nechapem otazku "ake su pre vas hodnoty umeleckych diel" ako vseobecne? male, velke, nedocenene?
hm...celkovo za Slovensko. vela ludi umenie nudi lebo su lenivi porozmyslat. s nejakym modernym, menej...zretelnym umenim je to este horsie. ale tak to sa vacsinou tyka starsej generacie
to je jedno aky druh umenia aky sloh aky smer.. na slovensku sa aj tak toho vela z minulosti nezachovalo, ale myslim sucastne slovenske umenie, navsevujete vystavy, alebo sami vystavujete ?
je to inak smola vela talentovanych ludi odchadza do inych statov, je to smutne, ze sa takto musia stresovat ked chcu robit to co ich bavi..
bohuzial preco je to tak ? vedie k tomu spolocnost, politika, nezaujem, ekonomicka situacia ?
Podla mna je slovensko velmi malo vyspela krajina..
ja si myslím, že prvý koment presne vystihuje pohľad Slovače na umenie. srandičky, srandičky, Desmod je najlepšia kapela, Klimo najlepší fotograf, Urbaníková najlepšia spisovateľka a podľa nich ľudia z iných odvetví u nás ani nežijú.
Slováci sú príliš ovplyvnení médiami, väčšina ľudí sa ani len nepokúsi nájsť niečo iné..
Je mi ľúto slovenského umenia.. Ale v meste kde žijem sa mu dostáva dosť a snažia sa ho priblížiť ľuďom... Väčšina je nezaujatých... Ale inak to neviem skrátiť ako... Amerikanizácia.. Videl som jeden slovenský dokument, kde sa režisérka pýtala Slovákov, aký by mal byť podľa nich Slovenský film... 9 ročný chlapec jej na to povedal: ,,Hlavne, aby tam vybuchovali autá a strílačky..´´ Asi 22 ročné dievča jej povedalo: ,,Aby hlavná hrdinka prežila..´´ Bol som raz v kine na pár slovenských filmov a niektoré z nich bolii vážne zaujímavé.. Veľmi ma bavila Animovaná tvorba ročníkových prác na VŠMU...
Ja to vnímam ,tak že to robím vo voľnom čase .Ale inak na SK sa s tým nedá zarábať .Aspoň čo sa týka výtvarného umenia .Síce sem tam mám nejaké výstavy ,akcie .Síce to sú iba reprezentačné .Ale nevadí .Ja to robím iba pre sebavedomie a radosť . A priznám sa aj pre ten pocit ,keď sa ľudom páči to čo tvorím .Je to ako keby som dostal v škole jednotku ,aj keď už dávno tam nechodím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
hm...celkovo za Slovensko. vela ludi umenie nudi lebo su lenivi porozmyslat. s nejakym modernym, menej...zretelnym umenim je to este horsie. ale tak to sa vacsinou tyka starsej generacie
myslím že umenie je nedocenené, je veľmi veľa mladých a šikovných ľudí, ale nemajú priestor a možnosti kde sa prejaviť
je to inak smola vela talentovanych ludi odchadza do inych statov, je to smutne, ze sa takto musia stresovat ked chcu robit to co ich bavi..
bohuzial preco je to tak ? vedie k tomu spolocnost, politika, nezaujem, ekonomicka situacia ?
Podla mna je slovensko velmi malo vyspela krajina..
Slováci sú príliš ovplyvnení médiami, väčšina ľudí sa ani len nepokúsi nájsť niečo iné..