Aký je rozdiel medzi katedrou architektury na STU a napriklad nejakou architektonickou tvorbou v Čechách na umeleckej výške ? Na tu umelckú sú tie prijímačky zamerané naozaj na tie umelecké schopnosti a tak ale je potom aj rozdiel v študiu alebo..čo ?
imho na stu to bude architektura jakoze navrh stavby aby drzala aby sa nerozjebal most ratanie picoviny fyzika, na umeleckej umelecke zameranie volake, aby to pekne vypadalo zahradky picoviny ale nevim boy
po prve neni to katedra architektury, ale fakulta architektury, po druhe na stu sa tiez robia talentovky z kreslenia a tiez je tam samotne kreslenie ako predmet. takze tam je to tak celkom vyvazene to umelecke a technicke, musi to aj "dobre vypadat". praveze uz taka cisto technicka archi sa vyucuje na stavebnej na PSA (pozemne stavby a architektura-bez prijimaciek a co sa predmetov tyka maju len technicke kreslenie napriklad)
na takej vsvu v ba tam z teba zas uz vyjde asi nieco kreativnejsie ako z stu, halvne je tam vyhoda ze je 10-20 ludi v rocniku oproti takej stu kde naberu 200,takze pristup je tam vraj taky individualny. nakolko je zvladnuta ta technicka zlozka,neviem,jedni pisali ze sa ti ludia nedaju zamestnat potom, druhi ze este lepsia priprava ako na stu takze si vyber co sa ciech tyka,neviem, skus si nieco najst.
celkovo architektura je v kazdom pripade stavbarcina,takze nejake zaklady technicke mat musis, nie ze si nakreslis co chces, ani ked pojdes na umelecku, uz aj na to kreslenie ti treba deskriptivu atd.
@3 ďakujem fakt si mi pomohla lebo ja naozaj neviem kam ísť. na strednu ma zobrali umelecku ale nešla som tam som na gyme maturantka. a hladám školu ktorá ma aj bude baviť, bude mať aspoň niečo spoločné s umením (lebo v dnešnej dobe sa s tým živiť nedá) ale aj bude z toho potom úžitok. A tak to by bola možno taká stredná cesta. A ty čo študuješ ?
Dlhodobo pripravujem na talentové prijímacie skúšky - na školy Architektúry.
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,... Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
Ja chodim na FA STU a poviem ti ze hoci som tam tyzden, mne sa to velmi paci. Co viem, tak na TECHNICKEJ je to brane hlavne po tej technickej stranke (ale aj dizajnovo) a na vysokej skole MUZICKYCH UMENI..no, ten nazov skoly hovori sam za seba nemam nic proti vsmu ale ja som sa priklonola na STU a nelutujem..zatial
@nikasmille nejak to mas pomylene, architektura je na vsvu, nie vsmu.. na to ze si tam tyzden a o architekture na vsvu nevies nic tak davas dost jednoznacne nazory
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Veď skús použiť Google, najskôr si prečítaj o jednej škole, potom o druhej, to bude najlepšie.
na takej vsvu v ba tam z teba zas uz vyjde asi nieco kreativnejsie ako z stu, halvne je tam vyhoda ze je 10-20 ludi v rocniku oproti takej stu kde naberu 200,takze pristup je tam vraj taky individualny. nakolko je zvladnuta ta technicka zlozka,neviem,jedni pisali ze sa ti ludia nedaju zamestnat potom, druhi ze este lepsia priprava ako na stu takze si vyber co sa ciech tyka,neviem, skus si nieco najst.
celkovo architektura je v kazdom pripade stavbarcina,takze nejake zaklady technicke mat musis, nie ze si nakreslis co chces, ani ked pojdes na umelecku, uz aj na to kreslenie ti treba deskriptivu atd.
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,... Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
» www.citylife.sk/kurz-workshop/p...
» www.kamdomesta.sk/bratislava/arch...