Aké veci si so sebou brávaš von VŽDY, aj keď ich možno nepotrebuješ (povedzme že ani peniaze) a ideš napr. na otočku do mesta alebo niekam, kde nikoho ani neplánuješ stretnúť?
Ja zväčša papierové vreckovky, mobil, kľúč (ak viem, že niekto bude doma, keď sa vrátim a idem len ma chvíľu, kľúč nie vždy), peňaženku (ale ak viem, že nebudem isto potrebovať, tak nie - doklady nutne so sebou vždy vonķu mávam), vazelinu na pery (pokiaľ nejdem len na chvíľu) a masticku na ruky (ak nejdem len na chvíľu a práve som si natrel), lebo mám ekzém.
vzdy si bravam rupsak DDD vzdy a ked nie tak sa citim nesvoja . (rupsak si neberem NIEKEDY do prace, ked si nebrem jedlo aberem si lene tasku s ntbkom ale to je len cesta tam a s5 a v praci mam vsetky veci co aj v rupsaku
a v rupsak mam vreckovky, penazenku (salinkartu, karty, obcanku, multisportku, sodexku a nejake kokotiny), nahradne ponozky, rukavice do fitka, nejake kamene, zuvacky, vlozku, nastrihane lieky po dvoch , dajaké perá a flašku s vodou
su aj dni, ked si neberiem vobec nic. ked idem s patrikom a on si berie kluce, tak si neberiem svoje. ked ideme na prechadzku so psom, tak ani mobil niekedy.
ked idem "medzi ludi", tak mam so sebou vzdy
- kluce
- mobil
- penazenku
- lieky
a povacsine so sebou nosim aj ruz ak na sebe nejaky mam, aby som si ho mohla v priebehu dna upravit
bez modlitby:
k svätému Michalovi archanjelovi
Slávne knieža nebeských vojsk,
svätý Michal archanjel,
chráň nás v boji a hroznom zápase,
ktorý vedieme proti kniežatstvám a mocnostiam,
proti vládcom tohto temného sveta
a proti zlým duchom.
Príď na pomoc ľuďom,
ktorých všemohúci Boh stvoril nesmrteľných
na svoj obraz a podobu
a ktorých draho vykúpil z moci satana.
Bojuj dnes Pánov boj s légiami svätých anjelov,
tak ako si kedysi bojoval proti Luciferovi,
vodcovi pyšných duchov a všetkých odbojných anjelov,
ktorí boli proti tebe bezmocní
a už nebolo pre nich miesta v nebi.
Učiň, aby anjel odpadlík,
ktorý sa zmenil na anjela temnosti,
a ešte sa stále plazí po zemi, aby nás zničil,
bol zvrhnutý do priepasti spolu so svojimi nasledovníkmi.
Dnes tento prvý nepriateľ ľudstva
a vrah od počiatku znova nadobudol sebadôveru.
Prestrojený za anjela sveta
chodí so zástupmi skazených duchov,
napáda zem a vyhladzuje meno Boha a Krista,
plieni, zabíja a posiela do večnej záhuby
duše, ktorým bola určená koruna večného života.
Tento skazený had je ako nečistý prúd,
ktorý vlieva do ľudí so zvrátenou mysľou a spustnutým srdcom
jed svojej zloby, ducha klamstva, bezbožnosti a rúhania
a smrteľný dych nečistoty, neresti a ohavnosti.
Títo prefíkaní nepriatelia ľudstva
zaplavujú blenom a palinou Cirkev,
nepoškvrnenú Baránkovu nevestu,
a dotýkajú sa jej posvätných pokladov.
Ponáhľaj sa, nepremožiteľné knieža,
na pomoc Božiemu ľudu proti vpádom zatratených duchov a dožič mu víťazstvo.
Amen†
k svätej Rite:
Pane, daj mi pevnú ruku a bedlivé oko. Nech moja cesta neznechucuje blížneho a nech nezasieva bolesť medzi tými, čo sú mi bratmi. Prosím ťa, Pane, aj za tých, čo sú so mnou: ochráň ich od zla, ohňa a nešťastí, nauč ma používať svoje auto aj pre potreby iných. Daj mi pochopiť, že kvôli rýchlosti nesmiem stratiť život, ktorý je tvojím darom. Nauč ma jazdiť radostne a zdvorilo aj na ceste môjho života, aby som mohol dôjsť k večnému dňu bez akéhokoľvek nešťastia. Nech mi to, o čo prosím, vymodlí drahá svätá Rita, k ochrane ktorej sa utiekam s neobmedzenou dôverou.
Amen†
Otčenáš, Zdravas Mária, Verím v Boha...
bez týchto modlitieb sa nepohnem z chalupy ani na krok...
nejaký mobil, peniaze a pod. je pre mňa nepodstatné...
Podobnu diskusiu som kedysi zakladala, ale nechce sa mi to hladat, tak skusim nejak znova to zosumarizovat Ale aj tak na nieco isto zabudnem.
Mobil v puzdre
Vreckovky
Pentelku
Nabijacku na mobil v mini tasticke
Kluce
Puzdro so sluchatkami
Mini tasticku (a v nej zrkadielko, balzam, krabicku na lieky a v nej lieky, dalej vlozka, mini pero, USB kluc, zuvacky)
Obal na doklady a v nom karty
Penazenka
ATB gel na ruky
A doma si to vsetko vzdy dam do takeho puzdra z Albi, takze nikdy na nic z toho nezabudnem
veci ktoré mám pri sebe len keď idem veľmi naľahko - mobil, kľúče, peňaženka, slúchatká, občas vreckovky
veci ktoré vždy nosím v ruksaku ktorý mám so sebou 90% času: pero, vreckovky, antibakteriálne mydlo, pevná taška na nákup, powerbank, nabíjačka, dáždnik, nejaká forma deodorantu/voňavky, flash disk, krém na ruke (v zime), malá krabička liekov (ibuprofeny, leukoplasty, paralen, etc.)
Mobil,kľúče , peňaženku
Raz som vyšla von “len tak “ bez týchto troch veci a akurát sa mi pristastila príhoda že som sa vtedy pohádala s človekom s ktorým som bývala v jednom byte . Tak som musela k rodičom a ten dotyčný mi tie moje veci odovzdal až po pár dňoch .
Dodám že to bola moja vtedajšia životná láska :S
Mobil. Občas kľúče, ak viem, že nikto nie je doma. Peňaženku si vačšinou nebrávam, ak viem, že ju potrebovať nebudem. That’s it. Ja chodievam dosť naľahko, pretože si nerada brávam veľký batoh, ak by som v ňom mala mať 3 veci
Kľúče od domu. Snažím sa. Veľmi sa snažím. ale nie vždy mi to vyjde, našťastie svokrovci bývajú kúsok nad nami, svokra už vie, že keď prídem ako nešťastné kura, zas nemám kľúče.
kľúče, mobil, peňaženku (v nej mám väčšinou aj doklady a tabletky), hrebeň, zrkadielko, vreckovky, rúž, voňavka, dáždnik, ale ten väčšinou zabúdam, ak idem na dlhšie tak vodu
ked som doma a idem von tam, tak len klúče a mobil
ked idem do BA, tak neopúšťam dom bez kabelky kde sa mi vždy nachádza flaša s vodou, hygienicka taška kde mam krem na ruky, maly antiperspirant, tabletky etc, mobil, klúče, peňaženka, vreckovky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Okrem toho často aj slúchadlá a teda tu peňaženku
a v rupsak mam vreckovky, penazenku (salinkartu, karty, obcanku, multisportku, sodexku a nejake kokotiny), nahradne ponozky, rukavice do fitka, nejake kamene, zuvacky, vlozku, nastrihane lieky po dvoch , dajaké perá a flašku s vodou
to je taka moja povinna vybava
ked idem "medzi ludi", tak mam so sebou vzdy
- kluce
- mobil
- penazenku
- lieky
a povacsine so sebou nosim aj ruz ak na sebe nejaky mam, aby som si ho mohla v priebehu dna upravit
ale zo skúseností, len ten mobil
(ale vážne, ak idete vysypať smeti a vybuchnete sa, je fajn mať so sebou aspoń ten mobil )
Ked som v BA, tak kluce, mobil, zuvacky, penazenka nejaky jej obsah, pripadne nejake analgetikum
kľúče
peňaženka
glukomer + inzulín
hroznový cukor
cigarety + oheň
k svätému Michalovi archanjelovi
Slávne knieža nebeských vojsk,
svätý Michal archanjel,
chráň nás v boji a hroznom zápase,
ktorý vedieme proti kniežatstvám a mocnostiam,
proti vládcom tohto temného sveta
a proti zlým duchom.
Príď na pomoc ľuďom,
ktorých všemohúci Boh stvoril nesmrteľných
na svoj obraz a podobu
a ktorých draho vykúpil z moci satana.
Bojuj dnes Pánov boj s légiami svätých anjelov,
tak ako si kedysi bojoval proti Luciferovi,
vodcovi pyšných duchov a všetkých odbojných anjelov,
ktorí boli proti tebe bezmocní
a už nebolo pre nich miesta v nebi.
Učiň, aby anjel odpadlík,
ktorý sa zmenil na anjela temnosti,
a ešte sa stále plazí po zemi, aby nás zničil,
bol zvrhnutý do priepasti spolu so svojimi nasledovníkmi.
Dnes tento prvý nepriateľ ľudstva
a vrah od počiatku znova nadobudol sebadôveru.
Prestrojený za anjela sveta
chodí so zástupmi skazených duchov,
napáda zem a vyhladzuje meno Boha a Krista,
plieni, zabíja a posiela do večnej záhuby
duše, ktorým bola určená koruna večného života.
Tento skazený had je ako nečistý prúd,
ktorý vlieva do ľudí so zvrátenou mysľou a spustnutým srdcom
jed svojej zloby, ducha klamstva, bezbožnosti a rúhania
a smrteľný dych nečistoty, neresti a ohavnosti.
Títo prefíkaní nepriatelia ľudstva
zaplavujú blenom a palinou Cirkev,
nepoškvrnenú Baránkovu nevestu,
a dotýkajú sa jej posvätných pokladov.
Ponáhľaj sa, nepremožiteľné knieža,
na pomoc Božiemu ľudu proti vpádom zatratených duchov a dožič mu víťazstvo.
Amen†
k svätej Rite:
Pane, daj mi pevnú ruku a bedlivé oko. Nech moja cesta neznechucuje blížneho a nech nezasieva bolesť medzi tými, čo sú mi bratmi. Prosím ťa, Pane, aj za tých, čo sú so mnou: ochráň ich od zla, ohňa a nešťastí, nauč ma používať svoje auto aj pre potreby iných. Daj mi pochopiť, že kvôli rýchlosti nesmiem stratiť život, ktorý je tvojím darom. Nauč ma jazdiť radostne a zdvorilo aj na ceste môjho života, aby som mohol dôjsť k večnému dňu bez akéhokoľvek nešťastia. Nech mi to, o čo prosím, vymodlí drahá svätá Rita, k ochrane ktorej sa utiekam s neobmedzenou dôverou.
Amen†
Otčenáš, Zdravas Mária, Verím v Boha...
bez týchto modlitieb sa nepohnem z chalupy ani na krok...
nejaký mobil, peniaze a pod. je pre mňa nepodstatné...
Mobil v puzdre
Vreckovky
Pentelku
Nabijacku na mobil v mini tasticke
Kluce
Puzdro so sluchatkami
Mini tasticku (a v nej zrkadielko, balzam, krabicku na lieky a v nej lieky, dalej vlozka, mini pero, USB kluc, zuvacky)
Obal na doklady a v nom karty
Penazenka
ATB gel na ruky
A doma si to vsetko vzdy dam do takeho puzdra z Albi, takze nikdy na nic z toho nezabudnem
veci ktoré vždy nosím v ruksaku ktorý mám so sebou 90% času: pero, vreckovky, antibakteriálne mydlo, pevná taška na nákup, powerbank, nabíjačka, dáždnik, nejaká forma deodorantu/voňavky, flash disk, krém na ruke (v zime), malá krabička liekov (ibuprofeny, leukoplasty, paralen, etc.)
Raz som vyšla von “len tak “ bez týchto troch veci a akurát sa mi pristastila príhoda že som sa vtedy pohádala s človekom s ktorým som bývala v jednom byte . Tak som musela k rodičom a ten dotyčný mi tie moje veci odovzdal až po pár dňoch .
Dodám že to bola moja vtedajšia životná láska :S
ked idem do BA, tak neopúšťam dom bez kabelky kde sa mi vždy nachádza flaša s vodou, hygienicka taška kde mam krem na ruky, maly antiperspirant, tabletky etc, mobil, klúče, peňaženka, vreckovky