Podľa čoho ste si vyberali tému svojej bakalárskej alebo diplomovej práce?
Hľadali ste dopredu zdroje a množstvo informácií, alebo ste si skrátka vybrali tému, ktorá vás zaujala, ktorá vám zostala na výber, ktorá vyzerala byť jednoduchá, atď....?
Mám tému "Využívanie sociálnych sietí veľkými podnikmi"
Túto konkrétne som si vybral preto, lebo téma, ako sociálne siete využívajú malé podniky, bola už obsadená
Zdroje som si pred tým vôbec nepozeral a na obtiažnosť témy som tiež nebral ohľad. Vybral som si len pár tém, ktoré sa mi páčili a aspoň trochu by ma bavili. Taktiež som pozeral na školiteľov - ak tam bol niekto mne nesympatický, tak som si tému nevybral. Z vybraných tém som si potom zvolil prvú, ktorú som po spustení prihlasovania v tom zozname našiel
Mala som ju ako obhajobu na maturite zo strednej, do nazvu som pridala slovo starí rodičia a tema bola hotova a nikto ju nemal a mala som 0 zhodu ale literatura moc nebola lebo v kazdej knihe je to iste a navzajom su autori vzadu popisaní, zrejme to kopirovali od seba , musela som prehladat vela knižnic ...
ja som si vybral bakalarku sam z tem, ktore boli zadane. vcelku to lutujem lebo to bol jeden z otrasnych zazitkov - pristup skolitelky ktora sa ku mne spravala ako k uplnemu odpadu (napriek tomu ze mi bola sympaticka cez cele tri roky ale zachovala sa uplne opacne), nesurodost, neochota, arogancia a manipulativnost. never ever
vsetky temy som si navrhol sam a potom hladal k nej vhodneho veduceho. Temy som si vyberal podla toho co by ma zaujimalo a co by bolo vyuzitelne v reale. Pravdaze som aj tak vzdy narazil na neocakava komplikacie
Vsetko okolo toho som hladal az po zapisani tem do zadania.
vybrala som si takú, čo ma zaujíma... ale trochu to bola chyba, pozri si najprv, či budeš mať k nej dosť zdrojov, lebo ja som našla k tej mojej iba 7 publikácií v slovenskom/českom jazyku... všetko prekladám z AJ a trvá to dva krát tak dlhšie...
bakalárku som s vybrala podľa ponuky čo ma zaujalo a o čo som vedela, že budú aké také zdroje, mala som Aplikácia nástrojov marketingového mixu vo výrobnom podniku a aj školiteľka bola fajn diplomovku si idem navrhnúť a chcem mať niečo s inováciami/kreativitou v podniku...a v tom istom podniku ako bakalárku, tak veľa nadviažem, kedže to trocha súvisí
nemohla som si vyberať diplomovku podľa témy, bola som rada keď ma vôbec nejaká školiteľka zobrala, lebo všetko bolo plné...takže tému som dostala, nevyberala som si ju
@bloodypunk ..no nám dali, že si máme zvoliť tému sami, ale máme tam určité podmienky, ktoré musíme dodržať
tak vybrala som si tému, ktorá ma zaujala, išla som do knižnice, našla som si literatúru, odbornú časť som vypísala z kníh... no a teraz mám napísať praktickú časť a netuším čo tam mám napísať
takže teraz to je v štádiu vymýšľania a rozmýšľania, že čo ďalej
Ja to riešim teraz, a síce témy budú zverejnené len na konci letného semestra, už nad tým rozmýšľam lebo nechcem to nechať na poslednú chvíľu. A vlastne som sa už rozhodla, že približne akú tému by som chcela spracovať a už som sa aj spýtala budúcej školiteľky či by ma zobrala, a teraz si už len vybrať tú najlepšiu tému, a jasné že podľa toho že čo ma baví najviac, zatiaľ mám približné predstavy ale je ich viac A samozrejme som sa pozerala aj na to, že kto by mal byť školiteľom, ale mám také šťastie, že tie (pre mňa) najlepšie témy sú u školiteľky ktorá mi je zatiaľ sympatická a rada by som u nej písala bakalárku. Takže zatiaľ tak
@vintageprincess Presne pre toto som založila toto fórum, tiež nám zverejnia témy na začiatku alebo na konci LS, ale riešim to už teraz a chcem vedieť, ako postupovala väčšina pri výbere. Tiež mám viac tém a okruhov a bohužiaľ, zaujímajú ma hlavne také témy, o ktorých je napísané málo literatúry a nie sú v každej druhej bakalárke...
@bloodypunk
no to verím, kdesi si spomínala, že chodíš na psycho a tam je fakt veľmi veľa dobrých tém, že je problém sa rozhodnúť ja mám ekonómiu,baví ma ako som vyššie uvádzala, ale tam viem presne, čo chcem (napr. inovácie) a čo nechcem (kedže som z gympla určite nič účtovnícke ale chodím aj na dpš okrem toho a tam mám možnosť si vybrať záverečnú prácu zo psychológie, tak sa na ten výber celkom aj teším, že si dám niečo netradičné, len toho netradičného je v psychológii strašne veľa
@mariquittka áno, psychológia je úplne skvelá na témy na bakalárku, ale dneska sa už všetci venujú len stresu a patológií, že tie menej známe veci a rovnako zaujímavé sú bohužiaľ nie veľmi preskúmané a chýba k tomu dostatok literatúry. A prekladať 20 anglických zdrojov je trochu no... namáhavé
Ekonomiku v spojitosti so psychológiou som sa učila pred pár dňami, ale som rada, že to nebola len čistá ekonomika, to by ma nebavilo
@bloodypunk
mna tiež baví ekonomia so psychologiou...hlavne ide o to , že ekonomia je pozliepana veda zo psychologie, sociologie, politologie, matiky atd, a mna skôr tie veci s marketingom bavia ...no na dpš (kedže aj nad učiteľstvom rozmyslam) to musíme dať trochu do súvisu s pedagogikou samozrejme...tak tam sú práve otrepané témy typu šikanovanie, drogová závislosť...ale ja chcem čosi bud o rozvoji kreativity, myšlienkových mapkách, typoch učenia ...alebo o typologiach ako MBTI, dynamika bohatstva...alebo niečo o tom, že čo si človek odnáša do života (či bude úspešný, ak ho vychovali prísne a nemal možnosť vlastného názoru...raz sme si ohľadom toho nejaký test robili ale to na škole...)...ale ani jedna z týchto tém nie je v našej ponuke...ale pokúsim sa vybaviť, len neviem kedy budeme vyberať ...noo a tiež nerada prekladám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Túto konkrétne som si vybral preto, lebo téma, ako sociálne siete využívajú malé podniky, bola už obsadená
Zdroje som si pred tým vôbec nepozeral a na obtiažnosť témy som tiež nebral ohľad. Vybral som si len pár tém, ktoré sa mi páčili a aspoň trochu by ma bavili. Taktiež som pozeral na školiteľov - ak tam bol niekto mne nesympatický, tak som si tému nevybral. Z vybraných tém som si potom zvolil prvú, ktorú som po spustení prihlasovania v tom zozname našiel
Vsetko okolo toho som hladal az po zapisani tem do zadania.
tak vybrala som si tému, ktorá ma zaujala, išla som do knižnice, našla som si literatúru, odbornú časť som vypísala z kníh... no a teraz mám napísať praktickú časť a netuším čo tam mám napísať
takže teraz to je v štádiu vymýšľania a rozmýšľania, že čo ďalej
no to verím, kdesi si spomínala, že chodíš na psycho a tam je fakt veľmi veľa dobrých tém, že je problém sa rozhodnúť ja mám ekonómiu,baví ma ako som vyššie uvádzala, ale tam viem presne, čo chcem (napr. inovácie) a čo nechcem (kedže som z gympla určite nič účtovnícke ale chodím aj na dpš okrem toho a tam mám možnosť si vybrať záverečnú prácu zo psychológie, tak sa na ten výber celkom aj teším, že si dám niečo netradičné, len toho netradičného je v psychológii strašne veľa
Ekonomiku v spojitosti so psychológiou som sa učila pred pár dňami, ale som rada, že to nebola len čistá ekonomika, to by ma nebavilo
mna tiež baví ekonomia so psychologiou...hlavne ide o to , že ekonomia je pozliepana veda zo psychologie, sociologie, politologie, matiky atd, a mna skôr tie veci s marketingom bavia ...no na dpš (kedže aj nad učiteľstvom rozmyslam) to musíme dať trochu do súvisu s pedagogikou samozrejme...tak tam sú práve otrepané témy typu šikanovanie, drogová závislosť...ale ja chcem čosi bud o rozvoji kreativity, myšlienkových mapkách, typoch učenia ...alebo o typologiach ako MBTI, dynamika bohatstva...alebo niečo o tom, že čo si človek odnáša do života (či bude úspešný, ak ho vychovali prísne a nemal možnosť vlastného názoru...raz sme si ohľadom toho nejaký test robili ale to na škole...)...ale ani jedna z týchto tém nie je v našej ponuke...ale pokúsim sa vybaviť, len neviem kedy budeme vyberať ...noo a tiež nerada prekladám