Ahojte potrebovala by som od vas pár typov kam sa pozriet, co sa oplatí alebo len kam si sadnut do akej reštaurácie proste vypísať všetko najlepšie čo sa nachádza v Banskej Štiavnici bo ideme tam na taky trojdňovy trip ďakujem predom ak sa dakto najde
Rozhodne ti odporučam čajovňu KLOPAčKA.. super atmosféra, priestory a bohatý výber super čajíkov... ale v Bš celkovo starú časť pochodíš tam všetko su to krásne budovy, a potom klasicky výstup na kalváriu ..
Čo si ja pamätám, tak z tej historickej stránky Starý & Nový zámok, ale nespomínam si do ktorého sa má ísť skôr, my sme boli najprv v Starom a vedľa toho je aj Klopačka, čo je taká celkom príjemná čajovňa.
Potom tam je nejaký pohyblivý drevený Betlehem či čo, tam je v podstate zobrazená história mesta (vstup nie je drahý, takže ak nemáte čo robiť, pozrite si to .
Ešte je tam pivovar Erb, ktorého súčasťou je aj reštaurácia (ale je to tam dosť drahé). Okrem toho sme aj v nejakej pizzerii boli. A ešte jednej ďalšej reštaurácii, ale jej meno si nepamätám.
A majú tam aj zrkadlové bludisko!
To všetko sa dá nájsť z námestia. A čo sa tých historických pamiatok týka, je tam aj nejaký leták s mapou.
Je to proste krásne mesto (snáď som si ho nepomýlila s nejakýmm iným , všetko to nájdete aj bez pomoci.
hlavne choď do Banského múzea v prírode. Pre mňa ako turistu by to boli najlepšie investované peniaze spomedzi všetkých múzeí, prípadne ešte kaštieľ vo Svätom Antone.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Čo si ja pamätám, tak z tej historickej stránky Starý & Nový zámok, ale nespomínam si do ktorého sa má ísť skôr, my sme boli najprv v Starom a vedľa toho je aj Klopačka, čo je taká celkom príjemná čajovňa.
Potom tam je nejaký pohyblivý drevený Betlehem či čo, tam je v podstate zobrazená história mesta (vstup nie je drahý, takže ak nemáte čo robiť, pozrite si to .
Ešte je tam pivovar Erb, ktorého súčasťou je aj reštaurácia (ale je to tam dosť drahé). Okrem toho sme aj v nejakej pizzerii boli. A ešte jednej ďalšej reštaurácii, ale jej meno si nepamätám.
A majú tam aj zrkadlové bludisko!
To všetko sa dá nájsť z námestia. A čo sa tých historických pamiatok týka, je tam aj nejaký leták s mapou.
Je to proste krásne mesto (snáď som si ho nepomýlila s nejakýmm iným , všetko to nájdete aj bez pomoci.
a *tipov