Nedávno sa v našej škole udialo, že pedagogická rada dala zákaz navštevovať do obeda autoškolu. Teraz v pondelok mám skúšky a triedna ma tam nechce pustiť. Ale ja tam tak, či onak idem, pretože nemienim nechať prepadnúť nášmu blbému štátu 50EUR. V tom prí
a triedna neprijme ospravedlnenku od rodica ze zo sukromnych dovodov alebo nieco take? u nas nasa triedna prijme aj takuospravedlnenku od rodica ze bol u lekara
normálne choď ešte v ten deň doktorovi,či predtým alebo potom...ak váš doktor nedá ospravedlnenku len tak,tak nejaký dôvod si nájdi...hrdlo,brucho,bolieť ťa môže "akože" hocičo...
im to uz totalne kuruje...aj nas plasili ze nemozeme a bla bla bla ale hlavne ze ked si ucitelka robila vodicak a chybala to bolo v pohode...ale nakonec nam nijake problemy s tym nerobili len sme sa napocuvali dristov...
Myslim si, ze by cely ucitelsky zbor mali zavriet!
1./ v autoskolach su tiez len normalne pracujuci ludia s 7,5 / 8hodinovou pracovnou dobou.
2./to iste aj instruktori praktickeho vycviku, zivnostnik nebude robit na ukor svojho volna, a instruktor zamestnany na vedlajsi pracovny pomer nema vzdy stavanu zmluvu tak aby mohol zabezpecovat dake vecerne a nocne jazdy.
dolezita 1./ skusobny komisar je tiez len normalne pracujuci clovek s 7,5 / 8hodinovou pracovnou dobou.
Chce to maly rozhovor medzi rodicmi a ucitelkou. Nech sa zobudi do tejto doby.
Uchadzaci o pracu zo skupiny absolventov skol sa na trhu prace rychlejsie uplatnia s VP ako bez neho.
Akoze ucitel a jeho predmety maju nedostatok motivacie na to aby to studentov bavilo. Preto ak sa studenta v autoskole instruktor spyta v ktory termin chce jazdu (ak je moznost vyberu) student si nastavi jazdu tak aby nemusel travit cas v skole na tychto hodinach. To zas nestravi nesitny ucitel a preto sa rada rozhodla zakazat navstevu autoskoly pocas vyucovacieho procesu. Pravdepodobne to zacalo hromadenim sa staznosti, reci a postrehov v ucitelskom zbore o tom kolko studentov im chyba na hodinach, k tomu sa najdu este dake mena (stale tie iste) a je to, pri najblizsom sedeni si zbor poisti pritomnost studentov na hodinach.
No takto, neviem ako je to so zakazovanim, aj ked tipujem, ze tvoja triedna v tejto veci ma pravdu. Holt, neviem ci je najlepsie si este na strednej robit vodicak.
No kazdopadne, dvojka zo spravania nie je ziadna katastrofa. Hlavne ak su s tym rodicia oboznameni.
toto vyčítali aj nám =D hlavne že mám skúšky z autoškoly pred maturitami a tak vymeškávam hodiny, ktoré mi budú treba =D
drísty... odišla som aj tak... a keď som deň predtým oznámila, že zajtra neprídem tak mi jeden profák aj zaželal veľa šťastia a na pak mi blahoželal, že som spravila =D
U nás s tým býval tiež problém. Našťastie som si robil autoškolu cez prax a s tými chlapmi sa tam dalo dohodnúť.
Ale skúšky som robil spôsobom:
Podľa školského poriadku časť 7. odstavec c.)
"Rodič môže uvoľniť žiaka na 5 po sebe idúcich pracovných dní. V prípade, že by sa toto často opakovalo a vzniklo podozrenie, môže triedny vyžiadať potvrdenie od doktora. PLNOLETÝ ŽIAK SA OSPRAVEDLŇUJE SÁM."
Neviem, aký školský poriadok máte vy, ale pozri sa, či tam čosi takéto nieje. Z tohoto vyplýva, že sa môžeš bez problémov ospravedlniť sama na pár hodín, dokonca aj niekoľko dní. Ale pár hodín by nemal byť problém. Určite by som sa po takejto medzere pozrel.
Potom iba prídeš ako ja:
Triedna: "Kde si bol."
Ja: "Na autoškole."
"Ospravedlnenka?"
"Podľa školského poriadku... blablabla ...môžem vám to ale dať písomne a podpísať kde som bol."
To je blbosť..na jazdy doobeda to nepustí žiaden profesor..ale keď máš skúšky tak ťa musia pustiť..každého aj od nás normálne triedna pustila (a to je už čo povedať pri našej).
Proste keď pôjdeš na tie skúšky povedz dopredu že máš skúšky a že neprídeš do školy a tam v tej autoškole si vypýtaj pečiatku ako ospravedlnenku žes tam bol. (ak ti to nevezme, tak potom nech sa rodičia porozprávajú s profesorom).
Ja som sa len porozpraval z triednou a normalne som sa dohodol. Mna sa vzdy len spytala kde som bol a tak, inak sa ani nepytala. Aj na rodicovske som si chodil sam Ale je to aj o tom aku mienku ma o tebe ucitel. Nie kazdy u nas v triede mal taku vymozenost, ze si svoju nepritomnost mohol sam aj ospravedlnit. Taktiez sa u niektorych studentov pritomnost rodica na rodicaku vyzadovala.
Ja som autoškolu nerobila, ale väčšina spolužiakov áno. Keď išli doobeda na autoškolu/skúšky, tak sa vopred neospravedlňovali, len dali po niekom odkázať, že neprídu do školy... Triedna s tým mala obrovské problémy, každý deň sme počúvali ako za toto budeme dostávať neospravedlnené hodiny... Samozrejme, že nikto nedostal...
Záleží na tom ako k tomu tvoja triedna pristupuje. Ak stále len hovorí ako všetkým dá neospravedlnené hodiny a nikdy nikomu nedá, tak sa nemusíš báť...
- Napríklad na našej škole sa rodičia dohodli, že sa nemôžme sami ospravedlniť. Aj 18 alebo 19-roční musia mať ospravedlnenku od rodiča... Horšie ako vo väzení
najlepsie riesenie bude asi klamat v skole o chorobe alebo niecom
podla mna je to uplne chore, aj u nas v skole dal riaditel nariadenie neospravedlnovat autoskolu... ja som si vzdy davala jazdy mimo vyucovania ale termin skusok som mala doobeda, to si proste clovek nevyberie, neviem cim rozmyslaju...
Nechcem tu vyzniet ako nejaky nevychovany debil, ale ja by som to riesil poslanim dotycneho ucitela do zenskeho pohlavneho organu, s tym ze nech mi tu dvojku kludne da. Nech sa na mna nikto nehneva, ale snad nebudem vyhadzovat do vzduchu peniaze koli zakomplexovanym ucitelom? Skusky sa daju robit len doobeda a kto to nechape nech sa da vysetrit.
@ludi ako my máme prijebanú školu, ale toto už by nikdy nepovedali. dobre triednu ojeb,že si chorý,choď doktorke pre ospravedlnenku. a pokiaĺ viem,ke´D ti dajú z autoškoly lístok,že si tam bol, tak ti to musia uznať. ako sa musí uznať aj odpravedlnenku od rodiča (teda max 1x do pol roka) to už čo je za školu???? normálne to aj mňa nasralo!
ja som to tiež zazil a nakoniec mi to ospravedlnila ale riešil by som to ospravedlnenkou od rodica ved mas pravo mat tri dni nie po sebe nasledujúce ospravedlnené od rodica a ked ti to neuzná tak sťažnosť posli na ministrovi doporučene prvou triedou .
no dakujem, za komentiky.. jazdy som mal poobede a rano pred siedmou.. cize namna nadavat nemohla, ze sa kvoli autoskole ulievam.. ale priliz namna vyskakovala, ze co si to dovolujem ist do autoskoly.. sak ja sa s nou v utorok porozpravam.. a diky, ze mi drzite palceky
@Saddath nasa skola je in.. od 7:45 do konca vyucovania je zakazane opustit skolu.. a skoly co su nablizko v poho povolia cez prestavku chodit do obchodov.. len nasa skola je taka blba
@Tommyhot rozmyslam nad tym, ze ak to bude treba, tak aj toho ucitela niekde poslem..
@ludi tak to by boli pre mňa o dva dôvody viac, prečo by som si "zavolala na pomoc rodičov"
Ty si len študent, takže teba budú mať hlboko v p..., nanajvyš si budú tak na tebe zvyšovať svoje sebavedomie. Ale keď tam príde rodič, budú musieť mať iný prístup.
Ale ináč tiež pochybujem, že by ti to dali neospravedlnené. A tiež samozrejme potom držím palce
Mam otazku... preco by ta MUSELI pustit na skusky? V podstate je to tvoja volnocasova aktivita a robis autoskolu dobrovolne pre svoj vlastny prospech. Ty ako student si povinny/a sa riadit tym ktorym skolskym poriadkom. Ak sa ti nepaci mozes dat podnet neviem kam, alebo zmenit skolu. Hold, ...
Ministerstvo skolstva Slovenskej republiky nema dosah na upravy vnutroskolskeho poriadku skoly. Na to pozor. Ak si ucitelsky zbor nieco odsuhlasi, riaditel skoly to odklepne a je to. Taktiez ak sa triedny ucitel dohodne s rodicmi na nejakom obmedzeni ci kontrole studentov.
Dvojka zo správania je úplne v pohode. Ja som mal dva krát za neospravedlnené. Okrem toho, že si to rodičia ani nevšimli a musel som im to ukázať "aha čo mám " to vôbec nikoho nezaujíma.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
inak ja by som to normálne riešila cez rodičov, predpokladám, že oni ti to zaplatili, tak by sa mali angažovať, čo za sprosté pravidlá to tam máte.
1./ v autoskolach su tiez len normalne pracujuci ludia s 7,5 / 8hodinovou pracovnou dobou.
2./to iste aj instruktori praktickeho vycviku, zivnostnik nebude robit na ukor svojho volna, a instruktor zamestnany na vedlajsi pracovny pomer nema vzdy stavanu zmluvu tak aby mohol zabezpecovat dake vecerne a nocne jazdy.
dolezita 1./ skusobny komisar je tiez len normalne pracujuci clovek s 7,5 / 8hodinovou pracovnou dobou.
Chce to maly rozhovor medzi rodicmi a ucitelkou. Nech sa zobudi do tejto doby.
Uchadzaci o pracu zo skupiny absolventov skol sa na trhu prace rychlejsie uplatnia s VP ako bez neho.
Akoze ucitel a jeho predmety maju nedostatok motivacie na to aby to studentov bavilo. Preto ak sa studenta v autoskole instruktor spyta v ktory termin chce jazdu (ak je moznost vyberu) student si nastavi jazdu tak aby nemusel travit cas v skole na tychto hodinach. To zas nestravi nesitny ucitel a preto sa rada rozhodla zakazat navstevu autoskoly pocas vyucovacieho procesu. Pravdepodobne to zacalo hromadenim sa staznosti, reci a postrehov v ucitelskom zbore o tom kolko studentov im chyba na hodinach, k tomu sa najdu este dake mena (stale tie iste) a je to, pri najblizsom sedeni si zbor poisti pritomnost studentov na hodinach.
No kazdopadne, dvojka zo spravania nie je ziadna katastrofa. Hlavne ak su s tym rodicia oboznameni.
Inak vela stastia.
drísty... odišla som aj tak... a keď som deň predtým oznámila, že zajtra neprídem tak mi jeden profák aj zaželal veľa šťastia a na pak mi blahoželal, že som spravila =D
Ale skúšky som robil spôsobom:
Podľa školského poriadku časť 7. odstavec c.)
"Rodič môže uvoľniť žiaka na 5 po sebe idúcich pracovných dní. V prípade, že by sa toto často opakovalo a vzniklo podozrenie, môže triedny vyžiadať potvrdenie od doktora. PLNOLETÝ ŽIAK SA OSPRAVEDLŇUJE SÁM."
Neviem, aký školský poriadok máte vy, ale pozri sa, či tam čosi takéto nieje. Z tohoto vyplýva, že sa môžeš bez problémov ospravedlniť sama na pár hodín, dokonca aj niekoľko dní. Ale pár hodín by nemal byť problém. Určite by som sa po takejto medzere pozrel.
Potom iba prídeš ako ja:
Triedna: "Kde si bol."
Ja: "Na autoškole."
"Ospravedlnenka?"
"Podľa školského poriadku... blablabla ...môžem vám to ale dať písomne a podpísať kde som bol."
"Ach!..."
Proste keď pôjdeš na tie skúšky povedz dopredu že máš skúšky a že neprídeš do školy a tam v tej autoškole si vypýtaj pečiatku ako ospravedlnenku žes tam bol. (ak ti to nevezme, tak potom nech sa rodičia porozprávajú s profesorom).
a mimochodom: Držím ti palce na skúškach
Záleží na tom ako k tomu tvoja triedna pristupuje. Ak stále len hovorí ako všetkým dá neospravedlnené hodiny a nikdy nikomu nedá, tak sa nemusíš báť...
- Napríklad na našej škole sa rodičia dohodli, že sa nemôžme sami ospravedlniť. Aj 18 alebo 19-roční musia mať ospravedlnenku od rodiča... Horšie ako vo väzení
podla mna je to uplne chore, aj u nas v skole dal riaditel nariadenie neospravedlnovat autoskolu... ja som si vzdy davala jazdy mimo vyucovania ale termin skusok som mala doobeda, to si proste clovek nevyberie, neviem cim rozmyslaju...
no dakujem, za komentiky.. jazdy som mal poobede a rano pred siedmou.. cize namna nadavat nemohla, ze sa kvoli autoskole ulievam.. ale priliz namna vyskakovala, ze co si to dovolujem ist do autoskoly.. sak ja sa s nou v utorok porozpravam.. a diky, ze mi drzite palceky
@Saddath nasa skola je in.. od 7:45 do konca vyucovania je zakazane opustit skolu.. a skoly co su nablizko v poho povolia cez prestavku chodit do obchodov.. len nasa skola je taka blba
@Tommyhot rozmyslam nad tym, ze ak to bude treba, tak aj toho ucitela niekde poslem..
Ty si len študent, takže teba budú mať hlboko v p..., nanajvyš si budú tak na tebe zvyšovať svoje sebavedomie. Ale keď tam príde rodič, budú musieť mať iný prístup.
Ale ináč tiež pochybujem, že by ti to dali neospravedlnené. A tiež samozrejme potom držím palce
je tam limit tusim 21 hodin za jeden rocnik si takto mozes ospravedlnit
to ze kolko hodin sa da ako ospravedlnit si urcuje kazda skola samostatne