Chcem sa spýtať, akým štýlom by som mala písať bakalárku. Tému mám politický systém Švajčiarska. Nejaké knihy z ktorých budem čerpať už mám, ale ide mi o technickú stránku písania tej práce. Myslíte, že môžem ju písať tak, že napr. v knihe o politických s
Ok jasné, ja som sa len obávala, že farafrázovať (s tým, že pod čiarou nebudem uvádzať zdroj) je zakázané. Samozrejme na konci bakalárky uvediem knihy z ktorých som čerpala. Diki.
u nás na škole je to tak, že aj keď je to parafrazované, tak to musí byť uvedené pod čiarou lebo inak je to brané ako plagiátorstvo, ale to asi záleží na škole ako prísne to berú
@honneygemma No ale to potom celá moja bakalárka bude jedna veľká parafráza s pár citáciami To nikomu nebude vadiť, že pod každou A4 bude hromada zdrojov odkiaľ som čerpala?
@yoss A akým štýlom by si písal napr. moju bakalárku? Lebo sama od seba tam nemám veľmi čo napísať, keďže niesom odborník a vymýšľať si štruktúru politického systému podľa seba to asi nejde.
@swe vsetko, co z niecoho cerpas musis uvadzat zdroj v poznamkach pod ciarou. nevadi, ze ich bude vela. videl som prace, kde bolo pod ciarou a 10 zdrojov. je praveze plus
@swe No veď parafrázuj texty a za každým uceleným odsekom, kde prerozprávaš nejakú myšlienku z 1 diela, uveď do zátvorky meno autora a rok vydania, na konci práce však musíš uviesť presne názov diela, autora, rok vydania, strany, isbn ...atď. rob si to priebežne, lebo potom sa z toho nevysomáriš
Bakalarky su ale zvacsa len o zozbierani nejakych informaci, lebo sa v nich nerobi este vyskum,prieskum alebo podobne veci...to caka na diplomovke je to trapacke, ale hej, je to cele pomaly len o parafrazovani, citovani a dodrzovani pravidiel uvadzani autorov a to sa rovna strasnaa nudaaa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov