Kamarát robil prax v márnici. Pár krát sa mu stalo, že mu mŕtvolka vydýchla naposledy. Nikde nikto, studená márnica a posledné vydýchnutie, alebo post mortem stiahnutie svalov. čiže mŕtvolke ruka vypadla spod prikrývky.
samotná pitevňa, márnica a pitvanie ma nedesí. To by ma skôr desili tieto post mortem pohyby.
@rheia Presne niečo také Napríklad keď človek umrie, podrastú mu aj vlasy a chlpy. Teda doslova nepodrastú ale stiahne sa mu koža... a v podstate podrastú
K téme- mojim snom je byť patologičkou Asi sa mi nesplní, ale môže to byť sranda Som morbídna, viem
@rheia nie... to aj keď človeku odsekneš hlavu tak sebou drme chvíľu a potom stuhne.
toto je čisto po smrti. proste keď je človek tuhý ako lata. proste MŔTVY kompletne. je to niečo ako tik. ako tebe keď zrazu začne trhať nejakým svalom, alebo v oku. to sa deje po smrti. proste sa svaly stiahnú. nenastane úplne rigor mortis (posmrtné stuhnutie svalov)
och bože...neznášam tieto veci..kedykolvek to vidím v telke neviem spať proste mi nerobia dobre mrtvoly a ani CSI a takéto blbosti ked vidím márnice a pitevne a chladničky a och..zasa nespím a je mi jedno že mi mŕtvy nič neurobí! bojím sa toho!
Ja som nad patológiou aj chvíľu rozmýšľala, ale rozmyslela som si...asi by som sa bála toho, čo v @1 a ešte by som to celé asi brala strašne osobne a citlivo (že daný človek na stole mal nejakú rodinu, mysdlela by som na to, aký asi bol, čo robil, kým žil)
Báť by som sa nebála ale je to nechutné takže by som to nerobila, ináč sa rada prechádzam v cintoríne a okolo márnice , mám rada morbídne veci ale nemám rada keď sa hocijako narúša ľudské telo.
Keďže mám už ako také skúsenosti s pohrebnou službou vyskúšal by som aj pitvu no jedna vec je keď vidíte mŕtvolu alebo ju obliekate a ďalšia vec keď sa máte niekomu hrabať vo vnútornostiach
Zatiaľ som bol na pitve raz a ešte máme 2 v pláne. Na tej prvej sa pitval istý pán, diabetik, ktorý zomrel na zlyhanie srdca. Ešte dve hodiny pred smrťou v nemocnici dostal niečo jesť, tak som čakal, že bude smrdieť ten obsah žalúdka. Keď pitvajúci ten žalúdok rozstrihol, tak sa odtiaľ vyvalili asi 2 litre sivohnedej hrudkavej mazľavej tekutiny. Zápach ale bol naozaj len minimálny oproti tomu, čo som čakal...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
samotná pitevňa, márnica a pitvanie ma nedesí. To by ma skôr desili tieto post mortem pohyby.
Ale na doktora nemam mozog a som s tym zmiereny
K téme- mojim snom je byť patologičkou Asi sa mi nesplní, ale môže to byť sranda Som morbídna, viem
toto je čisto po smrti. proste keď je človek tuhý ako lata. proste MŔTVY kompletne. je to niečo ako tik. ako tebe keď zrazu začne trhať nejakým svalom, alebo v oku. to sa deje po smrti. proste sa svaly stiahnú. nenastane úplne rigor mortis (posmrtné stuhnutie svalov)
Si predstav, dnes v nemocnici... Ja operujem, operujem, a dojdem na to, ze pitvam, a pitvam...
Chcel by som tam brigadovat za tie peniaze , ale asi by som mal depky z toho prostredia.