Nazdar! Nevedeli by ste poradit nejaku fintu alebo utilitu na baterie u notebookov ? Kapacitu by mala mat 32000mWh a zistil som, ze skutocna kapacita je len 15000mWh. cize o polovicu nizsia. Hladam nieco take aby mi to naformatovalo bateriu alebo nieco po
lol to som si az teraz vsimol co som tam napisal bo som to kopcil z toho program a hento som prehliadol to mi vyhodil Everest od Lavalys...
tym naformatovanim som myslel vybitie na tu nejamensiu moznu mieru. mam Li-Ion a viem, ze sa tym baterie nicia ked sa vybiju uplne. Lenze ked to spravis len raz dajme tomu tak to tej baterke pomoze.
Pokiaľ nás v škole dobre učili tak pamäťovým efektom trpeli len staré NiCd a NiMH - batérie - to znamená že pokiaľ sme nabili baterku vtedy dokým nebola na sto percent vybitá tak si to zapamätala a nabudúce sa vybila už pri takej hodnote pri akej sme ju nabíjali.
Takže tieto staré batérie si mohol formátovať tak že si ich niekoľkonásobne úplne vyštavil a potom úplne nabil - v niektorých prípadoch to pomohlo v niektorých zasa nie.
Ale keďže ty máš Li-Ion batériu - takže táto batéria netrpí pamäťovým efektom.
Pawlo: No netrpia ale nespravnym nabijanim sa znizuje ich kapacita a tym to sa to da trochu poupravit. Nie je to ziadna slava, ale kusok to pomoze. Skusal som to na Li-Ion do mobilov a tam to vcelku fungovalo. Len mam pocit, ze tejto Li-Ionke to moc nepomoze pretoze tieto nove aj ked sa nepouzivaju tak priblizne po roku prudko klesa ich kapacita...
ďalšie zle založené fórum, prečo si neudal presný popis tvojho notebooku a koľko si za ňho dal? vieš kvalita robí svoje, a potom niečo som o tých batériách čítal a baterá stráca svoju životnosť už po tom čo je vyrobená čiže ak to stálo niekde na sklade pol roka a k tebe sa dostal až teraz nieje čudo že je tá hodnota už nižšia, keď ťa k tomu raz bios nepustí alebo to nejde vyser sa na to, životnosť baterky nejako neovplyvníš, po dvoch rokoch aj skvôr ju môžeš vymeniť ja som sa tý, tiež jeden čas zaoberal ale zbytočne, ja mám HP Pavilion a neukazuje mi ani zostatkový čas iba percentá, čiže ani neviem ako dlho to ešte vydrží ale to je tým že tie notbuky robia trošku menej vybavene
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Najprv by si si mal preštudovať ako fungujú li-pol alebo Li-Ion batérie (neviem akú máš ty) a potom ju choď formátovať
Inak nemá byť náhodou 32000mAh:
tym naformatovanim som myslel vybitie na tu nejamensiu moznu mieru. mam Li-Ion a viem, ze sa tym baterie nicia ked sa vybiju uplne. Lenze ked to spravis len raz dajme tomu tak to tej baterke pomoze.
Takže tieto staré batérie si mohol formátovať tak že si ich niekoľkonásobne úplne vyštavil a potom úplne nabil - v niektorých prípadoch to pomohlo v niektorých zasa nie.
Ale keďže ty máš Li-Ion batériu - takže táto batéria netrpí pamäťovým efektom.