Beru ohlad univerzity v zahranici na certifikaty z anglictiny na urovni CAE alebo skor CPE?
Som druhak na strednej a chcel by som si spravit CPE skusku z anglictiny, ma to vobec zmysel? pomoze mi to ak chcem studovat v zahranici? beru nato ohlad napriklad v USA alebo v Anglicku?
"CPE certifikát je skúška na úrovni C2 Spoločného európskeho referenčného rámca Rady Európy. Táto úroveň sa veľmi približuje jazykovým schopnostiam rodených hovoriacich. Držitelia tejto skúšky spĺňajú jazykové požiadavky na vstup na britské, mnohé európske a zámorské univerzity. Táto skúška je na Slovensku uznávaná ako náhrada maturitnej skúšky*.
takze s CPE si zahojeny.
CAE je uroven C1 ale na takejto urovni univerzity chcu IELTS aleo TOEFL
-------ALE------
druhak na strednej? C2? vies aka je to uroven C2? nemam dojem, ze vies....akoze ak vies tak my apologies, ja len ze ja som na anglickom gymnáziu, v piatom rocniku, a planujem robit CAE - C1, aj to mam co robit aby som to zvladla.
cize bud mas anglicky hovoriacich rodicov, alebo si zil v anglicky hovoriacej krajine alebo si vacsinu svojho zivota zatial stravil ucenim anglictiny, alebo mas VELMI IDEALISTICKU predstavu o tychto veciach
trosku sa smejem, lebo moj lektor ktory je half native (otec spaniel, mama britka) a pomaly cely zivot zije v zahranici mal s tou skuskou problemy. A veru jeho znalost angliny by som si nedovolila spochybnit.
Ale whatever, pretoze ak chces certifikat na univerzitu, tak jednoznacne IELTS/TOEFL.
CAE je pre ucely jobu, nie studia.
@ssnehulienka preco mam pocit ze si mi kedysi davnejsie, ked som ja stresovala ze na CAE este nemam, vravela ze ho mas a ze bol lahky?
@willbebetter O tom velmi silne pochybujem mozno som hovorila o statnici ale minuly roksom este ani nemala ponatia o tom ze si mienim nejaky certifikat robit...
@helloxd radim vygooglt si napr stranku birtish council a urobit si zakladny test ktory ti povie ktoru uroven by si eventualne zvladol... neviem ako to je s uplatnovanim toho certifikatu ale ak to co som citovala vyzera ze obre, predsalen, C2...
@ssnehulienka@helloxd Certifikáty ako náhrada maturity sú nadobro zrušené, dnes som o tom diskutovala so zástupkyňou
Inak kočka, držím palce na CAE. Ja som robila v júni po 8 rokoch učenia sa angliny a ľavou zadnou som urobila.. a ty ešte s anglickým gymplom, nemaj strach
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
takze s CPE si zahojeny.
CAE je uroven C1 ale na takejto urovni univerzity chcu IELTS aleo TOEFL
-------ALE------
druhak na strednej? C2? vies aka je to uroven C2? nemam dojem, ze vies....akoze ak vies tak my apologies, ja len ze ja som na anglickom gymnáziu, v piatom rocniku, a planujem robit CAE - C1, aj to mam co robit aby som to zvladla.
cize bud mas anglicky hovoriacich rodicov, alebo si zil v anglicky hovoriacej krajine alebo si vacsinu svojho zivota zatial stravil ucenim anglictiny, alebo mas VELMI IDEALISTICKU predstavu o tychto veciach
Ale whatever, pretoze ak chces certifikat na univerzitu, tak jednoznacne IELTS/TOEFL.
CAE je pre ucely jobu, nie studia.
@ssnehulienka preco mam pocit ze si mi kedysi davnejsie, ked som ja stresovala ze na CAE este nemam, vravela ze ho mas a ze bol lahky?
Inak kočka, držím palce na CAE. Ja som robila v júni po 8 rokoch učenia sa angliny a ľavou zadnou som urobila.. a ty ešte s anglickým gymplom, nemaj strach