Asi blbá otázka,ale chcela by som chodiť pravidelne behávať,aj som párkrát bola,lenže už po chvíli mi tak vyschlo v krku že som nemohla čítala som že počas behu je dôležité piť,teda pitný režim je dôležitý tak či tak,ale neviem si predstaviť behať s fl
s vodou by som išla jedine keby bolo fakt veľmi teplo. skôr je to o tom vydržať a ísť aj nabudúce, aj keď nezabehneš veľa, nemôžeš čakať, že pôjdeš prvýkrát behať a zabehneš 5 km v pohode, s vodou či bez
behať s flaškou v ruke je chujovina. radšej si ju daj do ruksaku alebo nejakej ladvinky pretože ruky ti koordinujú pohyb celého tela. Ak ju teda ale vážne nepotrebuješ tak si ju neber a zvykaj si behať len tak "nasucho". Ak hej tak si daj každých 20 min prestávku na rýchlu chôdzu kde sa napiješ
Tak ako ja som čítala, že by sa mala brať voda ak behávaš nad 30 min, mne osobne nerobilo problém behať ani hodinu bez vody, ak teda nebehám na ostrom slnku. A keď píšeš. že len začínaš pochybujem, že beháš viac ako hodinu. Ak správne dýchaš, teda len nosom nie len ústami nemala by si mať vyschnuté v krku ako píšeš. Ale to sa časom naučíš, o to sa neboj Držím palce
@hoperpohroma to je vskutku zaujímavé keďže ja som behal skoro celú zimu čo bolo rozmedzie teploty 2 - (-7) stupňov celzia. Možno máš ale nejakú precitlivenú sliznicu
tiež behám bez vody, napijem sa doma, ale nie zas veľa, aby som nebol plný vody, a buď behám v takom normálnom tempe, vtedy napr. 45 min. a niekedy si dávam ľahký výklus a následne šprinty...ale podstatné je naučiť sa správne dýchať
Ak chces vodu pocas behu, tak si zozen ladvinku na pas, s puzdrom na flasu.... ja som to tak skusal, ale prislo mi to zbytocne; teraz ked beham 20-30 minutovky tak tu vodu nepotrebujem, dolezite je spravne dychat a kontrolovat si tempo... zo zaciatku lepsie behavat bez hudby, nech si zvyknes na tempo ktore ti vyhovuje. Hudba je sice fasa, ale nie je nic horsie ako sa zapocuvat do pesnicky ktora ma vysoke tempo, ktore potom preberies a neubehas.
@majo16 ja som chora aj vyslovene zo vzduchu (ach) v nedelu ma len tak zacalo boliet hrdlo, ubehol tyzden a furt som chora.. to som ani nkide nebola O_______o ja som cela uzasne jednoducho
@nathalii to musíš zistiť sama čo sa týka frekvencie dýchania každý ma inú kapacitu pľúc. Ja pri behu dýcham hlavne ústami aj keď všetci vravia že sa má dýchať nosom a vydychovať ústami. Asi to robím zle ale vyhovuje mi to.
@majo16 tomu ver že by si mal nosom dýchať. Mne osobne sa dýcha cez nos zle lebo ho mám často zapchatý ale preto si beriem vreckoviky. Keď dýchaš nosom tak sa ti vzduch filtruje a hlavne sa ti v nose upravuje vlhkosť a teplota vzduchu čo je dôležité
@semhamforas ja behávam už tri roky v kuse, či je zima či leto, či prší či sneží a zatiaľ som nebol ani raz chorý a to dýcham ústami, inak to skrátka neviem a vyhovuje mi to akurát čo ma začína tento rok štvať je alergia na peľ :/ kašlem už štvrtý mesiac, dúfam že nové lieky pomôžu a zlepší sa to
@moomy v lete sa kludne môže ústami ale v zime mi aj doktorka hovorila nech dýcham nosom, leo ostanem chorý. Proste je to lepšie. Ale ak sa ti nič nestane, tak myslím že v pohode
napi sa trochu (!) pred tym, a ked behas dychaj nosom, a vydychuj ustami... ale je dolezite ist v pohodovom tempe tak, ze aspon vdychujes nosom. Vtedy sa to da v pohodicke vydrzat aj viac ako hodinu
(ak je to skutočne neriešiteľné a bez tej vody fakt nevydržíš)
behať okružnú trasu, zobrať si obyčajnú pet flašu s vodou (na ktorú sa ti neulakomí ani náhodný okoloidúci bezdomovec), ktorú si odložíš hocikde ku stromčeku alebo niekam a vždy keď pôjdeš okolo tak sa nachvíľu zastavíš, VYDÝCHAŠ sa a až potom piješ
ale úprimne, je dobré sa napiť nejakú dobu predtým ako ideš behať a potom už radšej nepiť... ked si rozhorúčená a zadýchaná tak to nerobí dobrotu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
@lenuska175 hej,aj mne
@majo16 ved ja viem že je to blbosť,preto sa pýtam
a teraz ako sa má správne dýchať neviem niekto mi hovorí tak a niekto zas opačne :/
takže na to budem musieť prísť asi sama
správne dýchať je základ. Bohužiaľ, väčšina ľudí to nevie
» www.akosatorobi.sk/video/836/dycha...
@majo16 tomu ver že by si mal nosom dýchať. Mne osobne sa dýcha cez nos zle lebo ho mám často zapchatý ale preto si beriem vreckoviky. Keď dýchaš nosom tak sa ti vzduch filtruje a hlavne sa ti v nose upravuje vlhkosť a teplota vzduchu čo je dôležité
(ak je to skutočne neriešiteľné a bez tej vody fakt nevydržíš)
behať okružnú trasu, zobrať si obyčajnú pet flašu s vodou (na ktorú sa ti neulakomí ani náhodný okoloidúci bezdomovec), ktorú si odložíš hocikde ku stromčeku alebo niekam a vždy keď pôjdeš okolo tak sa nachvíľu zastavíš, VYDÝCHAŠ sa a až potom piješ
ale úprimne, je dobré sa napiť nejakú dobu predtým ako ideš behať a potom už radšej nepiť... ked si rozhorúčená a zadýchaná tak to nerobí dobrotu