Hello, teraz nastupujem do 4. ročníka na gympli, jedna zo skol kam sa hlasim je STU v BA - architektúra a urbanizmus, hlási sa tam tiez niekto ? A taktiež, chodil niekto na kurzy kreslenia ktoré poskytuje STU ? Stalo to za tie prachy ? D
Ja idem z gymnazia teraz na FA a do BA ma zobrali bez problemov a nemal som ziaden kurz a kamoska chodila na kurz a nepomohol jej.. velmi zalezi na tvojich kresliacich schopnostiach
@aprilynne mi hovorila kamoška co tam mala tento rok - zátišie a tie telesa... potom z geometrie bola uloha taka, ze mala dany narys bokorys a pôdorys a mala nakresliť cele teleso a naopak... plus SCIO testy samozrejme.. ako nezdá sa mi to nejak strašne
Podľa mňa tá úloha bola najviac náročná , ono sa to rieši normálne na konci prvého semestra až
Na kurzoch spoznáš ľudí, aj ti to pomôže asi, ale ku prijimackam zbytočné, kresliť asi aspoň trochu vieš
@aprilynne no nakoniec som sa prihlásila na kurzy, buduci tyzden idem poslednykrat... už aj prihláška je odoslaná trochu mam z toho zmiešané pocity tiež by ma zaujímalo či si spokojná vlastne na tej skole a veci podobne..
@evulqa @mercuryy
No, sem tam nadávam, ale aj tak by som nemenila Lebo si neviem predstaviť, že by som študovala niečo iné.. Aj na systém "celé dni robím iba zadania a nestíham ani domov zavolať" sa dá zvyknúť Vravím, v tomto smere sú aj lepšie školy, ale v ba sme jediní no Ak vás to chytí a bude baviť, tak to stačí si myslím
@evulqa ja som spokojná, čo to som sa naučila hlavne co sa tyka perspektívy ... no my sme sa zameriavali hlavne na kreslenie zátiši a telies, nič podobné tej deskriptivnej iba to, že sme mali raz skúsiť nakresliť pôdorys kompozície telies v com je jedna úloha podobna, inak nic... neviem ako tu úlohu spravím
@evulqa akože plný počet zo scio testov? také neexistuje D to by mohol mať fakt iba génius čo nič iné nerobí iba sa na to pripravuje.. plný počet dajú všetkým ale tak to neznamená že nesnažiť sa na tých testoch
@evulqa rozprávali sme sa potom v prváku so spolužiakmi o tom, ja som mala napr celkom dobrý percentil, niektorí mali fakt taký slabší a tiež mali rovnaký počet bodov, teda plný
@Aprilynne No superr ďakujeem veľmi pekne potešila si maa . Keď si robila ty príjimačky, tak s úlohy kde je tá deskryptívna geometria čo ste mali za úlohu ?
@evulqa ja deň pred tebou 16. už má chytajú stresy dosť mam strach z tej poslednej úlohy tej deskriptivnej a bojím sa že mi na druhú nesadne téma ani na to myslieť nemôžem..
@evulqa no a celkový ten porovnavaci percentil mam iba okolo 40 ale došla mi osobná analýza a tam som 50. z 200 ludi čo sa hlásia na túto fakultu a robili v ten deň testy
@mercuryy No tak super a dávaš si len túto školu či ako premýšľaš aj nad niečim inným ? ešte tam niekoho poznáš kto by chcel ísť ? alebo kto tam už študuje. ?
@evulqa kamoška tam študuje teraz je prvačka a potom jedna znama.. inak nikoho a na STU som rozmýšľala na stavebnej fakulte nad krajinarstvom a potom aj nad jazykmi na EUBA som rozmýšľala.. ale hlavnú mam architektúru nič nechcem tak ako toto
@evulqa no tej prvačke sa paci veľmi a druha je už na Ing stupni tak tiež je asi spokojná na tom odbore na stavebnej je frajer.. a poviem ti.. fuuu.. asi by tam už ani nešiel keby vedel co ho čaká teraz ta nechcem odhovárať on ma na toto hlavu a majú toho toľko že nevie co skôr.. s umením tam nie je nič iba samé rysovanie, výpočty a nonstop takéto zadania ze chodí spávať o 4 ráno ale uplatnenie máš potom výborne, len to štúdium je fakt veľmi náročné
@mercuryy tak verím že nám to víde noo to som počula, ale tiež som to počula aj o architektúre že samé zadania a podobe, tak neviem :/. Myslíš že uplatnenie z fakulty architektúra je tiež také dobre ? Ako zo stavebnej ?
@evulqa no zo stavebky toho po technickej stránke vieš omnoho viac, v podstate vieš o stavbe všetko... co si myslím že je oveľa lepšie ale mňa by to napríklad až tak nebavilo kedze ja som skôr na umelecký smer
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Na kurzoch spoznáš ľudí, aj ti to pomôže asi, ale ku prijimackam zbytočné, kresliť asi aspoň trochu vieš
Kontakt: study.fivebyfive@gmail.com
citylife.sk/kurz-workshop/priprava-na-talentove-prijimacie-pohovory-trivody-malinovo
citylife.sk/kurz-workshop/vytvarne-kurzy-architektura-dizajn-umenie-bratislava
@mercuryy
No, sem tam nadávam, ale aj tak by som nemenila Lebo si neviem predstaviť, že by som študovala niečo iné.. Aj na systém "celé dni robím iba zadania a nestíham ani domov zavolať" sa dá zvyknúť Vravím, v tomto smere sú aj lepšie školy, ale v ba sme jediní no Ak vás to chytí a bude baviť, tak to stačí si myslím
@aprilynne
Ten test VŠP scio to na koľko percent musíme mať napísane ? Myslíte že naňom dosť záleži ?
To vážne ?
Na stránke školy píše že 200 bodov zaňho dávajú, ale tak to asi tomu kdo má plný počet
» www.kamdomesta.sk/bratislava/arch...