po prve je rozdiel, ked sa niekto nenamaluje vobec, namaluje sa primerane, ze to vyzera dobre a zmachli sa ako taka stetka
a ja si zase myslim, ze make up nepida na krase, len zvyrazni uz pekne crty, lebo skaredu tvar aj tak nezakryje
dalej niektore zeny moze mat radost z make upu tak, ze ich bavi malovat sa a skusat rozne kombinacie ocnych tienoch a pod...
podla mna zena, ktora nevenuje ani trochu pozornosti takejto uprave a nepouziva ziadny make up alebo sminky, je "smudla" (tym nechcem urazit zeny, ktore sa nemaluju, len pre mna osobne je pouzivanie make upu znak toho, ze sa o seba zena stara a myslim, ze kazda by sa mala aspon trochu malovat, aspon ked ide do spolocnosti a "nemam cas" nie je vyhovorka, lebo to zaberie max. tak 20 minut)
jasné, keby všetky ženy začali chodiť ako ich Pán Boh stvoril, hneď by si zmenil názor
nehovorím, že nie sú baby, ktoré sú krásne aj bez štipky chemickej úpravy (dokonca aj ja sa tak občas cítim )
ale aj kopec takých, ktoré len vyzerajú ako naturálne, čo neskúsené chlapské oko nemá šancu rozoznať, a pritom je za tým viac času stráveného pred zrkadlom, než keď si robí večerný mejkap
a nakoniec, kto vraví, že to robíme pre chlapov ?? ja sa hocikedy len tak sama pre seba doma namaľujem, lebo ma ten proces baví tečka
pochopime to vtedy, ked sa vy chlapi sami prestanete zameriavat na vsetky namalovene baby ako na svoje sex-fantasy. chcete nas prirodzene, ale vase pohlady uprednostnuju vacsinou tie najmenej prirodzene.
kamarátka začala chodiť do posilky, lebo chce mať svaly, lebo sa jej to páči... pre seba... a môžem jej hovoriť, koľko chcem, že sa to fakt mužom nebude páčiť, ale ona hovorí, že to robí preto, aby sa páčila sama sebe... podobný prípad
ináč nikdy nepochopím lesk na pery, najväčší sajrajt
k téme radšej sa nevyjadrím alebo áno nejaké zmachlené slečinky úplna katastrofa do toho zelený očny tieň ešte väčší grc :p úprimne som síce prekvapený skôr ma zaujme decentne urobená žena ako úplne zmachlená pipina, ktorej len dať pusu na líce pri pozdrave stojí dosť utrpenia a ešte sa urazí, že čo som taký chladný tak to zabije.
presne, ja to furt hovorím mojim namakeupovaným kamarátkam, pretože podľa mňa vyzerajú dobre aj bez toho...no keď si to ony nemyslia, celkom dobre sa dá baviť potom na ich účet (resp. robievali sme si s kamoškou srandu z hentakých umelín
Môjmu chlapovi sa páči, keď sa líčim výrazne. Dymové tmavé tene, výrazná lícenka...
Páčim sa mu aj nenalíčená samozrejme ale proste má rád keď sa o seba starám, výrazne sa obliečiem Proste stále hovorí, že nemá rád "šmudle" Takže našťastie nie každý chlap je taký zadubený
@momoglamorous dieva co sa nemaluje je co ? tebe to dopre prepina dievca zlate...zato ze ty si ohava ked si nenamalovana nechapem ako mozes pisat toto...boze zas mi neda ale proste na tovje obmedzene komentare musim reagovat -.- ja si mylsim ze znak toho zesa zena oseba nestara je to ze je inteligencne mimo..co ty si..cizep odla mna sa ty oseba nestaras tolko moj postreh, pekny zvysok dna ..a mozes sa malovat kolko chces a robit nechtiky ao bliekat sa nevkusne ako sa obliekas, nic ti to nepomoze ..aj tak budes mentalny mrzak s nazorom na svet ako 8 rocna dievcatko co chce byt princeznicka a patricne sa nato zmachlit a este jedno, ty radsej nechod do spolocnosti ani namalovana -.- boze ako ma vie ludska hlupost vytocit...
a moj nazor na temu je, ze kazdemu sa hodi nieco ine, niekomu sahodi malovat, niekomu nie...samozrejme ked sa to prezenie tak je to uz zle..ako vsetko co s prezenie
@kalbun zas ides vyrypovat? nikto si nemysli, ze som ohava, ked som nenamalovana ani ja si tak sama nepripadam, ale ked idem medzi ludi, tak venujem par minut uprave a nepojdem tam s "lacnym" ksichtom a strapatymi vlasmi
teraz si sa vytocil sam a svojou vlastnou jebnutostou...tvoja vec, ze poznas same skarede neupravene baby a musis tu vyskakovat, pozri sa kolko nazorov na make up je tu podbnych mojmu, chod rypat aj do nich teda a zabi sa potom
aale inak, na obranu prirodzenej krásy musím podotknúť, že sem tam, sa tak zamyslím, že prečo si dávam "farbu" na tvár... a príde mi to úúplne absurdné, prečo mám "maľovať" chémiou na ľudské telo, keď "maľuje" sa na papier ... ale to len sem tam vždy ma potom napadne asociácia s Kleopatrou (tou ozajstnou, nie z Turca) a nejak to potom pustím z hlavy
ach, to mi pripomína, že som si chcela vyskúšať spraviť tak pekne tenko linku, čo som ráno návod na youtube pozerala
@momoglamorous poznam pekne dievcata..omhoho krajsie ako si ty a nejdem vyrypovat, len som napisla svoj nazor na tvoje vyjadrenie..cize odpad ako vzdy a sama si lacna ako ziadna ina, iba tan echce okolie ranit ked ti to nepovie...po pozreti tvojho albumu mi je zle...by si si tam mala dat upozornenie ze nejdes hodinu pred otvorenim...ale zas po tvojich prispevkoch je cloveku este horsie..ale nie od pohladu, ale tak vnutorne...ale to ais nepochopis kedze si moc moc moc moc moc moc obmedzene dievca
@momoglamorous podla mna som dal malo moc, cize pridavam dodatok *moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc
@acvd43xa7w oo môj bože smejem sa z tých, čo nosia na ksichte pol kila make-upu....tie, čo si vedia obkresliť oči a naniesť špirálu, mi moc vtipné neprídu..
@momoglamorous tak @fleur1301 napisala mudro a suhlasim s nou...ona to dokaye napisat bey osocovania inzch...moyon by som k nej dodal ze niektoredievcata to nepotrebuju aj vobec...nepisem ye ich je vela
a jedinz kto sudi si ty..an emoyem sap oyerat ako urazas ludi svojou hlupostou
@kalbun pisala som "nejdem nikoho urazit"...ten, ktory si to interpretuje ako urazku, je jeho problem, podobny nazor je aj v @17
stale si budem mysliet, ze zeny, ktore sa nemaluju, su neupravene, aj ked moze vyzerat dobre bez make upu, ale s nim sa da vyzerat ovela lepsie a skaredej zenskej je make up zbytocny...lebo zena, ktora sa rada o seba stara a VZDY namaluje a mysli si co chces, ale asi o tom vedla nevies, jedine ak by si bol zena alebo vizazista
ja tiez nenosim make up, ked som doma, ale do spolocnosti patri aspon poondena spirala na oci
@momoglamorous to je jedno, zjavne nemasp roste tu mozgovu kapacitu pochopit nejake zakladne veci v zivote...kalsat na to.neplatia mi za to nech ti otvorim oci aukzem ze si primitivne hlupe dievca s mozgovou kapacitou vlaskeho oriesku....ale jedno vedz, divca co sa oseba nestara nieje ta co sa denne nezaobera obliekanim a nechtikmi....divvca alebo zena co sa oseba nestara je ovela viacp odobna TEBE.
@antananarivoandy a teraz ako co si tymto vykrikom do sveta chcel povedat?
make-up a kozmetika vseobecne ma bavi, vnimam ju ako svoju zalubu, hobby, takze vsetko s nou spojene v prvom rade robim sama pre seba.
najviac ma na samotnom liceni bavi to, ako jednoducho mozem "menit" svoj vyzor. raz vyzeram tak, druhykrat uplne inak.
jedine co sa zena musi naucit je odhadnut rozumnu mieru. ani ja nemam rada omietkove barbiny, ktore maju naraz cierne oci, cervene pery, tonu licenky a vyzeraju ako patnastrocne deti co vykradli DMku.
@kalbun ale nikto nehovorí o tom, či to POTREBUJÚ alebo nie...proste sa chcú skrášliť...Podľa mňa väčšina báb na Slovensku je "pozerateľná" aj bez make upu...ale stavím sa s tebou, že sa skôr otočíš za šikovne namaľovanou ženskou, ako za nenamaľovanou
Krása je relatívny pojem, pre niekoho je krásna 100 kilová baba, pre niekoho bulimička, rovnako je to s make-upom...ale ešte som nevidela chlapa, ktorý by kritizoval pekne, decentne nalíčenú babu.
To len chalani na tomto portáli majú nejaké pomýlené pojmy namaľovaná/zmaľovaná.
Na niektorej babe by si ani nevidel, že je nalíčená, a mohla sa doma maľovať polhodinu...volá sa to nahý make up, alebo natural make up. Ide o svetlunké očné tiene, takmer zhodné s farbou kože, namiesto ceruzky použitý jemný tmavší tieň na oči, a podľa farby vlasov a obočia nalíčené veľmi jemne mihalnice. Nejaký ten púder, make-up, priesvitný lesk alebo rúž pomaly vo farbe pier, lícenka. A líčia sa tak, aby vyzerali, že ani nalíčené nie sú....to už zase nedáva logiku mne
@fleur1301 ja sa v tom nevyznam, ja len viem zen a niektorych dievcatach to vskutku nepotrebujem..ale smaozrejme ocenim pekne namalovane dievca... cize ja som pisal o tom..a inak suhlasim s tbou
ono je to pekné ak dievča vie kde prestať, alebo ak sa trafí do farby, lebo ak si moje spolužiačky dávajú asi o 2 stupne bledší make-up tak si viete predstaviť ako to vyzerá...
@kalbun obmedzeny si sam, lebo vzdy, ked ja hodnotim niekde cisto len vyzor, to tu pchas komentare o charaktere, ktore nemaju nic spolocne s tym, ako sa kto maluje
ked sa hodnoti vyzor, tak sa hodnoti vyzor, vyzor a charakter su uplne dve odlisne veci, ktore nemaju so sebou nic spolocne, vzdy si vsimnem to iste pri tvojich prispevkoch, tak neviem, kto tu ma brdovu kapacitu v mozgu
a taktiez o rozsagu tvojho IQ (asi nebude vyssie nez izbova teplota, ze?) svedci to, ze "starat sa o seba" povazujes za nieco, co ked zena praktizuje, tak cele dni nic nerobi len sa obzera v zrkadle a maluje si nechty...ale praveze tymto si sam dokazal, ako si velmi mimo
a ked si myslis, ze mna zaujima vyzor viac nez intelekt, tak si uplne mimo, hlupy clovek si u mna neskrtne aj ked by bol neviem ako upraveny (lenze zaujimave, ze vacisnnou stretavam len neupravenych a zaroven aj hlupych, je jedno ci muzov alebo zeny, takze mozno v tom nejaka spojitost nakoniec bude, ze ked chce clovek dobre vyzerat, tak chce byt dobry aj v inej oblasti nez vo vyzera, napr. v skole atd...)
Ja mám rada prirodzenosť a od toho že na sebe nemám mejkap sa necítim neupravená Ked chcem niečo zakryť tak si dám korektor ale je podľa mňa zbytočné natrieť si na celú tvár mejkap kvôli dvom trom chybičkám
A čo sa týka malovania očí tak je to pekné ale mne sa s tým nikdy nechcelo zaoberať. Špirála mi úplne stačí.
A podľa mňa to čo na sebe vedia ženy najčastejšie pokašlať je obočie. Nič nieje horšie ako nakreslené obočie.
@momoglamorous ty si asi vazn poruchana tvoji ordicia musia byt hrdi si sa takto podarila ty vsadep ises ako sa o seba dievca a no nic...ty podla mna nevies co si pisala pred tym nikdy ..asi si padla moc silno na hlavicku niekedy...to je jdno, si naozaj beznadejna
@kalbun obmedzeny si sam, lebo ako uz dlhsiu dobu pozorujem, tak vzdy ked sa hodnoti len cisto vyzor, ides sem pchat svoje mudre reci o inteligencii a charaktere, pritom vyzor a charakter su uplne dve odlisne veci, ktore so sebou nemaju nic spolocne
a zjavne si mylis pojem "starat sa o seba", ktory pre teba znamena cely den nic nerobit len sa malovat a obzerat sa v zrkadle, co tiez svedci o tvojej inteligencii, ktora asi nebude vyssia ako priemerna izbova teplota
skus sa opytat niekoho, kto ma pozna osobne, ci by ma nazval hlupou, pri najlepsom by ti dal po hube a nie, nepoznam ludi podobnych sebe
a ked si myslis, ze pre mna je vyzor vsetko tak si tiez riadne mimo, lebo hlupy clovek si u mna neskrtne a z vlastnej skusenosti, ked chce niekto dobre vyzerat, chce prosperovat aj v inych veciach, co nemaju nic spolocne s vyzorom (napr. studium) a preto asi poznam ludi len upravenych a mudrych a len hlupych a neupravenych
@kalbun@49 je to iste co predtym, poslalo sa to dva krat
a k@47 napis konecne rozumny relevantny nazor, alebo pal do pice, ked sa nevies vyjadrit inak len urazkami skoda, ze na birdzi nie je tlacidlo o bloknuti uzivatela, uz by som na to davno klikla a mala od debilka ako ty pokoj
@momoglamorous aha a ty si ten clovek co povie teraz sa hodnoti vyzor a teraz intleekt a teraz farba ciapky ? ty si moc moc mimo dievca..sap remenuj na MIMO...nie momo
ty si jedina obmedzene napisala ze ked sa zana nemaluje alebo uz neviemc co v minulosti na vsetko to rada aplikujes tak je to smudla a nieje to ani zena a neviem co..ty si jedina co tu degraduje niekoho na zaklade vzhladu...tka mi nepis ci sa riesi vzhlad alebo to ci niekto precitla tento rok tri alebo sest knih
@kalbun ja nesudim nikoho len podla vzhladu...a neviem, co je na tom nenormalne si mysliet, ze ked sa niekto nemaluje, ze sa neupravuje tymto sposobom, lebo make up patri do kategorie uprav, vysvetlis mi to uz konecne, ked sa ohanas svojim nadpriemerne vysokym intelektom?
napisala som, ze zena, ktora sa neupravi, je SMUDLA (chces vysvetlenie?), nenapisala som, ze zena, ktora se nemaluje je HLUPA alebo NEINTELIGENTNA, lebo to stale niekde vidis, kup si 12ky dioptrie, alebo podstup lobotomiu, aj tak si zbytocny
@momoglamorous ja sa sebou vobec neohanam..ja pisem o vyhradne otebe....napisala is uz a jv minulosti ze to je taka co sa zanedbava a neviem ake keci...ty okuliare..skor ty si zriad pamat
@kalbun nie, to si si ty a tvoja kamoska s rymabi na avatare interpretovali tak ako aj tu, ze zeny, ktore su neupravene su tym padom pre mna aj hlupe, nuz ja som mierila svoj prispevok na studentky STU, ktore poznam, ktore vo vacsinne pripadov neboli prave najsikovnejsie a flakali vyzor
takze, ked pojdes s tomu psychiatrovi, tak si do poznamok pripis aj fakt, ze nevies citat s porozumenim
@momoglamorous to uz radsej ani nespoinaj..zas mi stupne tlak napisat ze dievcata na stu su skarede ap odobne..boze tam som pouzil taky dobry vtip..ze chodis na vysoku skolu nechtovej tvorby momo...ten mi vysiel presne ako vidis, volim novu taktiku, pisat si sam so sebou, lebo s tebou je to na podobnej urovni ako sa rozpravat so stomom v lese
Mne sa paci ako vsetci milujete prirodzenu krasu a zastavate si, ze make-up vas odpudzuje ale ked sa vedla seba postavia dve baby, jedna nebude namalovana a druha bude vdaka make-upu krajsia, tak si vyberiete tu druhu, aj ak je pod omietkou skareda jak noc.
Vsetci miluju prirodzenu krasu az kym ju neuvidia.
Nevravim, ze som zastanca toho aby mala kazda 3 cm omietky na tvari ale na prikrasleni sa nie je nic zle, niektore to prehanaju, niektore sa vedia urobit krasnymi. Je to u kazdeho individualne...
ti co su taki zastanci prirodzenosti, mozte mi povedat, mate radi aj zeny s nevytrhanim obocim? sak preco by si ho mala trhat ked to je taka strasna kozmeticka uprava a zasah do prirodzenosti?
suhlasim vcelku so @45 hodit linku, spiralu na oci v dobrej miere je pekne (na mojej priatelke sa mi to naozaj paci, lebo ma velke modre oci a zvyrazni ich to), takisto obcas hodeny korektor na nejaku chybicku nie je zla volba ... ale nahadzovanie kopy mejkapu, robenie ruzovych lic, zbytocne vela ruzu, kopec zelenych tienov a pod. a uplne najviac strasne sa mi nepaci ked je obocie povytrhavane (ked uz je cele vytrhnute a namiesto toho len namalovane to je uz drastak) a domalovane co bolo vytrhnute ... samozrejme ak by mala dievka mat Brežneva, tak vtedy je to normalne, ale davat prec co netreba je blbost ...
aj chlap ako ja sa o seba stara ako tak, hygiena, oholit tvar, pazuchy, upravit sa "dole", chlpky z nosa aby netrcali, v pripade Brežneva by som si vytrhal aj co treba (nastastie nemusim) a ked som mal v mladosti nahodou daky fakt skaredy "jebak", tak som si od mamy pozical korektor
lol dobre, lenže keby nebolo zazračného prostriedky ako "make-up" tak by som s vysokou pravdepodobnosťou bola zakomplexovaná, sedela len doma, nikde nechodila a ani nikde nepracovala
a nepríde mi to žeby moje "mumifikovanie" prišlo opačnému pohlaviu odpudivé...zvlášť kompliment na ktorom som sa mohutne smiala "máš krásnu pleť"
a malujem sa pre seba... mám možnosť zvýrazniť svoje pre a zakryť nedostatky,... tak why not?
a najlepšie je na tom to, akú obrovitánsku zmenu dokáže spôsobiť tretinka velkosti prvého článku prsta farebnej tekutiny, zvanej make-up (tekuté síce menej kryjú ale vyzerajú prirodzenejšie od krémových) keď sa aplikuje na tváričku
@antananarivoandy Pre mňa to je vec zvyku a pohodlia. Ked som nenalíčená mam pocit ako keby som sa ešte neprebrala poriadne a zas na druhej strane mi to niekedy pride ako keby som bola ,,naha" - proste zvyknuta som líčiť sa. A robím to takisto len pre seba. Chcem sa sebe páčiť, mám potom pocit že dokažem veci lepšie zvladnuť atd..
ja zas nemám rada názor, že make-up zásadne pri dobrej pleti netreba a že je zbytočný. učili sme sa to, potvrdilo mi to niekoľko kozmetičiek a aj odborníčok, že normálne jemné množstvo make-up-u je dobré, pretože okrem toho, že ti zakryje jemné nedostatky, tak aj ochráni pleť pred vonkajšími škodlivosťami. a nech ma tu znesiete aj pod čiernu zem, za týmto si stojím, keby to nemám podložené toľkými ľuďmi, tak som ticho.
ale k téme. je fakt, že niektoré baby majú také tváričky, že niečo ako maskara, linka, nebodaj tieň či líčka nepotrebujú, lebo si ich všimnete aj tak, pretože sú proste prirodzene krásne. avšak si myslím, že aj tieto baby keď si napr do spoločnosti dajú jemné líčenie, nemusí to byť hneď dymové večerné, tak ich to rozžiari, nakoľko maľovať by sa malo tak, aby si zvýraznilo to pekné a zakrylo to nedostatočné.
pre mňa je líčenie sa o zvýraznení. už ani tak nejde o to zakryť vyrážku, čo bolo kedysi...a nie je to tým, že by sa mi nikdy žiadna už neurobila. skôr ide o to rozžiarenie. ako samozrejme, keď idem len do obchodu, vyhodiť smeti, či má prísť po mňa frajer a ideme k nemu al príde len on ku mne, tak neprestojím pred zrkadlom a že híí make-up! Ale keď niekam idem, tak sa ra-da (!) prikrášlim.
Báj d wej, mohli by ste prestať škatuľkovať aj chlapov aj ženy. Lebo ako sa to tu ukázalo- nie každá žena sa maľuje, nie každá má rada výrazné líčenie, či prehnané a nie každému chlapovi vadí uvedený "problém"...
tak ako bolo spomenuté, je rozdiel keď je dievča zmaľované ako porcelánová bábika a keď sa usmeje, začne jej opadávať mejkapový obal z tváre .. iné je keď sa proste decentne namaľuje, zvýrazní to čo má pekné - oči/ústa/líčka .. (prosím len nie všetko naraz..)
a samozrejme katastrofa je, keď má na sebe dievča make up 24 hodín denne, lebo aj také prípady som zažila, keď si baba ľahla spať namaľovaná a ráno si naniesla ďalšiu vrstvu púdru a špirály alebo keď kamarát chodil s babou asi rok a nikdy ju nevidel odmaľovanú (po roku ju potom jedno ráno bez make upu zbadal a viete čo nasledovalo rozchod ) a už duplom je zlé zlé zlé keď je baba niekde pri vode a bojí sa namočiť si vlasy alebo tvár, lebo má kilo púdru
niekedy je to smutné ako sa vedia baby dokaličiť šminkami.
nech sa každá jedna maluje tak ako sa jej páči a uzná za vhodné
... a nepovedala by som, že opačnému pohlaviu sa to nepáči... 100 mužov, 100 názorov... jeden má rád výrazné líčenie, druhý žiadne, tretí decentné, jeden len výrazný rúž, druhý len výrazné oči, atď.....
ľudia by sa mali konečne naučiť nestarať sa do druhých, ale radšej si pozametať pred svojim prahom.....
tvoj názor§ mi trhá žili naozaj, ked sa chcem malovať budem sa malovať a žiadny chalan mi vtom nezabráni, ale najprv ked už tu idete rozoberať mejkap sa naučte rozdiel medzi namaľovanou a zmaľovanou
@momoglamorous "(lenze zaujimave, ze vacisnnou stretavam len neupravenych a zaroven aj hlupych, je jedno ci muzov alebo zeny, takze mozno v tom nejaka spojitost nakoniec bude, ze ked chce clovek dobre vyzerat, tak chce byt dobry aj v inej oblasti nez vo vyzera, napr. v skole atd...) "
tak toto bola kravina ako svet!!! poznám x prípadov báb, ktoré by si nazvala "šmudlami" a sú inteligentnejšie a múdrejšie (áno, nie je to to isté), než polovica ľudí, čo to tu komentovala....
@acheraya pri tejto dievcine sa rozum zastavuje...toto je este jedna z jej lepsich chvil tuna len pise ze neupraveny clovek je aj hlupy..minule pisala ze ak si dievca a chdis na STU tak si skareda a hlupa asi zacnem zaznamenvat jej mudrosti a rozdiel medzi mudrostou a inteligenciou tiez nevysvetlis kedze nema ani jedno a vlastne som len chcle napisat ze jasne ze poznas x pripadov, to kazdy..len momo je vynimka
@momoglamorous to v akom okolí sa potom pohybuješ keď nestretávaš náhodnú vzorku obyvateľstva, ktorá by mohla byť reprezentatívna a kombinácie krásy/inteligencie v nej rovnomerne zastúpené, ale iba škaredých, ktorí sú zároveň hlúpi a pekní, múdri?
no offense, ale keď som to tak po sebe si prečítala, strašne mi to pripomenulo nejakú klasickú rozprávku, krásna a múdra princezná, škaredá, hlúpa a zlá ježibaba
@momoglamorous na tvoju stranku ja kaslem "ked chce niekto dobre vyzerat, chce prosperovat aj v inych veciach, co nemaju nic spolocne s vyzorom (napr. studium) a preto asi poznam ludi len upravenych a mudrych a len hlupych a neupravenych" tu si to povedala ale jasne to ja mam schizu
Mám zopár vyrážok z puberty(na ktoré mi ešte ani zmena stravy a krémy od kožnej nezaberajú,holt genetika nepustí),dám si ráno trochu make-upu,aby som sa proste cítila dobre. Nie je to o tvojom pochopení, ale o mojom sebavedomí. Keď sa tak cítim fajn,prečo nie? Poznám kopu báb, ktoré sú fakt pekné prirodzene aj bez akéhokoľvek make-upu či púdru a teraz čo? Mám sa ísť zabiť lebo si dám ráno na rozdiel od nich trochu make-upu?
Nekydám si toho na ksicht 300kilo že začne trochu pršať a rozteče sa mi ksich ako atrament na papieri, len koľko považujem za vhodné....
@antananarivoandy kurva neriešte to už stále!!! vážne mi leziete na nervy!!! hlavne, že sa každý chlap SKORO otáča za namaľovanými,.... hm, žeby na tom niečo bolo, že ked sa žena trocha upraví, tak vyzerá lepšie? ... bože a fakt sa naučte rozdiel medzi namaľovanou a zmachlenou!! ako spomínala @fleur1301 , len s ňou súhlasim veru
ja sa môjmu páčim s makeupom aj bez makeupu a nech by aj povedal, že vyzeraám lepšie bez neho, aj tak by som sa malovala, lebo sa cítim tak lepšie a neviem rpečo by som mala mať stále kruhy pod očami, keď si ich môžem zakryť!!! a fakt s ami nechce stále odpovedaťna otázky, či je mi zle a podobne!!!
fakt by som ti bola veeeeeeeeemi vdacna, kebyze sa naucis rozdiel medzi namalovanou a nenamalovanou ...
Nie, že by mi na tom až tak záležalo. Ja sa maľujem pre seba, lebo ma to baví a viac sa samej sebe páčim. Keď som lenivá a nechce sa mi, tak namaľovaná nie som.
Maľujeme sa preto, aby sa zas a znova mohli vytvárať fóra typu " Prečo sa maľujete?" . Len nehovor že si sa nikdy neotocil za žiadnou zmalovanou pičou. Toď vše odo mňa
Nerobím to kvôli iným, ale kvôli sebe, lebo sa tak cítim lepšie... a nemaľujem sa každý deň, lebo sa mi nie vždy chce.. niekedy si radšej pospím o tých 10 minút dlhšie... a nemíňam na to majland, a nechodím zmachlená...
@momoglamorous Su prirodzenepekne baby ... neviem co tu mas reci... ze baba ktora nema na sebe aspon jeden milimeter stvorcovy mejkap na tvari tak je skareda.... tie ktore si davaju mejkap su umeliny... a prirodzenost je najlepsia! .. nie byt tym kym nesi.....
@vladqog kedze si zjavne kamarat momo, tvoj nazor ma moc trapi....hoc momo pisala ze ma peknych kamratov...neviem ale momo je aj tak bipolarna...tak neviem
@momoglamorous ze mrtvola to vies, kazdy kto je normlany moze mat nazor zhodny somnou...za to s tebou moze mat len doslova poskodeny a degenerovany jedinec
@momoglamorous po prve ...hmm..nemam vek tu nemusi byt pravdivy...blbe z ti to musi clovek napisat.... a mozno som bol planovany ? dlasia vec co ti nenapadla ? asi nie, kedze ty si musela byt nejaka neskutocna nehoda, asi ani nepoznas svojho ksutocneho otca...ze ? blbe
@kalbun fuu, uz som sa zlakla, lebo sa chovas ako 12 rocny ty a planovany? tvoji rodicia zjavne radi riskovali ako vidim alebo planovali pod vplyvom hub
@momoglamorous nie, za to ze tovja matka drogovala a preto zi zdegenerovana nemusis pisat ze niekoho ineho rodicia robili podobne kraviny a ty sa spravas, no..tazko povedat vek..lebo tak blbe nazory nemaju ani 8 rocne deti... a este ze si zjavne moc neuvedomujes svoje jestvovanie a vidis vsetko len svojim , viac ako skreslenm pohladom....no smutne :_D
@kalbun to hovori ten najvacsi... Debil, co nevie rozoznat normalny koment od osocujuceho. Pises, ze suhlasis s @fleur1301 a ides urazat momo, s k torou fleur suhlasi. Takze si iba obycajny kokot, sopliak a primitiv a mal by si skapat. Caw
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
130 komentov
a ja si zase myslim, ze make up nepida na krase, len zvyrazni uz pekne crty, lebo skaredu tvar aj tak nezakryje
dalej niektore zeny moze mat radost z make upu tak, ze ich bavi malovat sa a skusat rozne kombinacie ocnych tienoch a pod...
podla mna zena, ktora nevenuje ani trochu pozornosti takejto uprave a nepouziva ziadny make up alebo sminky, je "smudla" (tym nechcem urazit zeny, ktore sa nemaluju, len pre mna osobne je pouzivanie make upu znak toho, ze sa o seba zena stara a myslim, ze kazda by sa mala aspon trochu malovat, aspon ked ide do spolocnosti a "nemam cas" nie je vyhovorka, lebo to zaberie max. tak 20 minut)
nehovorím, že nie sú baby, ktoré sú krásne aj bez štipky chemickej úpravy (dokonca aj ja sa tak občas cítim )
ale aj kopec takých, ktoré len vyzerajú ako naturálne, čo neskúsené chlapské oko nemá šancu rozoznať, a pritom je za tým viac času stráveného pred zrkadlom, než keď si robí večerný mejkap
a nakoniec, kto vraví, že to robíme pre chlapov ?? ja sa hocikedy len tak sama pre seba doma namaľujem, lebo ma ten proces baví tečka
ale niekedy tiez mi ostava rozum stat ak sa prirodzene pekne dievca zmaluje na stetku..
staci jemny ruz abo ja labelo,nejaky tien na oci,spiralu..
ale tak..mame krasne zeny a mozme o tom hovorit,narozdiel od inych statov
Zväčša sa chcú ženské v prvom rade páčiť sebe To len my si namýšľame kktiny.
@momoglamorous výnimočne súhlas
a @mardzi93 to bolo ake k.o. 100bodov!
ináč nikdy nepochopím lesk na pery, najväčší sajrajt
k teme- moj dovod preco sa malujem nie je kvoli opacnemu pohlaviu.
ty tiez nerobis vsetko len kvoli zenam, nie?
Páčim sa mu aj nenalíčená samozrejme ale proste má rád keď sa o seba starám, výrazne sa obliečiem Proste stále hovorí, že nemá rád "šmudle" Takže našťastie nie každý chlap je taký zadubený
teraz si sa vytocil sam a svojou vlastnou jebnutostou...tvoja vec, ze poznas same skarede neupravene baby a musis tu vyskakovat, pozri sa kolko nazorov na make up je tu podbnych mojmu, chod rypat aj do nich teda a zabi sa potom
ach, to mi pripomína, že som si chcela vyskúšať spraviť tak pekne tenko linku, čo som ráno návod na youtube pozerala
sme tu asi vsetci ''debilni'' ked sme pochopili tej prvej vete .. mne to az teraz doslo,ze mi tu nieco nesedi..
podla mna tam malo byt.''kedy konecne pochopite...''
pozri si prispevok od @fleur1301 tu:
» www.birdz.sk/forum/ktory-cha...
a uz prestan podla seba sudit inych
a jedinz kto sudi si ty..an emoyem sap oyerat ako urazas ludi svojou hlupostou
stale si budem mysliet, ze zeny, ktore sa nemaluju, su neupravene, aj ked moze vyzerat dobre bez make upu, ale s nim sa da vyzerat ovela lepsie a skaredej zenskej je make up zbytocny...lebo zena, ktora sa rada o seba stara a VZDY namaluje a mysli si co chces, ale asi o tom vedla nevies, jedine ak by si bol zena alebo vizazista
ja tiez nenosim make up, ked som doma, ale do spolocnosti patri aspon poondena spirala na oci
make-up a kozmetika vseobecne ma bavi, vnimam ju ako svoju zalubu, hobby, takze vsetko s nou spojene v prvom rade robim sama pre seba.
najviac ma na samotnom liceni bavi to, ako jednoducho mozem "menit" svoj vyzor. raz vyzeram tak, druhykrat uplne inak.
jedine co sa zena musi naucit je odhadnut rozumnu mieru. ani ja nemam rada omietkove barbiny, ktore maju naraz cierne oci, cervene pery, tonu licenky a vyzeraju ako patnastrocne deti co vykradli DMku.
namalovat sa vhodne je umenie
Krása je relatívny pojem, pre niekoho je krásna 100 kilová baba, pre niekoho bulimička, rovnako je to s make-upom...ale ešte som nevidela chlapa, ktorý by kritizoval pekne, decentne nalíčenú babu.
To len chalani na tomto portáli majú nejaké pomýlené pojmy namaľovaná/zmaľovaná.
Na niektorej babe by si ani nevidel, že je nalíčená, a mohla sa doma maľovať polhodinu...volá sa to nahý make up, alebo natural make up. Ide o svetlunké očné tiene, takmer zhodné s farbou kože, namiesto ceruzky použitý jemný tmavší tieň na oči, a podľa farby vlasov a obočia nalíčené veľmi jemne mihalnice. Nejaký ten púder, make-up, priesvitný lesk alebo rúž pomaly vo farbe pier, lícenka. A líčia sa tak, aby vyzerali, že ani nalíčené nie sú....to už zase nedáva logiku mne
ked sa hodnoti vyzor, tak sa hodnoti vyzor, vyzor a charakter su uplne dve odlisne veci, ktore nemaju so sebou nic spolocne, vzdy si vsimnem to iste pri tvojich prispevkoch, tak neviem, kto tu ma brdovu kapacitu v mozgu
a taktiez o rozsagu tvojho IQ (asi nebude vyssie nez izbova teplota, ze?) svedci to, ze "starat sa o seba" povazujes za nieco, co ked zena praktizuje, tak cele dni nic nerobi len sa obzera v zrkadle a maluje si nechty...ale praveze tymto si sam dokazal, ako si velmi mimo
a ked si myslis, ze mna zaujima vyzor viac nez intelekt, tak si uplne mimo, hlupy clovek si u mna neskrtne aj ked by bol neviem ako upraveny (lenze zaujimave, ze vacisnnou stretavam len neupravenych a zaroven aj hlupych, je jedno ci muzov alebo zeny, takze mozno v tom nejaka spojitost nakoniec bude, ze ked chce clovek dobre vyzerat, tak chce byt dobry aj v inej oblasti nez vo vyzera, napr. v skole atd...)
Študujem psychológiu tak len nevinne pozorujem
A čo sa týka malovania očí tak je to pekné ale mne sa s tým nikdy nechcelo zaoberať. Špirála mi úplne stačí.
A podľa mňa to čo na sebe vedia ženy najčastejšie pokašlať je obočie. Nič nieje horšie ako nakreslené obočie.
a zjavne si mylis pojem "starat sa o seba", ktory pre teba znamena cely den nic nerobit len sa malovat a obzerat sa v zrkadle, co tiez svedci o tvojej inteligencii, ktora asi nebude vyssia ako priemerna izbova teplota
skus sa opytat niekoho, kto ma pozna osobne, ci by ma nazval hlupou, pri najlepsom by ti dal po hube a nie, nepoznam ludi podobnych sebe
a ked si myslis, ze pre mna je vyzor vsetko tak si tiez riadne mimo, lebo hlupy clovek si u mna neskrtne a z vlastnej skusenosti, ked chce niekto dobre vyzerat, chce prosperovat aj v inych veciach, co nemaju nic spolocne s vyzorom (napr. studium) a preto asi poznam ludi len upravenych a mudrych a len hlupych a neupravenych
a k@47 napis konecne rozumny relevantny nazor, alebo pal do pice, ked sa nevies vyjadrit inak len urazkami skoda, ze na birdzi nie je tlacidlo o bloknuti uzivatela, uz by som na to davno klikla a mala od debilka ako ty pokoj
ty si jedina obmedzene napisala ze ked sa zana nemaluje alebo uz neviemc co v minulosti na vsetko to rada aplikujes tak je to smudla a nieje to ani zena a neviem co..ty si jedina co tu degraduje niekoho na zaklade vzhladu...tka mi nepis ci sa riesi vzhlad alebo to ci niekto precitla tento rok tri alebo sest knih
napisala som, ze zena, ktora sa neupravi, je SMUDLA (chces vysvetlenie?), nenapisala som, ze zena, ktora se nemaluje je HLUPA alebo NEINTELIGENTNA, lebo to stale niekde vidis, kup si 12ky dioptrie, alebo podstup lobotomiu, aj tak si zbytocny
takze, ked pojdes s tomu psychiatrovi, tak si do poznamok pripis aj fakt, ze nevies citat s porozumenim
Vsetci miluju prirodzenu krasu az kym ju neuvidia.
Nevravim, ze som zastanca toho aby mala kazda 3 cm omietky na tvari ale na prikrasleni sa nie je nic zle, niektore to prehanaju, niektore sa vedia urobit krasnymi. Je to u kazdeho individualne...
P.S.: ja sa nemalujem
zasa raz ste dementni
ale zbaviť sa niečoho a niečo si na seba dať, to je rozdiel snáď nejdeš porovnávať pazuchy a makeup
aj chlap ako ja sa o seba stara ako tak, hygiena, oholit tvar, pazuchy, upravit sa "dole", chlpky z nosa aby netrcali, v pripade Brežneva by som si vytrhal aj co treba (nastastie nemusim) a ked som mal v mladosti nahodou daky fakt skaredy "jebak", tak som si od mamy pozical korektor
a nepríde mi to žeby moje "mumifikovanie" prišlo opačnému pohlaviu odpudivé...zvlášť kompliment na ktorom som sa mohutne smiala "máš krásnu pleť"
a malujem sa pre seba... mám možnosť zvýrazniť svoje pre a zakryť nedostatky,... tak why not?
a najlepšie je na tom to, akú obrovitánsku zmenu dokáže spôsobiť tretinka velkosti prvého článku prsta farebnej tekutiny, zvanej make-up (tekuté síce menej kryjú ale vyzerajú prirodzenejšie od krémových) keď sa aplikuje na tváričku
ale k téme. je fakt, že niektoré baby majú také tváričky, že niečo ako maskara, linka, nebodaj tieň či líčka nepotrebujú, lebo si ich všimnete aj tak, pretože sú proste prirodzene krásne. avšak si myslím, že aj tieto baby keď si napr do spoločnosti dajú jemné líčenie, nemusí to byť hneď dymové večerné, tak ich to rozžiari, nakoľko maľovať by sa malo tak, aby si zvýraznilo to pekné a zakrylo to nedostatočné.
pre mňa je líčenie sa o zvýraznení. už ani tak nejde o to zakryť vyrážku, čo bolo kedysi...a nie je to tým, že by sa mi nikdy žiadna už neurobila. skôr ide o to rozžiarenie. ako samozrejme, keď idem len do obchodu, vyhodiť smeti, či má prísť po mňa frajer a ideme k nemu al príde len on ku mne, tak neprestojím pred zrkadlom a že híí make-up! Ale keď niekam idem, tak sa ra-da (!) prikrášlim.
Báj d wej, mohli by ste prestať škatuľkovať aj chlapov aj ženy. Lebo ako sa to tu ukázalo- nie každá žena sa maľuje, nie každá má rada výrazné líčenie, či prehnané a nie každému chlapovi vadí uvedený "problém"...
a samozrejme katastrofa je, keď má na sebe dievča make up 24 hodín denne, lebo aj také prípady som zažila, keď si baba ľahla spať namaľovaná a ráno si naniesla ďalšiu vrstvu púdru a špirály alebo keď kamarát chodil s babou asi rok a nikdy ju nevidel odmaľovanú (po roku ju potom jedno ráno bez make upu zbadal a viete čo nasledovalo rozchod ) a už duplom je zlé zlé zlé keď je baba niekde pri vode a bojí sa namočiť si vlasy alebo tvár, lebo má kilo púdru
niekedy je to smutné ako sa vedia baby dokaličiť šminkami.
... a nepovedala by som, že opačnému pohlaviu sa to nepáči... 100 mužov, 100 názorov... jeden má rád výrazné líčenie, druhý žiadne, tretí decentné, jeden len výrazný rúž, druhý len výrazné oči, atď.....
ľudia by sa mali konečne naučiť nestarať sa do druhých, ale radšej si pozametať pred svojim prahom.....
tak toto bola kravina ako svet!!! poznám x prípadov báb, ktoré by si nazvala "šmudlami" a sú inteligentnejšie a múdrejšie (áno, nie je to to isté), než polovica ľudí, čo to tu komentovala....
a ano, poznam aj pekne a hlupe baby aj skarede mudre, ale tu kombinaciu, ktoru som popisala, takych stretavam najviac
no offense, ale keď som to tak po sebe si prečítala, strašne mi to pripomenulo nejakú klasickú rozprávku, krásna a múdra princezná, škaredá, hlúpa a zlá ježibaba
@acheraya ja pisem, ze poznam resp. moji znami su vacsinnou pekni aj mudri
a to som si myslela, ze blbsi clovek nez moj bratrance neexistuje :/
Nekydám si toho na ksicht 300kilo že začne trochu pršať a rozteče sa mi ksich ako atrament na papieri, len koľko považujem za vhodné....
ja sa môjmu páčim s makeupom aj bez makeupu a nech by aj povedal, že vyzeraám lepšie bez neho, aj tak by som sa malovala, lebo sa cítim tak lepšie a neviem rpečo by som mala mať stále kruhy pod očami, keď si ich môžem zakryť!!! a fakt s ami nechce stále odpovedaťna otázky, či je mi zle a podobne!!!
fakt by som ti bola veeeeeeeeemi vdacna, kebyze sa naucis rozdiel medzi namalovanou a nenamalovanou ...
fakt mi chcete chlapi povedať, že by ste sa otočili za tymi nenamalovanymi, napr z tohto clanku? » prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny...
» www.femina.cz/magazin/celebri...
» www.srandaweb.com/celebrity-bez-m...
Nie, že by mi na tom až tak záležalo. Ja sa maľujem pre seba, lebo ma to baví a viac sa samej sebe páčim. Keď som lenivá a nechce sa mi, tak namaľovaná nie som.
skaredym babam make up nepomoze
hovorila som tu o tom, ze baby, ktore sa nerady maluju mi pridu ako smudly, to neznamena, ze su skarede...
ja mam rada zeny, ktore sa vedia upravit a sem zahrnam samozrejme aj make up a myslim,ze kazda zena by sa mala aspon trochu licit
Pac a pusu posila VladqoG