Ahojte, verím že sa tu nájdu nadšenci behu, či už rekreačný alebo profesionálny.
Chcem aby sme sa všetci bežci podelili o svoje skúsenosti o behu, či už ohľadom tréningu, chudnutia, stravy pred pretekmi alebo pred a po tréningu a podobne.
behávam večer okolo 8-9 keď už nie je také teplo, nosím športovú podprsenku, voľné tričko a tepláky a motivujem sa tak, že sa zatnem a proste behám
stravujem sa normálne ale pred behom zjem banán alebo nejaké ovocie
Nemozem povedat ze milujem beh, no kedze chodim cvicit do posilky a chcel som isteho casu vyrysovat nech je vidiet dovtedy mnou nepoznane zily, tak som aj behaval. Bolo pred letom a ja som sa rozhodol zacat behavat. Samozrejme v posilke som uz coto odpehal na pase ale vacsinou iba take 10 min pred cvicenim resp po aj ked neviem ani co som od toho ocakaval No nic obul som si teda halovky [mudro] a isiel som behat do vinohradu [este mudrejsie]. Do ruky som si hodil malu flasku vody do usi sluchatka a isol som. Vonku asi 30 stupnou ziadne oblaky kedze som sa [mudro] rozhodol ist behat okolo tretej. Zabehol som odhadom 3 km, no kedze som bezal ani neviem kam do vinohradu zrazu som sa ocitol niekde medzi krikami na rozbitej polnej ceste bez pitia, spoteny, nohy ma zospodu v tych perfektnych "odvetranych" halovkach strasne palili a lytka som mal uplne nasrot. Tak som isiel pesi naspat domov . Samozrejme ma to neodradilo. o cca 3 dni som isiel zase s tym ze aj na posilku som si zvykol tak preco nie na beh. SPATNE!!! zase som bol rozbity a povedal som si ze na toto ja urcite niesom Teraz ak chcem kardio volim skakanie cez svihadlo. Nic moc kardio no kedze ja si ani casto kardio nedopriavam tak to moc neriesim To je moj pribeh o behani. Inak ale co sa tyka nejakeho sprintu alebo podobne tak myslim ze som celkom rychly a ked bezim nevypadam pritom jak african na lyziach, proste mi beh neni cudzi len nemam kondicku a ani na nej nepracujem
nemám rada nejaké pravidlá, tréningy ani bežecké preteky, behám, lebo sa mi chce, v čom sa mi chce a kedy sa mi chce a nerada to mením, lebo potom sa mi už nechce
Pred pol hodinou som sa vrátil z behu celú dobu som nadával ako sa dalo, lebo ten pojebaný iPod sa vybil, odporúčam vždy skontrolovať stav batérie ... a nové zistenie radšej behaj o 6-tej ráno ako o 20-tej večer
v rámci kondičných treningov som musela behať vždy 25km na štadióne, vždy som to neznášala lebo som musela a teraz keď už nemusím a mám čas tak idem dobrovoľne behať ale cez 20 už nedám teraz...hlavne choď sám, lebo keď pôjdeš s niekým iba ťa bude zdržovať
nepovazujem sa za nadsenca, beriem to ako take nutne zlo, ci uz na srdce, proti hemoroidom, alebo chudnutie, je skratka v tejto dobe taky sposob sedaveho zivota, ze sa to bez behu a sportovej cinnosti jednoducho nezaobide.
behavam vzdy ked je tma (uz nezavadzaju ludia az tak), mam svoju oblubenu trasu po chodniku, a chodievam medzi 21:30 - 23:00, teraz ked bude teplo tak skor nez pred 23:00 chodit nebudem. behavam kazdy druhy den, mp3 v uchu, doteraz teplaky, termotricko a kratke tricko, v tomto teple kratke tricko, sortky.
a dam si vzdy jablko po behu, predtym dve hodiny nic nejem, nech nebeham s plnym zaludkom, to iste plati pre plavanie, cvicenie a ine sporty.
vzhladom na zataz pri mojich aktualnych 90kg behavam 20 minut cca rychlym tempom, ziaden poklus, bez prestavok, so stupanim. po behani si este davam mlieko, lebo ma bolievaju pistale asi 20 minut po behu.
pred chvíľou som došla domov len čo som teraz vyšla zo sprchy. a za nejakého milovníka behu sa nepovažujem ale nejaký ten pohyb treba . zvykla som si chodiť o 20-21 z domu, dať 7,5km a ísť spokojne domov
@1 Zaujímavá voľba, trenažér nie je zlý pomocník, ale s behom v prírode sa to nedá porovnať . @2 Ďakujem za tip, mám ju prečítanú . Hlavne je že ale beháš to je jedno ako ale že beháš, to je úplne super. @3 Pred behom tiež si dám nejaký ten banán a hlavne veľa čistej vody. Behávam tiež zvyčajne večer, ale ak mi to okolnosti dovolia, som nadšencom ranného behu (5:00-7:00 hod) Hlavne v lete, vzduch je úplne úžasný nikto nikde, a kedže bývam pod Tatrami, mám ten krásny pohľad na ne po celý čas behu, čiže je to neopísateľný pocit. PS: Ráno behám vždy na lačno, iba sa napijem vody pred behom. @4 Pekný príbeh , škoda že už nebeháš. Síce aj švihadlo nie je určite zle na kardio, ale beh je beh. Možno by si zmenil názor keby si investoval do bežeckých tenisiek a časom možno aj oblečenia. Je to úplné iný pocit z behu . Keď som začínal behať, aj ja som behával v halovkách, ale keď som ich vymenil za lacnejšie bežecké tenisky, a tie časom za drahé, poviem ti je to neskutočný rozdiel . Ale každý máme svoj šport, ja tiež chodím do posilky, snažím sa aspoň 3x do týždňa, niekedy to nevyjde keďže behávam niekedy aj 5-6x do týždňa a je to náročne na time management. Ale dík že si sa podelil o svoj príbeh @5 Tak to sme dvaja @6 Múdro ak človek behá pre radosť pravidlá a tréningy nie sú potrebné. Hlavne že ťa to baví . @7 ...Ja používam bezdrôtovú mp3 od sony, kde neriešim žiadne káble a slúchadla, vždy mi to vadilo, ale na batériu si dávam veľký pozor , tiež som sa poučil. Úplne s tebou súhlasím ranný beh je super . @8 Tak to si musela mať top kondičku. Najradšej behám sám ale keď idem niekedy behať rýchle tempo, vytiahnem kamarátku na korčule, poviem jej aké má držať tempo a tak ma "ťahá" a vždy mám lepšie výsledky ako keby som mal behať sám v tempe, proste by som sa nedonútil toľko vydržať. Má to aj svoje pre a proti . @9 Pekne, ak sa môžem opýtať akú máš výšku pri tách 90kg? Ak nechceš nemusíš odpovedať . @1 0 To je pekné, hlavne že sa hýbeš, to máš celkom fajn, takéto pohodové behy mám aj ja rád .
PS: Nečakal som také reakcie, ale som rád že sú tú ľudia, čo radi behajú .
PS2: Je tu niekto z pod Tatier, alebo niekto z Košíc?
Ja tiež chodievam behať a ak sa dá, tak aj každý deň aspoň pol hodinu. Vždy keď idem behať, tak si dám slúchadlá a potom sa mi lepšie ide len škoda, že chodím sám, pretože rád by som išiel s niekym, ale nikomu sa moc nechce :/
@13 To poznám, síce rád behám sám keď trénujem na preteky, ale keď si idem tiež len tak zabehať tak by som tiež rád s niekym išiel, ale málo komu sa chce...
Ja bezim rekreacne, aj cez den aj v noci podla toho ako mi to vychadza a ako sa mi chce. Ak cez den tak vzdy do prirody, aspon tak nepripeka od horuceho asfaltu, a v noci v meste.
Pred a po behu jem ovocie. A tep si nekontrolujem, ja mam skor problem dychat, mam vecne plny nos
nikdy som nejak neholdoval behu a behavat som bol zviknuty maximalne za loptou ked som bol mladsi. okolnostami som ho bol nuteny mat rad k comu sa viaze aj moja prihoda. jedna sa este o jeden z prvych vaznejsich testov v armade tesne pred vyberom specializacie. jedna sa o 8 kilometrovy beh v kanadach maskacoch a plnej polnej co v sucte robi cca 20 kilo plus k vasej vahe. uz zpociatku pocasie naznacovalo ze bude prsat. beh sa zacina vzdy s 1.5 kilometrovim zahriatim 5 minut pauza a start. po piatich minutach zacalo prsat ako z krhly oblecenie zacalo vlhnut a taziet. pat minut neskor zacal silnut vietor. 15 minut zacala vychrica . beh bol utrpenie ako tlacit kamen do kopca. kazdy sa snazil bezat v zavetri svojho rivala nikto nechcel bezat vpredu. po 4 kilometroch nasledovala otocka a dalsich 4 km spat s potesenim ze vietor pojde do chrbta. no prd. vietor zmenil smer a zacal viat zo strany. vietor sa oprel do plecniakov najlahsie telesne vahy zacali padat do jarkov pri ceste. nadhetny pohlad mne da podarilo odjebat koleno takze som tahal len jednou nohou. v poslednych 2 km ked uz som vlacil nohu za sebou mi kamos z ceska spravil stenu proti vetru a bezal pri mne aj ked nemusel, aby mi ulahcil to trapenie. no nakoniec sme dorazili s casom 47 min a s triaskou od bolesti som sa zvalil na zem. prve sa pytam kto je prvy a aky ma cas. 37 min. otocim sa na vitaza, "ako si to dokazal v tomto pocasi?"
"no vies potreboval som srat"
"a uz nepotrebujes?"
"ani nie, vytrepal som to po 4 kilometri z gati"
tymto chcem aj podakovat nemenovanemu cechovy vdaka ktoremu som test presiel a koleno preliecil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
stravujem sa normálne ale pred behom zjem banán alebo nejaké ovocie
behavam vzdy ked je tma (uz nezavadzaju ludia az tak), mam svoju oblubenu trasu po chodniku, a chodievam medzi 21:30 - 23:00, teraz ked bude teplo tak skor nez pred 23:00 chodit nebudem. behavam kazdy druhy den, mp3 v uchu, doteraz teplaky, termotricko a kratke tricko, v tomto teple kratke tricko, sortky.
a dam si vzdy jablko po behu, predtym dve hodiny nic nejem, nech nebeham s plnym zaludkom, to iste plati pre plavanie, cvicenie a ine sporty.
vzhladom na zataz pri mojich aktualnych 90kg behavam 20 minut cca rychlym tempom, ziaden poklus, bez prestavok, so stupanim. po behani si este davam mlieko, lebo ma bolievaju pistale asi 20 minut po behu.
@2 Ďakujem za tip, mám ju prečítanú . Hlavne je že ale beháš to je jedno ako ale že beháš, to je úplne super.
@3 Pred behom tiež si dám nejaký ten banán a hlavne veľa čistej vody. Behávam tiež zvyčajne večer, ale ak mi to okolnosti dovolia, som nadšencom ranného behu (5:00-7:00 hod) Hlavne v lete, vzduch je úplne úžasný nikto nikde, a kedže bývam pod Tatrami, mám ten krásny pohľad na ne po celý čas behu, čiže je to neopísateľný pocit. PS: Ráno behám vždy na lačno, iba sa napijem vody pred behom.
@4 Pekný príbeh , škoda že už nebeháš. Síce aj švihadlo nie je určite zle na kardio, ale beh je beh. Možno by si zmenil názor keby si investoval do bežeckých tenisiek a časom možno aj oblečenia. Je to úplné iný pocit z behu . Keď som začínal behať, aj ja som behával v halovkách, ale keď som ich vymenil za lacnejšie bežecké tenisky, a tie časom za drahé, poviem ti je to neskutočný rozdiel . Ale každý máme svoj šport, ja tiež chodím do posilky, snažím sa aspoň 3x do týždňa, niekedy to nevyjde keďže behávam niekedy aj 5-6x do týždňa a je to náročne na time management. Ale dík že si sa podelil o svoj príbeh
@5 Tak to sme dvaja
@6 Múdro ak človek behá pre radosť pravidlá a tréningy nie sú potrebné. Hlavne že ťa to baví .
@7 ...Ja používam bezdrôtovú mp3 od sony, kde neriešim žiadne káble a slúchadla, vždy mi to vadilo, ale na batériu si dávam veľký pozor , tiež som sa poučil. Úplne s tebou súhlasím ranný beh je super .
@8 Tak to si musela mať top kondičku. Najradšej behám sám ale keď idem niekedy behať rýchle tempo, vytiahnem kamarátku na korčule, poviem jej aké má držať tempo a tak ma "ťahá" a vždy mám lepšie výsledky ako keby som mal behať sám v tempe, proste by som sa nedonútil toľko vydržať. Má to aj svoje pre a proti .
@9 Pekne, ak sa môžem opýtať akú máš výšku pri tách 90kg? Ak nechceš nemusíš odpovedať .
@1 0 To je pekné, hlavne že sa hýbeš, to máš celkom fajn, takéto pohodové behy mám aj ja rád .
PS: Nečakal som také reakcie, ale som rád že sú tú ľudia, čo radi behajú .
PS2: Je tu niekto z pod Tatier, alebo niekto z Košíc?
..Btw, kontrolujete si tepy ?
tepy si nekontrolujem, snazim sa spravne dychat a dojst domov cely
Pred a po behu jem ovocie. A tep si nekontrolujem, ja mam skor problem dychat, mam vecne plny nos
"no vies potreboval som srat"
"a uz nepotrebujes?"
"ani nie, vytrepal som to po 4 kilometri z gati"
tymto chcem aj podakovat nemenovanemu cechovy vdaka ktoremu som test presiel a koleno preliecil