1. aj cierna/biela su farby. dievcata maju moznost vyberu farby pri kazdom kuse pri oblecenia, aj pri tom spodnom. pytat sa preco je uplna blbost - proste sa im to paci.
2. ako mozes vo vseobecnosti povedat, ze ich nikto nevidi? O.o
@hoppercar Nie, ale ak sa z nejakých príčin ocitnem v situácii, že si potrebujem prezliecť čokoľvek mám na sebe, okolo seba mám ľudí, čo ma už videli v bikinách a schovávaním sa by som si akurát zbytočne komplikovala život... tak nech si pozrú, aké mám nohavičky!
Druhá vec - ak má baba priateľa, je dosť pravdepodobné, že ten vída jej nohavičky pomerne často... (nemám v tomto ale osobnú skúsenosť)
@hoppercar jáááj ty si flysser? tak to všetko vysvetľuje ja som nad tým, tiež rozmýľala ale zdalo sa mi Že si ešte väčší kokot než on, tak som myslela že nie
Lebo ich vidíme my. A chceme vidieť, že si obliekame pekné veci. A niekedy aj veci vykuknú a niekedy ti chalani aj dajú vedieť, že sa dívajú, čiže nikdy to nie je len pre seba...ale v prvom rade pre seba.
@night neviem ako to chodí u vás, ale ja si myslím že keď bežná žena ide do spoločnosti tak ľudia v jej okolí nemajú možnosť priamo vidieť jej gaťky. ty ich snáď každej žene kontroluješ?
to, že ich vidí priateľ, rodina alebo iná žena vo verejnej šatni je niečo iné. pochopím, keď si niekto zakladá na móde, ale to sa týka oblečenia ktoré je navonok vidieť. a do tejto kategórie gaťky nepatria.
a ešte jedna vec - keď viem že sú farebné, tak som ich asiže už videl, toto by logickým myslením došlo aj podpriemerne inteligentnému človeku, ale ty očividne nie si ani len to. len kopíruješ texty z internetu a hráš sa na múdreho
ci boha uplne som hotovy z niektorych reakcií. úplne legitímna otázka. kopec chlapcov má osem ciernych/sedych mozno jedny biele k tomu. zoberú si ich lebo sada stoji par eur, asi tolko ako jeden dizajnový kúsok. dievčatá majú často každý jeden kúsok dizajnový. odpoveď, že pre lepsi pocit je dobrá odpoved. a nevidim dovod tu niekoho urazat.
@night ehm...k tvojej teórii s čiernou a jej zložením...asi dobre vieš, že zmiešaním cyan+magenta+yellow nezískaš čiernu a aj preto sa pri tejto "aditívnej" metóde farieb musí v tlačiarňach používať čierna farba (CMY - K - to je tá čierna, aj keď neviem, prečo K).
Lebo čiernu nezískaš zmiešaním farieb, čierna je neprirodzená farba. Aj maliari používali tmavomodrú, alebo tmavohnedú / červenú, aby namaľovali "tmu". Používanie čiernej farby nefunguje až tak dlho.
A k téme, kedysi som ich nosila, dnes už väčšinou nosím len čierne, biele, béžové. Nie, že by sa mi farebné prádlo nepáčilo, ale keďže ja ani nechodím oblečená ako papagáj, ružová podprda pod bielym tričkom mi príde trošku...lacná, a pod čiernym zbytočná (tá farba . Väčšinou sa snažím, aby mi spodné prádlo nebolo pod oblečením vidieť (farebne). O "vytŕčanie" a "provokáciu" týmto spôsobom sa snažia...dievčence
@midnight je to možné, aj keď v reáli (s farbami) zmiešaním červenej, zelenej a modrej nezískaš čiernu. Nie ÚPLNÚ čiernu.
Pokiaľ nepridáš čiernu farbu, nedostaneš úplnú čiernu zmiešaním žiadnych farieb. Dostaneš tmavozelenú, tmavohnedú, tmavočervenú, tmavofialovú, ale nie čiernu.
A aj keď v phothoshope/illustratori/whatever použiješ nastavenie farieb RGB, tlačiareň bude stále CMYK. (Preto aj keď máš v RGB na monitori isté farby, po vytlačení zistíš, že nie sú identické). Pretože RGB sa využíva v telke, na monitori, v divadle ako miešanie svetiel, ktoré, ak si dobre pamätám, majú tvoriť spolu bielu. SVETIEL. Nie farieb - tekutých, práškových, tuhých. (Už som to aj vygooglila a zistila som, že som si pomýlila označenia - RGB sú aditívne a CMYK sú subtraktívne. Stále si to mýlim).
A áno, CMY by mali TEORETICKY spolu tvoriť čiernu. Ale skús si to s farbami. Je to konina. Ak by ju tvorili tonery na tlačiarni zmiešaním týchto troch farieb, nemuseli by pridávať čiernu.
@fleur1301 hm, vidíš, tieto tmavo-niečo o ktorých hovoríš ja zvyknem volať "modrá čierna"/"zelená čierna" a tak podobne, keďže je taká tmavá že je pre väčšinu ľudí od čiernej na nerozoznanie.
ale pozor, už existujú aj RGB tlačiarne.
a keby si mala CMY svetlá, tak ich zmiešaním ti tiež vznikne viacmenej biele svetlo, nejde o to či je to RGB alebo CMYK, ide hlavne o to či je to svetlo alebo pigment, svetlo sa bude vždy sčítavať do bielej (lebo sa sčítavajú vlnové dĺžky ktoré vidíš), a pigmenty sa budú vždy sčítavať (smerom) do čiernej (lebo sa sčítavajú vlnové dĺžky ktoré sa pohltia).
A CMY spolu aj čiernu tvoria, ale je to taká veľmi chabá čierna, preto sa do toho dodáva aj K. Ale hlavne (aspoň "pôvodne hlavne"), K je samostatne kvôli tomu že bežná tlač obsahuje veľa textu ktorý je obvykle čierny, čierny pigment je najjednoduchší a najlacnejší, a teda by bol nezmysel tlačiť čisto čierny text kombinovaním troch drahších pigmentov.
Ale hej, chápeme sa a súhlasíme, len sa tu na striedačku dopĺňame s detailami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
ty mam vsetky trenky jednej farby?
ja nosím len čierne,a občas biele alebo šedé.
a ako si ty predstavujes nefarebne?
2. ako mozes vo vseobecnosti povedat, ze ich nikto nevidi? O.o
A inak k téme.To čo je za blbosť, že ich nikto nevidí?
Undergarments fabric
{ opacity: 1.0 ; }
Druhá vec - ak má baba priateľa, je dosť pravdepodobné, že ten vída jej nohavičky pomerne často... (nemám v tomto ale osobnú skúsenosť)
a inak @9
teda okrem tých, čo niekto vidí
Na blbú otázku ešte blbšia odpoveď.
to, že ich vidí priateľ, rodina alebo iná žena vo verejnej šatni je niečo iné. pochopím, keď si niekto zakladá na móde, ale to sa týka oblečenia ktoré je navonok vidieť. a do tejto kategórie gaťky nepatria.
a ešte jedna vec - keď viem že sú farebné, tak som ich asiže už videl, toto by logickým myslením došlo aj podpriemerne inteligentnému človeku, ale ty očividne nie si ani len to. len kopíruješ texty z internetu a hráš sa na múdreho
zasa ja nechápem, prečo niektorí nosia farebné ponožky keď sú oblečení celý v čiernom
ale inak...@1
Lebo čiernu nezískaš zmiešaním farieb, čierna je neprirodzená farba. Aj maliari používali tmavomodrú, alebo tmavohnedú / červenú, aby namaľovali "tmu". Používanie čiernej farby nefunguje až tak dlho.
A k téme, kedysi som ich nosila, dnes už väčšinou nosím len čierne, biele, béžové. Nie, že by sa mi farebné prádlo nepáčilo, ale keďže ja ani nechodím oblečená ako papagáj, ružová podprda pod bielym tričkom mi príde trošku...lacná, a pod čiernym zbytočná (tá farba . Väčšinou sa snažím, aby mi spodné prádlo nebolo pod oblečením vidieť (farebne). O "vytŕčanie" a "provokáciu" týmto spôsobom sa snažia...dievčence
" (CMY - K - to je tá čierna, aj keď neviem, prečo K). "
pretože blacK (okej, to ti už asi došlo), pretože keby ju dali ako B, tak by to miatlo kvôli tomu, že druhý bežný farebný model je RGB, kde B je Blue.
...a nie som si teraz úplne istý, ale mám pocit že vrámci RGB na papieri sto percentami všetkých troch farieb čiernu získaš.
("čierna je neprirodzená farba" je... tak trochu nepresný výrok, presnejšie, resp. úplne doslovne presné by bolo že "čierna je absencia farby")
Pokiaľ nepridáš čiernu farbu, nedostaneš úplnú čiernu zmiešaním žiadnych farieb. Dostaneš tmavozelenú, tmavohnedú, tmavočervenú, tmavofialovú, ale nie čiernu.
A aj keď v phothoshope/illustratori/whatever použiješ nastavenie farieb RGB, tlačiareň bude stále CMYK. (Preto aj keď máš v RGB na monitori isté farby, po vytlačení zistíš, že nie sú identické). Pretože RGB sa využíva v telke, na monitori, v divadle ako miešanie svetiel, ktoré, ak si dobre pamätám, majú tvoriť spolu bielu. SVETIEL. Nie farieb - tekutých, práškových, tuhých. (Už som to aj vygooglila a zistila som, že som si pomýlila označenia - RGB sú aditívne a CMYK sú subtraktívne. Stále si to mýlim).
A áno, CMY by mali TEORETICKY spolu tvoriť čiernu. Ale skús si to s farbami. Je to konina. Ak by ju tvorili tonery na tlačiarni zmiešaním týchto troch farieb, nemuseli by pridávať čiernu.
ale pozor, už existujú aj RGB tlačiarne.
a keby si mala CMY svetlá, tak ich zmiešaním ti tiež vznikne viacmenej biele svetlo, nejde o to či je to RGB alebo CMYK, ide hlavne o to či je to svetlo alebo pigment, svetlo sa bude vždy sčítavať do bielej (lebo sa sčítavajú vlnové dĺžky ktoré vidíš), a pigmenty sa budú vždy sčítavať (smerom) do čiernej (lebo sa sčítavajú vlnové dĺžky ktoré sa pohltia).
A CMY spolu aj čiernu tvoria, ale je to taká veľmi chabá čierna, preto sa do toho dodáva aj K. Ale hlavne (aspoň "pôvodne hlavne"), K je samostatne kvôli tomu že bežná tlač obsahuje veľa textu ktorý je obvykle čierny, čierny pigment je najjednoduchší a najlacnejší, a teda by bol nezmysel tlačiť čisto čierny text kombinovaním troch drahších pigmentov.
Ale hej, chápeme sa a súhlasíme, len sa tu na striedačku dopĺňame s detailami