Inač Sony Ericssony majú strašne na prd tie oné, kam sa strká nabíjačka a slúchadlá a tak, lebo sa to ľahko zoderie, doslova ZODERIE. >: / Blbečkovia! Ozaj a prečo to vlastne nemôžu konečne urobiť tak, že by mobil mal normálnu dieru na slúchadlá, ako aj prehrávače a kompy?!
lebo su si konkurenciou, nabijacky su chvalne rozdielne, aby ludia nepouzivali nabijacky iba jednej znacky a ostatne by stali niekde na sklade, ale myslim ze napatie je na kazdej rovnake, daju sa na to kupit nasady aj s akumulatorom videl som to v Kauflande
dneska som cital o tom v PC SPACE a zrazu tu je o tom diskusia (jak na zavolanie slight_smile:... takze Europska Komisia uz definitivne schvalila navrh toho zakona.. dohodli sa na MicroUSB a od buduceho roka uz budu vsetky predavane telefony mat iba tuto koncovku na nabijacky... a kedze sluzi aj na prenos dat tak asi uz vsetky mobily budu mat len MicroUSB (ako nove nokie) aj na nabijanie aj na prenos dat... este tam pisalo ze sa predpoklada ze o take tri roky uz vsetci v EU budeme mat mobily s MicroUSB a vsetci budeme mat rovnake nabijacky
neviem či to tu už niekto spomenul... ale rozdielne koncovky sa riešia kvôli tomu, aby ste si neodpálili telefóny... lebo každý telefón potrebuje iné napätie, pre nabíjanie a pre funkčnosť...
nokie so starou "hrubou" koncovkou mali 5.4V (myslím) a nokie s novou "tenkou" koncovkou majú už len 5V... niekto si povie že čo to je 0.4V, veď to neuškodí. ale... je to hodne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
VYROBCOVIA sa totitzto uz DOHODLI na jednotnom type nabijaciek pre mobily... bude to mini USB...
» mobil.sme.sk/clanok.asp?cl=4...
a sice na prave spominanom mini usb...
(a vacsina nabijaciek dava cca 5V (± nejake desatiny)... vacsinou to je z dovodu, ze akumulator ma 3.7V a je to najvhodnejsie napatie
nokie so starou "hrubou" koncovkou mali 5.4V (myslím) a nokie s novou "tenkou" koncovkou majú už len 5V... niekto si povie že čo to je 0.4V, veď to neuškodí. ale... je to hodne...
@24 všetci určite mať nebudeme. Minimálne ja viem aspon o 5 ľuďoch ktorý do troch rokov nový mobil určite mať nebudú xD