Len tak okrajovo, spravne si myslim, ze to bola tvrda rasova segregacia?
Ak ano, tak som rozhodne proti, kedze neznasam netoleranciu. Situacia s atam teraz viacmenej vyriesila, no aby sa to velmi rychlo neobratilo. (cernosy vedia velmi dlho drzat v sebe pomstu, za taketo veci)
@1@2@3 ano z hladiska moralky bol ten rezim zly ale nikto nemoze popret ze aj vdaka nemu sa z JAR stal ekonomicky najsilnejsi stat afriky,vybudovali nemocnice(nielen pre bielych ale aj pre ciernych)a taku infrastrukturu o ktorej mozu ostatne africke krajine este par desatroci iba snivat,kazda minca ma dve strany,momentalne je JAR stat s najvacsou kriminalitou na svete,lupezne vrazdy a znasilnenia su na dennom poriadku,keby som bol juhoafrican myslim ze radsej by som zil v apartheide ked bol klud jak sa teraz bat ci ma neodbachne nejaky sfetovany zulukafir,nejsom rasista ale realista
Babka s dedom zili od 70tich rokov v JAR a podla rozpravania, ale aj podla toho co som sa v afrike ucil na skole sa mi ten system zdal celkom v pohode. Ano juzna afrika sa nedelila na ludi, ale na bielych a ostatnych, ale za to mali VSETCI pracu a strechu nad hlavou. Ked som tam bol pred 8 rokmi tak sice to uz padalo na hubu ale stale sa to nedalo porovnat s tym co je tam teraz.. Cernosi kradnu, vrazdia, nepracuju, byvaju na uliciach, vsade je bordel, elektrarne asi 4 hodiny do dna byvaju odstavene (nie su $$), neexistuje tam ziadna verejna doprava (len pre ciernych, tam sa beloch neodvazi) atd.. Z obchodneho centra johannesburgu si cernosi spravili byty z ktorych strielaju na vsetko na okolo atd.
Juzna afrika je krasna krajina, ale ked su neni henti smradi cierni pod kontrolou tak je tam bordel.. Presne to iste co bolo v Zimbabwe. Jedna z najlepsich ekonomik afriky vdaka bielym. Cernosi ich zacali vrazdit a co tam je dnes? Radovo 100% inflacia, chudoba, vojny...
Tak nerozpravajte o rasizme, ked viete o tom jedno velke hovno
@Tommyhot tiez tam mam rodinu a ich zazitky su uplne rovnake,podla mna bol idealny stav ten co tam bol v 70-80 tych rokoch ze uz to nebolo zas tak prisne ale nemohli tam robil bordel ako teraz
mas pravdu oficialne az 1994 ale uz od 92 sa to uplne zvolnilo v 94 boli prve vserasove volby a vyhral Mandela,ja som velmi zvedavy ako zvladnu bezpecnost na MS...
@Hetfield bezpecnost nezvladnu, tam nie je nad cim spekulovat. Je tam v priemere 60 vrazd denne (aspon ked som tam bol ja to tak bolo) to sa podla mna ustriehnut neda a hlavne ked tam budu "turisti" z celeho sveta. Mna by skor zaujimalo ci stihnut dobudovat verejnu dopravu a ci ju aj niekto z bielych bude pouzivat. Pretoze tam sa inak ako autom chodit neda.. Kazdopadne je skoda, ze taka pekna krajina dopadla koli sprostym ciernym papulam tak ako dopadla..
@hetfield Lenze u naszas taka chudoba nie je, ale kedsi porovnas Romske osady s tymto, tak uz sa to blizi. (samozrejme v 300 populacnej dedine nebude 60vrazd denne).
@Ribo porovnavat cigansku osadu s cernosskou? ak vojdes do cernosskej osady na 99,99% odtial zivy neodides. Ak vojdes do ciganskej, tak ta najskor "len" okradnu, pripadne zmlatia.. Mozno ani to. Cigani su oproti cernochom Einsteinovia
Ale zas nehadzem vsetkych cernochov do jedneho vreca, poznam ich velmi vela normalnych, pracovitych, slusnych a rozumnych. Skoda, ze vacsina z nich pomrela na AIDS..
myslim, ze velmi dobre vedeli preco tam zaviedli aparteid. Iba slepy ignorant nevidi rozdiel v JAR pred a po apartheide. A ani v europskych krajinach si nemoze obcan behat kade sa mu zachce.
Celkovo si myslim, ze zrusenie kolonii bolo v afrike chybou pre vsetkych bez rozdielu rasovej prislusnosti, cernosi si nikdy nedokazu vladnut sami, a aj ked su teraz naoko slobodny tak sa nezbavia zlocinov, obcianskych vojen, chorob a pomoci od rozvinutejsich krajin...
je to len teoria, ale mozno sa raz karta obrati vzhladom na rast populacie cernosskej (ako aj romskej) oproti rastu belochov...mozno pride aj na obrateny apartheid kdesi v USA...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ak ano, tak som rozhodne proti, kedze neznasam netoleranciu. Situacia s atam teraz viacmenej vyriesila, no aby sa to velmi rychlo neobratilo. (cernosy vedia velmi dlho drzat v sebe pomstu, za taketo veci)
Juzna afrika je krasna krajina, ale ked su neni henti smradi cierni pod kontrolou tak je tam bordel.. Presne to iste co bolo v Zimbabwe. Jedna z najlepsich ekonomik afriky vdaka bielym. Cernosi ich zacali vrazdit a co tam je dnes? Radovo 100% inflacia, chudoba, vojny...
Tak nerozpravajte o rasizme, ked viete o tom jedno velke hovno
mas pravdu oficialne az 1994 ale uz od 92 sa to uplne zvolnilo v 94 boli prve vserasove volby a vyhral Mandela,ja som velmi zvedavy ako zvladnu bezpecnost na MS...
Ale zas nehadzem vsetkych cernochov do jedneho vreca, poznam ich velmi vela normalnych, pracovitych, slusnych a rozumnych. Skoda, ze vacsina z nich pomrela na AIDS..
Celkovo si myslim, ze zrusenie kolonii bolo v afrike chybou pre vsetkych bez rozdielu rasovej prislusnosti, cernosi si nikdy nedokazu vladnut sami, a aj ked su teraz naoko slobodny tak sa nezbavia zlocinov, obcianskych vojen, chorob a pomoci od rozvinutejsich krajin...
kriminalita neprisla s chudobou ale s chaosom a neschopnostou si vladnut