keďže sú prázdniny a mne sa nepodarilo zohnať si žiadnu brigádu, tak mi napadlo, že by som sa mohol naučiť pracovať v Autocade, lebo skôr či neskôr mi to bude treba na stavebnej vyške...mohli by ste mi prosím poradiť, kde mi som našie
ak si v tom úplne nikdy nerobil, tak sám sa do toho asi len tak nedostaneš. ono má ten program isté špecifiká, i keď je to vo veľa prípadoch o vlastných nastaveniach. ale to sú len také drobnosti, ktoré keď pochopíš, tak si za vodou, lebo podľa mňa to je najlepší a najprehľadnejší program, aký mám. aspoň teda mne vyhovuje, lebo funguje v súlade s mojou logikou i keď suma sumárum, ovládam asi tak 10% toho, čo všetko sa s ním dá robiť ale vždy sa poteším, keď prídem na niečo nové
a ak chceš niečo podobné, tak Alplan, s tým, že v tom spravíš všetko... výkresy aj model. ale mne sa fakt nepáčil... ani prostredie, ani jeho divné fungovanie. ale veľa ľudí si ho chváli.
ako hovorí @leila sám sa do toho určite nedostaneš , potrebuješ lektora- neskôr ked už tomu budeš chápať tak isté zmeny v programe ako je napr. novšia verzia si už budeš vedieť prísť nato sám
PS: základy sú ťažké čo som sa naučil som o dva dni nevedel , takže hovorím PRAX !
na rysovanie som skusal viac programov. vsetky su niecim specificke. ako v prvom som ale zacal v autocade (niekedy v roku 2002/2003) a potom som skusal napr archicad,revit... najviac sa mi ale aj tak pozdava autocad. je to program v ktorom spravis ozaj vsetko co sa tyka stavariny ak v nom vies vyuzit vacsinu funkcii(k tomu ald potrebujes intenzivnu a dlhu prax). ja v nom robim dlhe roky ale dovolim si povedat ze nevie isto viac ako polovicu jeho schopnosti(problemom asi bude ze sa v nom zdokonalujem sam) chcelo by to nejake odborne skolenie. to ti ale na skole nedaju ani beznej projekcii nedaju.
Mne príde celkom v pohode. Naučil som sa ňom robiť na strednej a aj keď veľa veci zabúdam vždy keď niečo potrebujem nakresliť tak sa do toho pomerne skoro dostanem.
v týchto posledných verziách je podľa mňa rozdiel už v takých funkciách, ktoré ani nevyužiješ na školské podmienky ti stačí aj 2007
ja mám aktuálne 2010ku a neviem, či som videla 2012... možno aj hej, ale možno aj nie, lebo ja mám všetko nastavené po svojom u mňa sa vždy každý zhrozí, už len keď sa pozrie na môj win, nieto ešte na cad a iné...
na knihu sa vyser, mňa by to nebavilo ani len listovať... šak sa stretni párkrát s niekým, kto to vie, a to ti stačí na tie základné vedomosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
PS: základy sú ťažké čo som sa naučil som o dva dni nevedel , takže hovorím PRAX !
btw,v čom sa vlastne líšia tie novšie verzie? lebo mám 2010 aj 2012 a teraz v čom mi bude lepšie robiť...
v týchto posledných verziách je podľa mňa rozdiel už v takých funkciách, ktoré ani nevyužiješ na školské podmienky ti stačí aj 2007
ja mám aktuálne 2010ku a neviem, či som videla 2012... možno aj hej, ale možno aj nie, lebo ja mám všetko nastavené po svojom u mňa sa vždy každý zhrozí, už len keď sa pozrie na môj win, nieto ešte na cad a iné...
na knihu sa vyser, mňa by to nebavilo ani len listovať... šak sa stretni párkrát s niekým, kto to vie, a to ti stačí na tie základné vedomosti