jasnačka... takým štýlom že je to rposte také.. iné, všetci dojdeme domov na čas a pre mna je to cas kedy si konecne oddychnem.. cize len sedim, nic nerobim a zerem
Nevidim dovod preco by nemali. Nie je to krestansky sviatok a myslim, ze dnes je to vnimane skor ako sviatok kedy sa stretne rodina a travia spolu cas.
Ale inak, ak by to nebol zvyk, tak by som nemal problem ich neoslavovat. Vsetci sa vtedy pretvaruju a co ja viem co a aj tak sa k sebe ludia v konecnom dosledku spravaju ako svine.
@spactatus on má pravdu, je to všeobecne známy fakt. Podobne je to aj s Hromnicami, Veľkou Nocou a tak....všetko pôvodné sviatky, ktoré si prispôsobili Kresťania.
@spactatus pozoruhodne, nedopne ti ze ta akási stránka je len jeden z asi 10 tisíc vysledkov len vramci slovenska a len vramci internetu ktoré tvrdia to iste čo som už niekoľkokrát čítal aj vramci tlacenych kníh o histórii náboženstiev
@efyks@carbonevo povodne je to pohansky sviatok kde sa oslavoval zimny slnovrat a krestania si ho osvojili, nakolko im bolo jasne, ze ludia ten sviatok neprestanu oslavovat, tak povedali, ze vtedy sa narodil Jezis a odvtedy sa akoze oslavuje narodenie Jezisa i ked ten sa vtedy nenarodil. Dokinca ani v okoli decembroveho mesiacu
Ja som veriaca, ale myslím si, že v dnešnej dobe sú Vianoce viac ateistickým sviatkom ako kresťanským. Ľudia si dávajú darčeky a len na to sa na Vianoce tešia, väčšina zabúda na pravú podstatu Vianoc.
@1
keby to bolo na mne, tak si cez Vianoce vyložím nohy a oddýchnem si miesto pečenia koláčov, vyvárania jedál a zháňania darčekov. nevidím v tom nejaký zmysel, oslavy sviatkov (Vianoc, narodenín a pod.) sú podľa mňa pre deti...
ale inak nechápem fakt celkom otázke, keďže Vianoce sú pôvodne pohanským sviatkom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Ale inak, ak by to nebol zvyk, tak by som nemal problem ich neoslavovat. Vsetci sa vtedy pretvaruju a co ja viem co a aj tak sa k sebe ludia v konecnom dosledku spravaju ako svine.
@carbonevo @semhamforas » slovakia.humanists.net/vianat.htm...
najdene na mobile ani nie za minútu, you're welcome
@grinder tie darceky su fakt ze jedina vyzoda
keby to bolo na mne, tak si cez Vianoce vyložím nohy a oddýchnem si miesto pečenia koláčov, vyvárania jedál a zháňania darčekov. nevidím v tom nejaký zmysel, oslavy sviatkov (Vianoc, narodenín a pod.) sú podľa mňa pre deti...
ale inak nechápem fakt celkom otázke, keďže Vianoce sú pôvodne pohanským sviatkom.
Proste papkam teším sa a tak
čakať, ja nemám rada skoro nič
ateistka nie som, ale ani krestanka