Task killer je blud. Jediný jeho efekt je, že sa systém nevie poriadne naučiť, čo používaš najčastejšie a držať to potom v RAMke, ak sa dá (a šetriť energiu, keďže to nemusí ťahať z ROMky znova). "Running" na Androide v drvivej väčšine prípadov vôbec neznamená, že appka si berie výkon alebo energiu. A už nedávno som do iného fóra písal: empty RAM = useless RAM. Ak Android niečo potrebuje, on zbytočné veci vyhodí sám a nahrá to nové.
Antivír (v skutočnosti to je na Androide skôr antimalware) mám jedine na preskenovanie nových appiek (používam rôzne, nie len Market), potom ho freezujem, aby zbytočne nebežal.
Všetko free:
AdAway (perfektný adblocker, treba root)
AlarmDroid (omnoho lepší alarm, ale treba ho ochrániť pred killovaním systémom, v GoLauncher EX sa to dá)
DroidFish (šach, silný Stockfish engine)
exDialer (voči Gingerbreadu omnoho lepší dialer a kontakty, na plnú funkčnosť ho treba spraviť systémovou appkou - čiže treba root a Titanium Backup)
Ghost Commander (TC-like filemanager - dva stĺpce)
Hacker's Keyboard (SVK klávesnica aj s piatym riadkom diakritiky na EN mobile)
MortPlayer (mediaplayer podľa zložiek, nie albumov) + Widgets
Simon Tatham's Puzzles (31 hier - Míny, Mastermind,...)
QuickPic (rýchlejšia galéria fotiek)
TaskSwitcher (Alt+Tab pre Android)
ZArchiver (archívy - aj vytváranie)
No a potom už len zložitejšie veci - rôzne konvertory, kalkulačky, diagnostické sieťové/WiFi appky, remote control...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
napriklad namiesto Viberu rozhodne odporucam Voxer.
a moje srdcovky su samozrejme SoundHound a Shazam.
To by mal mať každý
» www.mojandroid.sk/android-aplikac...
Antivír (v skutočnosti to je na Androide skôr antimalware) mám jedine na preskenovanie nových appiek (používam rôzne, nie len Market), potom ho freezujem, aby zbytočne nebežal.
Všetko free:
AdAway (perfektný adblocker, treba root)
AlarmDroid (omnoho lepší alarm, ale treba ho ochrániť pred killovaním systémom, v GoLauncher EX sa to dá)
DroidFish (šach, silný Stockfish engine)
exDialer (voči Gingerbreadu omnoho lepší dialer a kontakty, na plnú funkčnosť ho treba spraviť systémovou appkou - čiže treba root a Titanium Backup)
Ghost Commander (TC-like filemanager - dva stĺpce)
Hacker's Keyboard (SVK klávesnica aj s piatym riadkom diakritiky na EN mobile)
MortPlayer (mediaplayer podľa zložiek, nie albumov) + Widgets
Simon Tatham's Puzzles (31 hier - Míny, Mastermind,...)
QuickPic (rýchlejšia galéria fotiek)
TaskSwitcher (Alt+Tab pre Android)
ZArchiver (archívy - aj vytváranie)
No a potom už len zložitejšie veci - rôzne konvertory, kalkulačky, diagnostické sieťové/WiFi appky, remote control...