Obaja historické osoby. Žili ináč ako ľudia v ich dobe. Čo si o nich myslíte? O tzv. Krvavej grófke a Vladovi Tepesovi alias upír Dracula? Mne obaja strašne fascinujú. Boli zvrátene krutí a šialení.
ja si myslim ze nieco take ako upiri ozaj existuje... alebo existovalo. ako ja som siel raz v noci po cintorine ked som sa vracal od kamosky z jej narodeninovej oslavy a tam bol taky divny chlap v obleku a s uplne dlhym plastom az po zem. bol uplne biely ako mrtvola a po tvary mal zelene zily. a ked sa na mna otocil usmial sa a mal nechutne tesaky. a nebol ziadny helovin ...neviem jak sa to pise... a to bolo strasne. podla mna taki upiri existuju na odlahlich strasidelnych domoch a tak.....
zastanem si minonku ja som tiez videl upira bolo to v bille po zotmeni v poprade taka zena stala pri pecivach mala sikme oci (nebola to japonka) a vycerila na mna tesaky ... a ked som bol maly tak som videl ako sa v parku oproti domu kde byvam premenil niaky muz v balonaku ciernom na netopiera no ale to som mal 9 rokov
..... ja si nevymyslam. taketo veci su skutocne. ale ludia ich malokedy vidia bo vacsinou v noci spia a ni vychadzaju len v noci. a preto z nich ludia spravili mytologiu.
Súhlasím so Sakulom Vlad Dracul bol valašské knieža ktorý dokázal aspon na čas zastavit Turkov a zomrel prirodzenou smrťou v r. 1476. Báthoryčka bola madarská grófka trpiaca sadizmom navyše zanedbávaná manželom F. Nádašdym, ktorý bol často vo vojne s Turkami. Niektorí historici tvrdia že tie obete ktorých vraj bolo 610 zomreli po jej liečitelských pokusoch sú ale v menšine. Báthoryová zomrela na Čachtickom hrade r.1614 v nútenom domácom vazení, dodnes nie je jasné či celá aféra nevznikla preto, že isté kruhy sa chceli ulakomit na majetok a panstvá Nádašdyovcov a Báthoryovcov
Vlad tepes je pravom povazovany v Rumunsku za hrdinu. Ako mladeho ho turci mucili, ked vyrastol tak im to pekne spocital. Branil Europu pred Osmanmi, to ospravedlni aj krute uchylky (za ktore mozu jeho mucitelia).
Amrafel: preco musis pchat svoje debilne nazory takmer do kazdeho fora? nemas nic lepsie na praci?
Evellynne- fascinujú ťa? ...tak to ma dorazilo ,,,ja nie som z nich zrovna uchvátená,,,ale je zaujímavé čítať ich príbehy a mýty...Alžbeta bola podľa mňa jednoducho chorá už od malička,,,čiže ani nie je podivuhodné, že keď ju ako 15-ročnú znásilnili, tak sa jej to zapáčilo,,,vtedy zostala aj tehotná a porodila svoju dcéru, ktorú musela dať preč,,,aby sa to nedozvedela jej budúca svokra,,a práve toto odlúčenie jej spôsobovalo bolesť a preto chcela aby trpeli aj iní... doslova usporadúvala ľudožrúdske orgie,,,neviem kto napísal film Hanibal, ale podľa mňa bol ten chorý muž tam dosť podobný grófke...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Amrafel: preco musis pchat svoje debilne nazory takmer do kazdeho fora? nemas nic lepsie na praci?
nechcela by som žiť v ich dobe a už vobec upadnuť do ich nemilosti
o nich sa najlepšie čita večer doma osmamote a hlavne potme, ked viete, že vaš sused beha ako nedorobeny po vchode..