@19 ten uz tazko zozenies lebo europska unia ma na to kvotu jak hovado =D proste tej latky z tej paliny ci co to je tam uz nemoze byt vobec tolko.....inac ono to tam stale je ale v takom malom mnozstve ze sa z toho ozeres k smrti skor jak by to malo daky ucinok =D
Cez internet sa dá za cca. 200 dolárov objednať fľaša absinthu, ktorý má 100mg thujónu na jeden liter.
V ČR si kupujem absinth s obsahom 10mg/l -> najvyššie povolená hranica. Neviem, aká je legislatíva na SR, či nejakí samozvaní správci sveta dovolili alebo nedovolili piť ľuďom, čo chcú, ale myslím, že 10mg/l by mala byť horná hranica aj tam.
po dlhšom čase tu kuknem a čo nevidim: tema o aBsinte .. tak som sa potešil .. žial zatial som pil len červený páleny ale poviem vám : MNAM .. odporučam
I like ap( sinth zelený je faijen keď sa nájde dobré miesto kde majú kvalitný, červený som mal kupovaný flašu ale bolo hnusné(ale tak aký kupovaný nieje hnusný to sa nedá porovnávať s domácim)...no ešte sa nepoštastili ani halušky(možno bryndzové)a ani vracka nebola zatiaľ z teho ae pamätám si keď som to mal prvý krát pekne ma to rozprúdilo
Pil som zelený aj čierny.... moc mi to nechutilo, pálili ma s toho aj pery, ožraty som bol tak rýchlo že som si to ani neuvedomil a halucinácie som aj tak nemal.... nie je to alkohol pre mňa ja radšej klasiku spiš hruška
najradsej mam, ked sa ma niekto snazi presvedcit, ze absint sa musi pit paleny, inak je to uplne buranstvo; pricom pravda je taka, ze absint sa od jeho vzniku nikdy tak nepil a cely ten cirkus s horiacom cukrom vznikol v cesku az v roku 1990 (!!!)
Pretože sa v ňom píše: "In the 1990s Czech Absinth producers introduced the method of lighting the sugar cube on fire.[58] This type of absinth and the associated "fire ritual" are modern creations and have little to no relationship with the history and tradition of real absinthe as a cultural phenomenon."
@alpynus keď sa pil absinth vo veľkom za čias francúzskych prekliatych básnikov a iných, tak jediný, kto pil absinth s cukrom, bol verlaine, bol tým povestný. správne sa má piť bez cukru, ako to spomína @tikalok
okrem toho veta "nemáš správne zdroje" a za tým uviesť wikipédiu je viac než smiešne
Mňa zaujalo keď sa 15-17 ročný chlapec a dievča rozprávali o zelenej tequile ale vraj existuje aj čierna ta je najhoršia vraj má 100% alkoholu a je zakázaná..
Ano a neze pil ale slopal este ked som bol v maturitnom rocniku som sa ucil na vyznamenanieale kazdy piatok s kamosom v krcme a po 6 - 8 absinty neskor aj viac a 3 - 4 piva. Absint je skvely len pre niekoho aj silny nielen ako na opitie ale môze niekoho palit aj hlatan od neho - slabsie povahy. Teraz som ho uz dlho nepil snad od augusta
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
chYbička....se vloudila.
že zbloudila ale nič v zlom
_________
vipil som blval som a ne traz ani dva krat ani ....
s kamaratom sme si kupili flasku a celu sme stiahli behom vecera a bez brzdy
nebol dobry napad
Ale zaujímalo by ma kde sa dá zohnať ten pravý absinth, ktorý vraj spôsobuje aj halucinácie...
Cez internet sa dá za cca. 200 dolárov objednať fľaša absinthu, ktorý má 100mg thujónu na jeden liter.
V ČR si kupujem absinth s obsahom 10mg/l -> najvyššie povolená hranica. Neviem, aká je legislatíva na SR, či nejakí samozvaní správci sveta dovolili alebo nedovolili piť ľuďom, čo chcú, ale myslím, že 10mg/l by mala byť horná hranica aj tam.
Absinth sa pred konzumáciou pripravuje akýmsi "rituálom" s cukrom, ohňom a lyžičkou.
Na internete po chvíľke gúglenia nájdete viaceré postupy.
Nech ho pije každý tak, ako mu to najviac vyhovuje.
Ale nemáš správne zdroje.
» en.wikipedia.org/wiki/Absinthe...
to je správny zdroj?
Pretože sa v ňom píše: "In the 1990s Czech Absinth producers introduced the method of lighting the sugar cube on fire.[58] This type of absinth and the associated "fire ritual" are modern creations and have little to no relationship with the history and tradition of real absinthe as a cultural phenomenon."
Kvapku bych aj ochutnala, lebo vizuálne mi zelený hrozne pripomína Listerine
ale vie zahriat
okrem toho veta "nemáš správne zdroje" a za tým uviesť wikipédiu je viac než smiešne
Pretože v tomto konkrétnom prípade je tá stránka na wikipédií viac než zasiata rôznymi knižnými zdrojmi