Musim sa k tomu dokopat a potom ma to bavi, ked vidim ze za sebou zanechavam nieco pekne. Vlastne celkovo ma bavi robit veci, ked je potom za mnou vidiet vysledok a to neplati len pri koseni travnika. Pustil som sa do auta, renovacie izby a pod. Potom mam zo seba dobry pocit ze nieco robim na tomto svete. Hnit za pocitacom ma uz nebavi.
Minule som zistila že aj baví, taký fajný pocit vytrhať všetku burinu a upratať bordel a vidieť tú zmenu ale keď mi pečie slnko na hlavu pri 35° a leje sa zo mňa, tak vtedy akože absolútne vóbec
@sasi2680 Dalo by sa tak povedať, aj keď robotou (profesne) to "zatiaľ " nerobím.. ...chcel by som ale, keď som to študoval.. ...doma si iba záhradničím, ale hľadám stále a snažím sa nájsť "dobrú" robotu takto po škole, no na Slovensku to nie je moc ľahké, keď nemám dostatok skúseností keďže som len študoval ...a na Slovensku, no obzvlášť tu v tejto oblasti kde bývam, som zatiaľ viac narazil na firmy venujúce sa navrhovaniu záhrad, čo konkrétne úplne nie je môj odbor, no až by som si naštudoval a priučil sa Autocad-u, tak by sa možno dalo, no zas nie som ten človek, čo je stvorený pre fantáziu ...však ani aranžovať "moc" neviem ...ja som skôr technický typ aj keď praktický
...no a ten trávnik no.. ...tak trávniky ma celkom zrovna zaujímajú, takže si sa celkom trafila ...s tým psom je to problém no, sestra tiež keď čas od času donesie fenku na povarovanie, tak tiež hocikde to opre ...ja keď sa takto aj vyšťala, tak som hneď na to miesto nalial vody, zalial to, aby tá moč tie lístky trávnika nespálila, aj keď ustavične sa ju nedá takto sledovať a je to len krajné riešenie ...optimálne je psa naučiť od mala, aby svoje potreby chodil vykonávať na jedno miesto, lebo inak pomôže už len ohradiť plochu alebo potom existujú aj odpudzovače pre psi, čo sa používajú a dajú kúpiť v špecializovaných obchodoch » www.google.com/url?sa=i&source...
Takýto zhruba sme my mali doma, ale sú rôzne, aj solárne som videl
@majmarad ...No však aspoň niečo krásne a nie nejaká kanclíková, sedavá robota za PC, kde si ničíš oči.. ...možno ma raz vegetariáni pochvália, že majú čo jesť, keď možno časom založím firmu na pestovanie ovocia alebo zeleniny
@majmarad Ja som si vybral to, čo mi je blízke, aj keď na krajinu akou je Slovensko je to risk ...osobne sa mi nepáči tá jednostrannosť a orientovanie sa len na automobilový priemysel, čím sa jednak devastujú veľké výmery pôdy, aj keď veľkému počtu ľudí dá tá fabrika robotu.. z auta sa však človek nenaje a chcel by som tu také časy v tomto ako z komunizmu, keď sme boli poľnohospodárska krajina a boli sme v pestovaní mnohých plodín sebestačný ...keby politici boli normálny a nespoliehali sa na dovoz a radšej sa viac sústredili na poľnohospodárstvo, tak by som menej rozmýšľal nad zahraničím.. ...je to pekná profesia, no aj náročná, ale ja mám radšej zeleň ako sedieť hodiny za počítačom, veď nie nadarmo "zeleň ukľudňuje"
@kerrang veľmi peknú profesiu si vyštudoval, ale ak ti môžem poradiť, tak začni študovať alebo robiť niečo úplne iné. V tomto povolaní si tak isto ničíš oči, a to nepíšem o tom ostatnom, takže za 10 rokov pokiaľ nepodnikáš, alebo nesedíš za tým stolom, tak si kompletne zničíš zdravie. Zeleň ťa síce ukľudní, ale tie účty všetky ťa opäť vynervujú
@kerrang ale ja si myslím, ze. Problém nie je v cikani, lebo moc tam necika asi, ale v tom ze beha po nej silno, lebo mame čerstvo zasadený trávnik no :/
@majmarad No áno, je to také živorenie tu na SK v tomto ...málo platená práca oproti iným zamestnaniam, hoci náročná hlavne fyzicky.. ...sám neviem ako to so mnou bude, či predsalen to nezostane len ako môj koníček, hoci zdokonaľovať v tomto by som sa chcel ako snáď každý, čo si vyštudoval to hlavne, čo ho baví ...ak by som však mal uvažovať nad inými školami a iným zameraním, tak sám neviem, čo by som si vybral, lebo mňa v dnešnej dobe vychytené počítače a všetko okolo nich nebavia a nebaví ma ani rovnako matika, fyzika a ani moc chémia.. ...študovať už ďalej nechcem nič, ani na 3. stupeň ísť, mne už toho stačilo..
@majmarad Baví ma pracovať so stromami, krami, či už tými úžitkovými, aj keď k úžitkovým mám väčší vzťah, ale aj s okrasnými ...vedel by som si teda takú na prírodné vedy predstaviť len u mňa VŠ a študovať, možno ekológiu ešte, ak taký odbor je, no to je tiež také a možno ešte aj horšie uplatniteľné
@sasi2680 Potom ma aj po napísaní napadlo, či reku nemáte nejakého veľkého, nejakého ako nemecký ovčiak a či nemáš problém, že trávu veľmi nezošliapáva ...aj na toto je inak riešenie ...je dostať aj trávne zmesi vyšľachtené špeciálne do miest, kde sú nadmerne vystavené zošliapavaniu ...sú aj trávne zmesi pre suché stanovištia, zamokrené, proste je to v tomto už aj špecializované
@kerrang hej asi to vyšliapavá, lebo sa dosť blázni na dvore, a až taký veľký dvor nemáme no, ale teraz sme skúsili kúpiť takú "trávnikovú náplasť" a kúsok pozemku sme ohradili aby tam nechodil (aj ked dostane sa tam, občas si tam ide ľahnúť, ale aspoň tam nebehá rýchlo, tak uvidíme či to pomôže )
Aha, no je to možné a hlavne okolo plota.. ...neviem, tú trávnikovú náplasť som ešte nevyskúšal a zatiaľ takýto problém so zošliapaním u nás nebol ....mali sme vždy také stredné plemená do 15 kíl, tak tráva zniesla, ak aj pes si narobil svoje chodníčky kadiaľ bežne chodieval
@kerrang ak nebudeš v záhradníctve, alebo poľnohospodárstve podnika tak to nerob. Sprav si medicínu, tak, aby si ovládal aspoň ľudskú anatómiu a masérsky kurz, Nie je to terno, ale lepšie ako byť v daždi alebo v horúčavách vonku a makať.
Uvidí sa ako bude ...dnes som bol na pohovore a tá práca nebola zlá ...bol by som vnútri v klimatizovanom priestore a schovaný a čiastočne by som robil aj poradcu, radil kedy použiť postreky, ktoré a na čo ...aj keď predávali tam prakticky všetko možné od krmív, cez drogériu, sviečky, náradie po nápoje ...na to že nemám prax, je aj to dobré a aspoň si už zarobím ...medzitým mám aj druhý pohovor a to je už vyslovene záhradnícka firma, taký obchod, tak uvidím čo mi dokážu ponúknuť ako vysokoškolákovi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
či už dačo kopať/trhať alebo pchať konáre do drtičky....
minule som sa dokonca vyštveral na strechu a čistil odkvapy (to som zvládol)
polievanie ma bavi a tam som neni v ohrozeni
Sasi2680 - kde je fenka a mačka neprežije trávnik, kde je pes tak neprežije všetko ostatné Je to jednoduché
Keď nemusím a len môžem, občas, tak ma to neskutočne baví.
Robiť to pravidelne a preto, že vlastne musím, tak by som to nerada
...no a ten trávnik no.. ...tak trávniky ma celkom zrovna zaujímajú, takže si sa celkom trafila ...s tým psom je to problém no, sestra tiež keď čas od času donesie fenku na povarovanie, tak tiež hocikde to opre ...ja keď sa takto aj vyšťala, tak som hneď na to miesto nalial vody, zalial to, aby tá moč tie lístky trávnika nespálila, aj keď ustavične sa ju nedá takto sledovať a je to len krajné riešenie ...optimálne je psa naučiť od mala, aby svoje potreby chodil vykonávať na jedno miesto, lebo inak pomôže už len ohradiť plochu alebo potom existujú aj odpudzovače pre psi, čo sa používajú a dajú kúpiť v špecializovaných obchodoch
» www.google.com/url?sa=i&source...
Takýto zhruba sme my mali doma, ale sú rôzne, aj solárne som videl