nema argumenty...tot vsio
@33 kde si vyčítal, že po vysadení antikoncepcie má žena menšiu šancu otehotnieť?
Je to hlúposť, nevyrábajú sa antikoncepcie ako v " 5. storočí", už sú na inej báze a zdravá žena (bez vážnych zdravotných komplikácií) antikoncepciu normálne príjme. Pravdaže, každej žene je predpísaná aj osobitná HAK na základe vyšetrení.
Mnohokrát sa HAK predpisuje párom, ktoré nemôžu mať deti (lebo má žena napr. nepravidelný cyklus, HAK jej ho upraví).. Už po mesiaci, po začatí ďalšieho cyklu, je žena schopná otehotnieť.
A ešte... mladým ženám, dievčatám, ktoré HAK užívajú (aj zo zdravotných dôvodov, napr. pri polycystických vajčeníkoch) sa predpisuje HAK prihliadnuc k ich veku...
najlepsie si to spojit s najakou cinnostou co clovek robi kazdy den,naprikald dat si to vzdy po ranajkach,potom je mensia sanca ze zabudne ked to robi pravidelne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Ja ju užívam večer, ráno, keď vstávam, takmer nikdy nestíham, takže by som na ňu ľahko zabudla.
jedna kamaratka si to davavala vzdy poobede okolo piatej lebo vzdy bola vonku a niekde sme sedeli a este nebol vecer cize sa nestalo ze by pocas niakej zabavy na to zabudla
a viem aj o takych ktore si to davaju o 22.00 lebo o deviatej ci pol desiatej maju(alebo chcu ) byt doma a akurat im to tak vyde
si to urci podla seba ako ti to najviac vyhovuje kazdemu nieco ine
A všetko to len kvôli tomu nenabaženému samcovi...
ja to uzivam presne o 18:55 mam budik..je to presne akurat, pac ked idem von tak som bud este doma alebo na ceste niekam..takze na to nezabudnem.. a nosim ju aj tak vzdy pri sebe
a este je to aj vyhodne, ked naprikald zjes cez den nieco zle a na druhy den mas hnacku, tak ta tabletka nestrati ucinok, za to kebyze si ju das rano, tak uz to je trosku nebezpecne
ale mam kamosku co si to dava o 7mej rano a normalne samovolne aj cez vikend sama vstane, takze uvaz sama kedy mas cas a tak..
ja si rada prispim
To je pravda. Každopádne si myslím, že sa tomu určite dá vyhnúť.
A každopádne sa príroda vybúri aj na takej tete.
Od dectva som si poctivo cistil zuby, pravidelne zo zvyku si medzi ne prechadzam dentalnou nitou, sladkosti mi nikdy nechutili a preca mam s nimi problem...............................................
Každopádne si čistením zubov drasticky nezasahuješ do hormonálnej sústavy ani do homeostázy.
K Tvojim zubom - všetkého veľa škodí.
Rakovinu môžeš dostať aj z toho nedelného rezňa.
Antikoncepciu okamžite spájate so sexom a preto nadávate na jej užívanie v mladosti.
Keby nezabraňovala otehotneniu tak nikto o jej škodlivosti ani necekne...
Viem.
Avšak, je tu predsa jeden výrazný rozdiel. Rezňom si cielene nezasahuješ do hormonálnej sústavy. Rezeň určite nespôsobí to, že ak Ťa prejde mladícka bujarosť a budeš chcieť mať vlastnú rodinu, tak nebudeš môcť.
Samozrejme, môže ti to aj dojebať život rovnako ako rezeň, cigarety, alkohol, coca-cola, drogy a kopec kopec iných vecí.
Proste buď to dostaneš, alebo nie, rovnako človek ktorý v živote nefajčil môže dostať rakovinu pľúc a človek ktorý fajčí dve krabičky denne už 40 rokov môže mať pľúca úplne zdravé (môj starý otec).
Všetko by to bolo v poriadku; avšak v tomto prípade to nie je "buď-alebo", ale len "buď".
Mnohé štúdie to potvrdzujú a ešte len potvrdia.
Keby sa pred storočím rozprávame na tému "rádioaktivita" a ja by som tvrdil, že je to škodlivé, Ty by si rovnako tvrdil, že je to "buď-alebo".
Ja som typ, ktorý nerieši to čo je škodlivé, alebo nie (samozrejme všetko s mierou a nevravím len o antikoncepcii), žijem len raz a na svete je miliarda vecí, ktoré ma môžu zabiť.
Zle si ma odhadol.
Zbežným pohľadom cez okná do mojej izby by si zistil, že to neriešim možno ešte väčšmi, než Ty.
Je to len otázka hodnôt.
Ale určite komfortná súlož s mojou milou mi nie je tak vysoko, aby mala neskôr celý život problémy s hormonálnou sústavou a existovalo veľké riziko, že nebudeme môcť mať vlastné dieťa. A určite to za to nestojí ani jej.
Vôbec si ma nepochopil. Mojím cieľom nie je dlhovekosť. A už tobôž nie dlhovekosť na úkor poznania.
Negatívne som sa k týmto "liečivám" vyjadril preto, lebo si myslím, že pár rokov bezhlavej súlože nestojí za veľmi vysokú pravdepodobnosť celoživotných problémov s hormónmi a naviac, vysoké riziko, že užívateľka bude nezvratne neplodná.
Je to hlúposť, nevyrábajú sa antikoncepcie ako v " 5. storočí", už sú na inej báze a zdravá žena (bez vážnych zdravotných komplikácií) antikoncepciu normálne príjme. Pravdaže, každej žene je predpísaná aj osobitná HAK na základe vyšetrení.
Mnohokrát sa HAK predpisuje párom, ktoré nemôžu mať deti (lebo má žena napr. nepravidelný cyklus, HAK jej ho upraví).. Už po mesiaci, po začatí ďalšieho cyklu, je žena schopná otehotnieť.