Neviem, či sa to môže, ale potrebujem pomoc. Už veľmi dlho si škrabem na notebook - vyše roka si ničím chrbticu s roznášaním letákov. Teraz, keď už mám skoro naškrabané, nechcem si kúpiť nejaký shit.
Všade sa veľmi diskutuje o kvalite značky ASUS.
presne tento mam, teda aj z neho prave pisem tento koment
no ja som nanho robil iba 3 mesiace (v lete )
ale k veci... bol vtedy o trochu drahsi, dal som zanho 28500,- Skk
no nelutujem tie peniaze... teda.. neviem co na nom planujes robit, a tak...
mne vista nevyhovala, tak som ju vyhodil a kedze este drivre na xp neboli, dal som tam Ultimate, potom Ultimate 64 (aby som mohol vyuzit 4gb ramky - lebo 32bitove verzie beru iba 3gb), a pred dvoma mesiacmi ked vysli drivre na xp, tak som si dal XP SP3 (kedze potrebujes uz s integrovanym Sata driverom, aby si ho nahodil)...
ale v podstate.. vista na tom ide dobre, aj ked nevypnes Aero (to je len ja som asi prilis narocny ) ale XP na tom ide ako sialene (ovsem ak vies ako si ho urobit, a co je v nom "zivotu" potrebne a co nie..)
na hry je to v pohode notebook.. jedine pro street islo trochu na nic, no Undercover slo na high grafike a v pohode akurat , ked na nom chces doma hrat hry, tak si k nemu kup aj externy chladic (taku tu podlozku ja mam tento: » www.datacomp.sk/default.asp?cls... ,spociatku som mal pochybnosti ci mi to vobec na nieco bude, ale casom prides na to ze je to uzitocne (nb ma lepsi sklon, nenamahas si tak klby, a hlavne ho to chladi, co je pri hrach dost dolezite, znizi to jeho teplotu a o 7-8°C, tym sa ti neprehrieva, vo vodicoch je mensi odpor, cize vacsia priepustnost, a tym zvyseny vykon - mozno to znie zvlastne, a ani mne sa to nezdalo celkom tak, kym nas to neucili aj v skole )
a ohladom baterky... vydrzi podla toho co na nom robis.. ale pokial si iba pises a chatujes, tak to potiahne aj 3 hodky, pri filmoch mam skusenost vacsinou 2 hodky, a pri hrani, to je uz velmi zavisle od grafiky aku mas nastavenu...)
a ci je znacka Asus kvalitna? no.. ja s nim nemam zatial ziadne problemy, kamosi co maju asus uz dlhsie sa tez nestazuju, baterky si drzia zivotnost pokial ich uplne nekatujes (kym mas moznost mat ho pripojeny na zdroj, tak ho zapoj - ale to sa tyka vsetkych notebookov, nie len tohto... aby si zbytocne vkuse nevybijal a nasledne nabijal baterku..)
takze konecne zaver: podla mna sa to oplati, a ak nechces notebook len na pisanie a chatovanie, tak tento ti bude vyhovovat myslim ze s nim budes spokojny...
tak drzim palce a prijemne bookovanie sa
ja by som ho za tu cenu nebral uz len preto ze je to asus cez alzu a ta cena je divna radsej by som si zobral daco ine.. podla mna MSI ale zas... mozno prave toto asusko je lepsie ako tie dve moje prechadzajuce co vydrzali max rok..
môj kamarát ma asus a pokazil sa mu... A dal to jednemu pánovi nech sa na to pozrie... Ujo mu povedal: " a to nevíš kde jsou popelnice?" Proste sú naročne na opravu.
prepac(te) za 2 posty, ale aby som nevyznel ako flamer: so zopar asusmi som sa stretol aj osobne, ani z toho hladiska ich neodporucam. jednoducho to spracovanie neposobi na mna dostatocne kvalitne.
acer urcite nie...aspon nedavno to boli smejdy (lamali sa panty napriklad)
Asus tiez nie je vyhra, mam ho a 2x som reklamoval uz.
Kebyze fakt chces investovat nehorazne vela penazi, tak Sony Vaio alebo Dell
p.s. treba si uvedomit, ze NB nie je vec stavana na hry...chudak moj notas ako mu ventilator vrci, ked hram ...NB nie su na to skratka stavane.
Ono tieto lacné značky ako MSI, ASUS,ACER, ešte som počul že aj HP sa dosť kazia sú na jedno kopyti, bud narazíš na dobrý alebo zlý kus.Jeden kamoš má MSI čko a odišla mu doska, dalšiemu ventilátor, dalšiemu repráčik na acerku a mne teraz sa zmrzačil pánt na displeji (tá pružinka vnútri)tak ho idem dať reklamovať (mám ASUS)...Pokial chceš fakt kvalitu kúp si Lenovo, Sony alebo Dell, to je asi špička......No a presne henten ASUS majú dvaja známy a žiadny problém s tým nemajú, ja mám iný lacnejší model, asi nekvalitnejšie šasy a plasty....
ja som za HP, Dell, Lenovo (byvale IBM) a Toshiba...
do Acera by som asi nesiel
do ASUSu alebo MSI uz vobec nie...nejde ani tak o to, ze kupis dobry notebook za dobru cenu, nehovorim, ale znackove notebooky su preto znackove, lebo maju vymakany zakaznicky servis aj ked nie su dokonale...HPcka su dizajnovo v pohode, len nie vzdy take vykonne ako hovoria parametre...Lenovo je designovo stale tam, kde pred 10timi rokmi...Dell trosku dost drahe a este aj tam menia sucastky kazdy tyzden ine...a Toshiba celkom fajn, len taky priemer skor, ale videl som dobre vybavenu Toshibu, asi bola aj dost draha, ale celkom fajn aj design a funkcnost
Hmm, Velmy slusny pomer vykon/cena... Parametre su velmy kvalitne. Ale naozaj ho chces pouzivat na gamesi? Lebo hranim sa naozaj dost zohrieva btw. @mindwipe ani som nevedel že existuju take hračky ja som to vyriešíl napojením 4 ventilátorov zo starých chladičou zdrojou .
Ale teda pekna volba ja osobne mam HPčko 17´´ Mne išlo hlavne o tých 17´´ páč som to potreboval kôli projektom ( na malóm monitore sa to neda =P). Ale aj tak bohužial už teraz je to také že si teraz kúpiš šupu a za rok si budeš trieskať gebuľku.
Inač good je že si našiel laptop ktory ma ešte aj sloty na dalšiu RAM. a z 512 grafikou možeš byť spokojný. Len škoda že ti tam za tu cenu nedali aspon 3 jadrovy Procák...
Ale môj názor je že si ho kúp.
ASUS nepatri medzi najlepsie znacky...ACER je ovela lepsi...ale myslim ze tie parametre ma vazne super...za tu cenu si mozes kupit aj MSI ktory ma gombik Turbo a pretaktuje sa za chodu notebooku...to nema ziadny...ale je to uz na tebe ze co si zvolis
lol , to co tu citam, teda fakt som sa pobavil ako fico acer ze je lepsi?! to je co za blbost. asus..to zalezi od komkretneho notebooku. inak asus patry, ci sa tu dakomu paci alebo nie, medzi spickovich vyrobcou. na hry bi som notebook uz vonkoncom neodporucoval-problematicke vylepsovanie(nemozes kupit a vymenit hocico) a zadalsie, hry maju casto problemi z grafickimi kartamy v notebookoch. poniektore vobec nerozbehnes. z notbookou by so asi len doporucoval nejaki model od apple. a acer urcite nie, je to cinskoitalski smejd.mam a viem co je to za smejda.
@14 Tal to tlačítko turbo majú len MSI, ale aj všetky asusy majú niečo také, len menek nápadné, volá sa to power 4 gear a vyberáš si rozne mody: Hry, baterku šetriace, kancelária a td, mení sa napatie na jadre, takt procesora aj grafickej karty....takže tak....
ja mám Asus M50VC, a má celkom podarený dizaj, niektoré parametre ako ten horeuvedený a som celkom spokojný... ja si myslím, že kvalitu Asusu za 30 000,-SK sa nedá zrovnávať s nejakou krabicou od Asusu za 12 000,-Sk... Áno, Lenovo a tí ostatní darmožráči si vypýtajú viacej peňazí za lepšie služby, ale ten luxus je skôr pre top-managérov a nie pre chalanov z ulice... Ja mám noťas kôli intraku,aby som ho mohol vláči stále so sebou, ale ten výkon som neoľutoval, keď som spracuvával video.. tak hádam stál za to, i keď viac ako 2,5 GB z tej ramky som nevyužil, tak na čo tam dávajú 4GB? asi iba pre dobrý pocit kupujúceho, keď už sú také lacné!
@19 vista je darmozrac ramky a ked je este zdielana graficka ..tak OMG
inac to Lenovo je povodne IBM, lebo IBM prestalo vyrabat notebooky
a co sa tika ceny, to uz radsej nekomentujem na sk snad nieje veci co bi nebola predrazena (v US 600$ , to iste na sk 1100$!!! )
mna by tiez zaujimala kvalita asusov notebookov viacmenej vo vseobecnosti len vypustime z toho take shity pod 750€ . ja keby som kupoval teraz tak zoberem take nieco okolo 1000€. skuste sa vyjadrit ku tej kvalite....
no tak keby sem prisiel clovek ako ja,ze si chce kupit notebook a nevie aku znacku,tak z vasich komentov nevychadza ani jedna jedina znacka vhodna... paraaada... asi stavim na svoje instinkty radsej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ale zváž na čo chceš ten komp využívať
no ja som nanho robil iba 3 mesiace (v lete )
ale k veci... bol vtedy o trochu drahsi, dal som zanho 28500,- Skk
no nelutujem tie peniaze... teda.. neviem co na nom planujes robit, a tak...
mne vista nevyhovala, tak som ju vyhodil a kedze este drivre na xp neboli, dal som tam Ultimate, potom Ultimate 64 (aby som mohol vyuzit 4gb ramky - lebo 32bitove verzie beru iba 3gb), a pred dvoma mesiacmi ked vysli drivre na xp, tak som si dal XP SP3 (kedze potrebujes uz s integrovanym Sata driverom, aby si ho nahodil)...
ale v podstate.. vista na tom ide dobre, aj ked nevypnes Aero (to je len ja som asi prilis narocny ) ale XP na tom ide ako sialene (ovsem ak vies ako si ho urobit, a co je v nom "zivotu" potrebne a co nie..)
na hry je to v pohode notebook.. jedine pro street islo trochu na nic, no Undercover slo na high grafike a v pohode akurat , ked na nom chces doma hrat hry, tak si k nemu kup aj externy chladic (taku tu podlozku ja mam tento: » www.datacomp.sk/default.asp?cls... ,spociatku som mal pochybnosti ci mi to vobec na nieco bude, ale casom prides na to ze je to uzitocne (nb ma lepsi sklon, nenamahas si tak klby, a hlavne ho to chladi, co je pri hrach dost dolezite, znizi to jeho teplotu a o 7-8°C, tym sa ti neprehrieva, vo vodicoch je mensi odpor, cize vacsia priepustnost, a tym zvyseny vykon - mozno to znie zvlastne, a ani mne sa to nezdalo celkom tak, kym nas to neucili aj v skole )
a ohladom baterky... vydrzi podla toho co na nom robis.. ale pokial si iba pises a chatujes, tak to potiahne aj 3 hodky, pri filmoch mam skusenost vacsinou 2 hodky, a pri hrani, to je uz velmi zavisle od grafiky aku mas nastavenu...)
a ci je znacka Asus kvalitna? no.. ja s nim nemam zatial ziadne problemy, kamosi co maju asus uz dlhsie sa tez nestazuju, baterky si drzia zivotnost pokial ich uplne nekatujes (kym mas moznost mat ho pripojeny na zdroj, tak ho zapoj - ale to sa tyka vsetkych notebookov, nie len tohto... aby si zbytocne vkuse nevybijal a nasledne nabijal baterku..)
takze konecne zaver: podla mna sa to oplati, a ak nechces notebook len na pisanie a chatovanie, tak tento ti bude vyhovovat myslim ze s nim budes spokojny...
tak drzim palce a prijemne bookovanie sa
pokial mas este nejaku otazku, kludne napis TS
(ja mam vbi compal fl90, som maximalne spokojny a dalsich zopar ludi, co ho maju, tiez).
Asus tiez nie je vyhra, mam ho a 2x som reklamoval uz.
Kebyze fakt chces investovat nehorazne vela penazi, tak Sony Vaio alebo Dell
p.s. treba si uvedomit, ze NB nie je vec stavana na hry...chudak moj notas ako mu ventilator vrci, ked hram ...NB nie su na to skratka stavane.
do Acera by som asi nesiel
do ASUSu alebo MSI uz vobec nie...nejde ani tak o to, ze kupis dobry notebook za dobru cenu, nehovorim, ale znackove notebooky su preto znackove, lebo maju vymakany zakaznicky servis aj ked nie su dokonale...HPcka su dizajnovo v pohode, len nie vzdy take vykonne ako hovoria parametre...Lenovo je designovo stale tam, kde pred 10timi rokmi...Dell trosku dost drahe a este aj tam menia sucastky kazdy tyzden ine...a Toshiba celkom fajn, len taky priemer skor, ale videl som dobre vybavenu Toshibu, asi bola aj dost draha, ale celkom fajn aj design a funkcnost
Ale teda pekna volba ja osobne mam HPčko 17´´ Mne išlo hlavne o tých 17´´ páč som to potreboval kôli projektom ( na malóm monitore sa to neda =P). Ale aj tak bohužial už teraz je to také že si teraz kúpiš šupu a za rok si budeš trieskať gebuľku.
Inač good je že si našiel laptop ktory ma ešte aj sloty na dalšiu RAM. a z 512 grafikou možeš byť spokojný. Len škoda že ti tam za tu cenu nedali aspon 3 jadrovy Procák...
Ale môj názor je že si ho kúp.
uplne s tebou suhlasim
notebooky nie su na hry...
a ked uz poriadny notebook tak od apple... akurat ze tie maju aj take ceny potom...
apple, hej cena
inac to Lenovo je povodne IBM, lebo IBM prestalo vyrabat notebooky
a co sa tika ceny, to uz radsej nekomentujem na sk snad nieje veci co bi nebola predrazena (v US 600$ , to iste na sk 1100$!!! )